Plac manewrowy prywatnym samochodem w Krakowie

Tutaj możecie zamieszczać opinie dotyczące kursów na prawo jazdy

Moderatorzy: ella, klebek

Plac manewrowy prywatnym samochodem w Krakowie

Postprzez pagan » sobota 19 listopada 2005, 12:03

Czy istnieje jakiś plac manewrowy na którym można poćwiczyć własnym samochodem, niekoniecznie za darmą. Chciałbym poćwiczyć manewry przed egzaminem ale ceny jazd skutecznie mnie odstraszają.
CZy można korzystać z placu przy MORD?
pagan

Postprzez BeniaMinek » sobota 19 listopada 2005, 14:39

Obok stadionu Wisły na ul.Reymonta jest plac manewrowy i czasem widzę, że ludzie ćwiczą na nim prywatnymi samochodami. nie wiem tylko, do jakiego ośrodka on należy.
prawo jazdy - mała rzecz, a cieszy :)
BeniaMinek

Postprzez młody » niedziela 20 listopada 2005, 15:57

Niedaleko Korony jest duży plac manewrowy-mnóstwo stanowisk razem z potrzebnymi słupkami.Ćwiczą tam zarówno "L" jak i osoby w prywatnych samochodach.Przyjemność ta kosztuje chyba 8zł/h.Wjeżdza się od strony Limanowskiego a dalej przez Rynek Podgórski do góry ulicą bodajrze Parkową.
Ostatni raz byłem tam na początku stycznia więc nie wiem czy cena się nie zmieniła.
14.12.2004-pierwszy egzamin-spaprałem miasto
14.01.2005-zdane
młody

Postprzez pagan » poniedziałek 21 listopada 2005, 02:30

Wielkie dzięki, jutro pędze pod Koronę, co 8zł to nie 38
pagan

Postprzez Agawa » poniedziałek 21 listopada 2005, 09:12

Jak ja miałam zdawać egzamin to była mozliwość, oczywiście za opłata pocwiczyc sobie manewry na placu w MORD-zie.Przy kasie tam gdzie sie płaci ze egzamin mozna było wykupic takie specjalne karnety.
Jak chodziłam na kurs to ćwiczyłam manewry na dwóch placykach i na obydwóch była mozliwośc poćwiczyć manewry swoim autkiem (tez za opłatą).
Najlepiej to spytaj sie swojego instruktora czy mozna sobie przyjechac prywatnym autkiem na ten placyk i pocwiczyc manewry i ile to bedzie kosztowało, lub przejdź sie na najblizszy placyk koło miejsca zamieszkania :lol:
Agawa

Postprzez stavros » środa 23 listopada 2005, 19:04

Placow manewrowych w Krakowie jest troche. Zalezy gdzie mieszkasz i gdzie blizej ci podjechac. W miare w centrum mieszcza sie dwa przy ul.Prandoty tak jak magazyny za stacja BP.
stavros

Postprzez pagan » piątek 25 listopada 2005, 00:03

Bylem na placu przy Koronie, Dramat.
Ile kosztuja karnety w MORDzie?[/list]
pagan

Postprzez stavros » piątek 25 listopada 2005, 00:54

pagan napisał(a):Bylem na placu przy Koronie, Dramat.
Ile kosztuja karnety w MORDzie?[/list]

Przy Koronie faktycznie jest marnie ale skoro nie napisales gdzie w ktorej czesci KrK ci pasuje to ci nie pomoge. Karnety w MORD sa okolo 7x drozsze niz na prywatnym placu a w Krakowie sa dobre place. Chociaz nie jestem pewien mozliwosci do konca gdyz http://tinyurl.com/a6ffn
ale mimo wszystko zycze powodzenia w jezdzeniu na Koszykarskiej.
stavros

Powrót do Szkolenie kierowców