STARYSZOFER napisał(a):Henq napisał(a): CZYTAĆ DURNIU NIE UMIESZ? Masz wytłuszczone co należy sygnalizować.
brawo geniuszu

zamiar to ty sobie sygnalizuj w domu w przepisie jest wyraźnie napisane "manewr"
W PRZEPISIE JEST WYRAŹNIE NAPISANE : SYGNALIZOWAĆ
ZAMIAR zmiany kierunku jazdy .
Kierujący pojazdem jest obowiązany zawczasu i wyraźnie sygnalizować ZAMIAR zmiany kierunku jazdy lub pasa ruchu oraz zaprzestać sygnalizowania niezwłocznie po wykonaniu manewru.SKORO TAK PROSTEJ RZECZY NIE UMIESZ PRZECZYTAĆ TO ZNACZY, ŻE JESTEŚ ZNACZNIE UPOŚLEDZONY UMYSŁOWO.
W Polsce sygnalizuje się manewry od zamiaru wykonania po skończenie wykonywania, ale manewru a nie zamiaru - jak bardzo trzeba być opóźnionym by tego nie rozumieć? zamiar to ty sobie w wychodku możesz sygnalizować
Jeszcze zapis ci dam z encyklopedii dla takich jak ty

:
Polskie Prawo o ruchu drogowym ogranicza
sygnalizowanie manewrów tylko do zmiany pasa ruchu lub kierunku jazdy.
Jeszcze raz powtórzę

: Sygnalizuje się manewr od zamiaru wykonania do jego zakończenia tak jest w przepisie
Nie rozumiem dlaczego niektórzy sygnalizują zamiar a dalszą część przepisu ignorują
Czyli co: zamierzam skręcić w Katowicach w prawo to już mam to sygnalizować od teraz?

no zamiar jest więc trzeba sygnalizować

Jeszcze przypomnę słowa geniusza który sam sobie przeczy:
STARYSZOFER napisał(a):TAM JEST MOWA O SYGNALIZOWANIU ZAMIARU!!! Koniec tematu.
a za chwilę już o manewrze
STARYSZOFER napisał(a):eragon napisał(a):SS, moje trzy grosze.. Sygnalizowanie należy zakończyć natychmiast po zakończeniu manewru - suma jasna?? Chyba tak.
Oczywiscie że tak. Tak jest w przepisach.
oczywiście do teraz nie zrozumiał o jaką sumę chodziło, jeszcze bzdury wypisywał, że pomimo iż nie skręca będzie sygnalizował

- żal mi takich ludzi
-----
benio101 napisał(a):@Henq twierdzi, że nie sygnalizuje się zamiaru zmiany kierunku, bo on nie wie, co to kierunek, ot!

Jak do tej pory to ty udowodniłeś, że nie masz pojęcia co to kierunek ruchu, a co to kierunek jazdy

Dla ciebie czy auto jedzie w przód czy cofa, nie ma znaczenia ma ten sam kierunek jazdy

i jeszcze to jest kierunek ruchu na skrzyżowaniu
W tym wątku zadałem dwa konkretne pytania na temat sygnalizowania zamiaru, wiem że czytanie nie jest twoją mocną stroną udowadniasz to każdym wpisem, ale postaraj się przeczytaj naucz się

Widzę że strzałki z jazdą prosto przyswojone oby tak dalej

Im lepszy samochód terenowy - tym traktor musi dalej jechać.