szoferemeryt napisał(a):tyle że ja piszę o ruchu zgodnym z C-12 i kierunku jazdy zgodnym z C-12 Całym ruchu, a nie tylko jednego pojazdu. Nigdzie nie napisałem że to kierunek jazdy tylko jednego pojazdu. Nie komentuj tego co chciałbyś bym napisał, ale to co napisałem. Wmawiasz mi coś czego nie napisałem.
na pewno? no to przypomnijmy:
szoferemeryt napisał(a):STARYSZOFER napisał(a):Oczywiście, że kierunek wskazany na znaku C-12 mowi o obowiązującym kierunku ruchu na SoRO. Oczywiście w przypadku pojazdu o obowiązującym kierunku jazdy.
Zgadzam się.
- jakoś nie widzę tutaj liczby mnogiej "pojazdów"

- no to jak? może nie to miałeś na myśli? albo może nie zrozumieliśmy? czy może jaka wymówka tym razem?
szoferemeryt napisał(a):Co tym rysunkiem chcesz udowodnić.
jak bardzo ty i członek mensy jesteście opóźnieni w nauce i czas zaległości nadrobić
szoferemeryt napisał(a):Udowodniłeś jedynie to, że pojazdy mają obowiązek jazdy zgodnie z D-12,
Wychodzi jednak, że nie tylko

po pierwsze "C-12" - wypada wiedzieć o jakich znakach się próbuje dyskutować

a po drugie jaki obowiązek jazdy?
gdzie to wyczytałeś, że pojazdy mają obowiązek jazdy zgodnie z C-12? W dyspozycji znaku C-12, żadnych takich rewelacji nie ma

Przestańcie w końcu dopisywać własny PoRD

jak nie jeden geniusz sygnalizuje sam zamiar to drugi widzi w art.22.2 coś na temat zawracania

i jeszcze będzie na jednokierunkowej zawracał bo powiązał sobie art22.2 z zawracaniem

, trzeci C-13 myli z C-13/16 i jeszcze się kłuci, że mu po jezdni wolno jechać

szoferemeryt napisał(a): każdy w takim zakresie w zależności gdzie chce jechać.
Czyli już nie jedzie zgodnie z C-12
szoferemeryt napisał(a): Nie zmienia to faktu że każdy jedzie w kierunku wskazanym na znaku C-12.
Nie każdy, tylko ta część na żółto
szoferemeryt napisał(a):Jaki z tego wniosek? Ruch w kierunku = jazda w kierunku.
Bzdura! ileż razy można udowadniać jedno i to samo?:

Ruch w kierunku wskazanym na znaku C-12 pokrywa się z kierunkiem jazdy tylko w
części żółtej w
częściach fioletowych ruch nadal pozostaje taki sam C-12 ale pomimo, że pojazd nadal pozostaje na SoRO jego kierunek jazdy jest inny niż kierunek ruchu

i nie jest to zmiana kierunku jazdy bo pojazd nadal porusza się w swoim kierunku jazdy bez zmiany ergo bez sygnalizacji
Czego tutaj nie rozumiesz?
szoferemeryt napisał(a):Szkoda że nie zapoznałeś się z tym co napisałem kilka dni wcześniej, a rysunek nie byłby potrzebny.
jak widać powyżej zapoznałem się z każdą twoją rewelacją i nadal rysunek jest potrzebny bo nadal nie rozumiesz o co chodzi
szoferemeryt napisał(a):Zjeżdżając z ronda w dalszym ciągu masz obowiązek sygnalizowania prawym kierunkowskazem.
Bzdura! Wskaż jaki przepis nakazuje mi sygnalizowanie zjazdu z SoRo? proszę o to co się sygnalizuje:
Kierujący pojazdem jest obowiązany zawczasu i wyraźnie sygnalizować zamiar zmiany kierunku jazdy lub pasa ruchu oraz zaprzestać sygnalizowania niezwłocznie po wykonaniu manewru.
szoferemeryt napisał(a): Rysunek tego nie zmieni.

Jazda prosto nie zmienia tego czy sygnalizuję zmianę kierunku jazdy czy nie?

- nie no mistrzu teraz pojechałeś, jadę prosto więc mam sygnalizować zmianę kierunku jazdy?

z jakiego na jaki? z prosto na prosto?

Im lepszy samochód terenowy - tym traktor musi dalej jechać.