Na obrazku wysepka dzieli drogę na dwie jezdnie czy na dwie drogi?
Moderatorzy: dylek, ella, klebek
przez szoferemeryt » poniedziałek 25 września 2017, 13:22
przez LeszkoII » poniedziałek 25 września 2017, 14:27
przez jasiek23 » wtorek 26 września 2017, 09:59
przez sankila » wtorek 26 września 2017, 21:08
przez Henq » wtorek 26 września 2017, 22:10
poczytaj ciekawe stwierdzenia tego usera na temat znaku C-9 to dowiesz się do czego zmierzajasiek23 napisał(a):Jest jedna jezdnia podzielona na dwa pasu ruchu w które wplecione jest przejście dla pieszych z "azylem". Coś za bardzo kombinujesz
przez gumik » wtorek 26 września 2017, 23:01
przez szerszon » wtorek 26 września 2017, 23:27
A co to ma wspólnego z zadanym pytaniem ??? Po co ten OT ?gumik napisał(a):Moim zdaniem ta wysepka dzieli przejscie dla pieszych na dwa.
przez szoferemeryt » środa 27 września 2017, 08:22
Henq napisał(a):poczytaj ciekawe stwierdzenia tego usera na temat znaku C-9 to dowiesz się do czego zmierzajasiek23 napisał(a):Jest jedna jezdnia podzielona na dwa pasu ruchu w które wplecione jest przejście dla pieszych z "azylem". Coś za bardzo kombinujeszszuka tu zmiany kierunku jazdy albo skrzyżowania
![]()
przez LeszkoII » środa 27 września 2017, 09:23
przez szoferemeryt » środa 27 września 2017, 09:51
LeszkoII napisał(a):Porażka, a temat do kosza łącznie z założycielem.
przez szerszon » środa 27 września 2017, 22:12
Ogarnij się. Nie masz pojęcia o czym jest napisane w PoRD. Mieszasz pojęcia i jeszcze pyskujesz zamiast sięgnąć do żródeł.szoferemeryt napisał(a):A kierunku ruchu i jazdy na rondzie też tam napisałem.
.
to tylko ty i tobie podobni widza gdzieś w paragrafie 36 coś o kierunku jazdy i nie odróżniaja C=1 od c-9.Dopóki rondo będzie oznaczone C-12 to ruch i kierunek jazdy pokrywają się, a jak się pokrywają to jaki jest kierunek ruchu, a jaki jest kierunek jazdy?
przez sankila » czwartek 28 września 2017, 00:29
Nie pewne osoby, tylko ja; i nic Ci nie wmawiam, tylko stwierdzam, że wysepka daje możliwość wyboru kierunku jazdy i C9 stoi tam jak najbardziej prawidłowo. Skrzyżowanie nie jest do niczego potrzebne - kierunek jazdy można zmienić, zmieniając pas ruchu na rozwidleniu drogi.szoferemeryt napisał(a):Pewne osoby chcą mi wmówić że wysepka dzieli drogę na dwie drogi, ja już wolę powiedzieć że wysepka dzieli drogę na dwie jezdnie. I o to ten temat i moje zapytanie.
przez szoferemeryt » czwartek 28 września 2017, 06:31
szerszon napisał(a):
szoferemeryt napisał(a):Czyli znak U-3 jest wyjaśnieniem do mojego zapytania o T-6, nie sądzę.
To w tej sytuacji mam sygnalizować jazdę w lewo?
https://www.google.pl/maps/@50.1436358, ... 312!8i6656
Ciekawe.
przez gumik » czwartek 28 września 2017, 10:08
szerszon napisał(a):A co to ma wspólnego z zadanym pytaniem ??? Po co ten OT ?gumik napisał(a):Moim zdaniem ta wysepka dzieli przejscie dla pieszych na dwa.
przez szoferemeryt » czwartek 28 września 2017, 10:32
gumik napisał(a):Bo do tego służy ta wysepka. Rozważania filozoficzne czy dwie czy jedna jezdnia nie mają żadnego znaczenia w tym miejscu. Tam chodzą piesi i moim zdaniem nijak się to ma do innych tematów. Szukanie jakiejś zależności między tym miejscem a rondem, to już pomyłka.