Chce dokupic sobie godziny w innym osk i tam zdawac wewn,

Tutaj możecie zamieszczać opinie dotyczące kursów na prawo jazdy

Moderatorzy: ella, klebek

Chce dokupic sobie godziny w innym osk i tam zdawac wewn,

Postprzez ania.000 » czwartek 17 listopada 2005, 20:52

Mam problem chce dokupic sobie godziny w innym osk i tam zdawac egzamin wewn.Wyjezdzilam juz 3o godz.Mam osk gdzie jest bardzo dobry instruktor.Problem z tym ze mowil zebym przyszla z karta na ktorej mam wypisane moje jazdy i z badaniami a tego niechca mi wydac u mnie w osk.Mam oplacony kurs nie mam zadnych zaleglosci platnosciowych.Teraz jak bylam w biurze to powiedzieli ze musze zdawac u nich egzamin wewn.i ze niemozliwe jest zabranie papierow.Aprzeciez placilam za 30 godz wiec czemu ni niechce wydac tej karty.Chodzi pewnie o kase jakbym kupowala u nich lekcje to by zarobili + oplata za egz.wew.(ktory nie byl wliczony w cene kursu) :cry:
ania.000

Postprzez cappricio » czwartek 17 listopada 2005, 21:01

ale nie ma chyba takiej mozliwosci, zeby oni Ci NIE CHCIELI dac :| to TY jestes klientem i uczysz sie gdzie chcesz.
oj kurcze, oni maja obowiazek Ci wydac papiery Twoje :) i to w kazdej chwili, kiedy tylko chcesz... nie ma innej opcji...
ale jak to od nich wywalczyc jak oni nie chca? :|
sądami straszyc? :?:
cappricio

Postprzez mirinda » czwartek 17 listopada 2005, 22:00

Powiedz im że złożysz skargę w starostwie ,na pewno dostaniesz dokumenty.Jest to ich obowiązek wynikający z rozporządzenia o szkoleniu i egzaminowaniu przyszłych kierowców.Mają ci wydać wtónik przeprowadzonych zajęć a ty po rozliczeniu się z ośrodkiem masz prawo przenieść się,wraz z wtórnikiem muszą ci dać wszystkie dokumenty co u nich złożyłaś tj. zaświadczenie lekarskie i zdjęcie.
mirinda

Postprzez wiruswww » czwartek 17 listopada 2005, 23:14

nie mogą odmowić, to jest ich obowiązek wydać papiery. Jezeli odmawiają łamią prawo i spokojnie możesz złozyć skarge do starostwa. Przy najbliższym spotkaniu powiedz im że się dowiadywałaś, ze nie mogą odmówić a jezli nie wydadzą to powiedz że składasz skarge w starostwie, to napewno podziała
Czasami mam dość tej całej techniki. Przez tą całą technologie ludzie oduczyli się rozmawiać twarzą w twarz :( I to jest naprawde smutne.
wiruswww

Postprzez ania.000 » piątek 18 listopada 2005, 22:52

dzieki wielkie za rady!!!!!!!! :lol: Walczylam juz z nimi teraz postrasze jak radzicie!
ania.000

Powrót do Szkolenie kierowców