Moderatorzy: dylek, ella, klebek
przez LeszkoII » piątek 06 października 2017, 17:22
przez gumik » piątek 06 października 2017, 19:25
przez LeszkoII » piątek 06 października 2017, 19:45
przez gumik » piątek 06 października 2017, 23:20
przez eragon » poniedziałek 09 października 2017, 11:03
LeszkoII napisał(a):trzeba być ostro niedorozwiniętym intelektualnie
LeszkoII napisał(a): Każdemu się zdarza
przez LeszkoII » poniedziałek 09 października 2017, 11:46
No tak, ale jak miałby mu się wyłączyć automatycznie jadąc jeszcze na wprost a o fazie manewru nie wspominając? Bronisz Dworaka, który popełnił wykroczenie (no chyba że to nie on kierował, to b. przepraszam).gumik napisał(a):A po co miał mrugać dalej? Czy to nie Ty "nauczałeś" że czekanie z kierunkowskazem aż automat wyłączy to złe przyzwyczajenie?
przez gumik » wtorek 10 października 2017, 07:58
przez LeszkoII » wtorek 10 października 2017, 14:20
przez gumik » środa 11 października 2017, 09:03
przez benio101 » środa 11 października 2017, 15:44
Świetny przykład, Leszku! P. Dworak tłumaczy tutaj, jak korzystać z pasa rozbiegowego "i teraz się rozpędzamy. Rozpęd, zdecydowany! Wykorzystajmy możliwości naszego samochodu" Dziękuję, że uzupełniłeś merytoryczną dyskuskę w temacie o wypowiedź na temat P. Dworaka z programu "Jedź Bezpiecznie"LeszkoII napisał(a):https://youtu.be/KP3j78XgNZs?t=510
przez LeszkoII » środa 11 października 2017, 19:43
Podałem Ci podstawę prawną wykroczenia, ale widzę że nawet dostając gotowy przepis, nie potrafisz ogarnąć prostego zdania: "utrudnianie lub tamowanie ruchu poprzez niesygnalizowanie lub błędne sygnalizowanie manewru".gumik napisał(a):I Ty wierzysz w to co piszesz? Komu tamował? Komu utrudniał?
Nie sygnalizował. A kiedy ostatnio byłeś u okulisty?gumik napisał(a):Czy nie sygnalizował?
przez szerszon » środa 11 października 2017, 21:03
Bo to był "krótki prawy zjazdowy"LeszkoII napisał(a):Nie sygnalizował. A kiedy ostatnio byłeś u okulisty?
przez szoferemeryt » czwartek 12 października 2017, 06:20
przez szerszon » czwartek 12 października 2017, 08:00
Nie łapiesz ironii.szoferemeryt napisał(a):Przyczepiliście się do tego że ktoś powiedział „krótki zjazdowy”.
To wreszcie ile czasu mam „mrugać”?
Ma to być „długi zjazdowy”? To jak taki długi zjazdowy ma wyglądać, przez jaki czas?
przez gumik » wtorek 17 października 2017, 23:40
Aaaa, czyli wg. Ciebie mogę dostac mandat za utrudnianie. Super!LeszkoII napisał(a):Od kogoś, kto w programie komentuje błędy kierowców często niewybrednym językiem, oczekuję wzorowych przykładów do naśladowania. Zwłaszcza że niektóre odcinki poświęcone były wyłącznie kierunkowskazom i wytykaniu błędów innym. Teraz to ja, jako widz, mam prawo do krytyki, więc co najmniej zarzucam prowadzącemu niedbalstwo ... a może rozkojarzenie? W końcu w programie wielokrotnie pojawiał się argument, że używanie komórki sprzyja rozkojarzeniu a skoro tak, to rozkojarzenie może wynikać z mówienia do kamery podczas jazdy.Podałem Ci podstawę prawną wykroczenia, ale widzę że nawet dostając gotowy przepis, nie potrafisz ogarnąć prostego zdania: "utrudnianie lub tamowanie ruchu poprzez niesygnalizowanie lub błędne sygnalizowanie manewru".gumik napisał(a):I Ty wierzysz w to co piszesz? Komu tamował? Komu utrudniał?
Nie sygnalizował. A kiedy ostatnio byłeś u okulisty?gumik napisał(a):Czy nie sygnalizował?