pytanko !

W tym miejscu zamieszczamy posty związane z egzaminami

Moderatorzy: ella, klebek

pytanko !

Postprzez madziaa87 » niedziela 20 listopada 2005, 00:38

Cześć przed chwilą przypatrywałam się tej symulacji placyku na Waszej stronce i zauważyłam, że po wyjeździe z prostopadłego przodem auto wyjeżdza w lewą stronę... ja zawsze wyjeżdzałam spowrotem na prawą :( A jak jest na egzaminie ?? Można wyjechać na prawą ??
nareszcie zdałam :D za 3 razem :D
madziaa87

Postprzez ymonm » niedziela 20 listopada 2005, 00:44

Pod prad sie nie wyjezdza ;-) Wjezdzasz - kierunek prawy. Wyjezdzasz - kierunek prawy.
#1 plac - miasto -
#2 Plac + miasto -
#3 3.01.'06. Plac + Miasto + ZDANE!
17 stycznia - prawko odebrane
---
Z każdym kilometrem nabywam doświadczenia...
ymonm

Re: pytanko !

Postprzez ella » niedziela 20 listopada 2005, 01:16

madziaa87 napisał(a):Cześć przed chwilą przypatrywałam się tej symulacji placyku na Waszej stronce i zauważyłam, że po wyjeździe z prostopadłego przodem auto wyjeżdza w lewą stronę... ja zawsze wyjeżdzałam spowrotem na prawą :( A jak jest na egzaminie ?? Można wyjechać na prawą ??

Rzeczywiście jest w zestawie 3. Parkowanie prostopadłe przodem i zawracanie na trzy. Być może dlatego, że stanowisko do zawracanie jest usytuowane w takim miejscu. Ale w zestawie 4 jest już inaczej. Nigdy się nie spotkałam z takim rozwiązaniem.
Ymonm, nie pod prąd, po prostu wyjeżdza w lewo i staje po drugiej stronie przy prawej krawędzi. To tak samo jakbyś parkował na ulicy po prawej stronie a potem chciał jechać w drugim kierunku a nie w tymco jechałeś przed parkowaniem.
ella
Moderator

Postprzez madziaa87 » niedziela 20 listopada 2005, 11:37

wyjade spowrotem na prawo :) to chyba nie będzie błąd :)
nareszcie zdałam :D za 3 razem :D
madziaa87

Postprzez Wundzun » niedziela 20 listopada 2005, 12:10

Według mnie jest obojętne, w którą stronę wyjedziesz. Na moim egzaminie egzaminator pokazywał mi, żebym wyjechał w lewo, bo w tamtym kierunku się wyjeżdżało na miasto (to był mój ostatni manewr). Ale ja byłem nauczony wyjeżdżać w prawo, więc nie zajarzyłem o co mu chodzi i wyjechałem w prawo. A on powiedział tylko coś w stylu "No, to może być i w prawo".
God save the Queen!
Wundzun

Powrót do Egzamin na prawo jazdy