PraktykRuchu napisał(a):Cały czas mówisz o wykładni. Nawet wklejałeś tutaj linki do wykładni, które rzekomo miały mnie "zaorać". No, to powiedz. O wykładni jakich przepisów mówisz... Wykładnia zawsze dotyczy konkretnych przepisów. Powinieneś to wiedzieć, jak już szafujesz wykładniami.
Ta zacytowana przeze mnie dotyczy przepisów a nie przepisu. Muszą być przynajmniej dwa przepisy, aby móc pisać o nadawaniu tego samego znaczenia różnym określeniom.. a teraz skup się...
jedno określenie, jedna definicja...drugie określenie, druga definicja..pojąłeś ? To po co się pytasz o jaki przepis chodzi ??? Do dwóch nie umiesz zliczyć ???
Czyli orki ciąg dalszy...
Co ty z tym szerszym i węższym? To jakiś nowy sposób na zakomunikowanie nam, że nie wiesz o co chodzi w tym, że jedno pojęcie jest szersze od drugiego?
Ogólnie tak, ale nie w przypadku jezdni i DDR

ty też masz szersze horyzonty do wycieczek osobistych, a węższe do merytorycznej dyskusji. A jedno z drugim nie ma nic wspólnego.
Wskaż te rzekome paradoksy. Pamiętaj, o poczynionym przeze mnie zastrzeżeniu, które tak cię zdenerwowało.
Jakim zastrzeżeniu ??? Że jesteś dyletantem ???
Zapomniałeś o definicji PdR ? O linii zatrzymania przed jezdnia drogi poprzecznej ??? Znowu mam ci napisać, bo ci się nie chce cofnąć kilka postów, bo zajęty jesteś pyskowaniem, a nie argumentami ???
...definicji, które nie mają tu nic do rzeczy,
Bo ci nie pasują i obnażają twoją głupotę ??? DDR z definicji drogi to inny DDR zdefiniowany dalej w ustawie. Jezdnia i DDR w definicji PdR to inne byty niż te użyte w definicji drogi, czy poniżej zdefiniowane ???
znaczenie określenia jest ustalane definicją w formie "A oznacza B"
Tylko to A i B jest użyte przy C , D i E ...i tylko dzięki temu,że wiadomo iż nie używa się tego samego znaczenia do określenia różnych bytów. Wiem,że definicji PdR jest mowa o jezdni z definicji jezdni i DDR z definicji DDR
Nie kompromituj się tylko poszerz horyzonty
To są te słynne określenia, które są zdefiniowane tylko w tej wersji u.p.r.d,
Jakoś w Art 22 nie ma mowy o sygnalizacji zamiaru zmiany kierunku ruchu tylko o zamiarze zmiany kierunku jazdy. Chyba muszę przejść do dalszych wykładni, aby znowu ciebie zaorać.A może coś napiszesz o powszechnym rozumieniu tych zwrotów ???
Oczywiście, że nie załapałem. Bo ty jesteś mistrzem sarkazmu i ironii. Pamiętam, jak kiedyś ironicznie nazwałeś się instruktorem nauki jazdy.
Oczywiście że nie załapałeś, bo to cecha ludzi inteligentnych. A oskbelfer napisał,że woli zgubić ze mną niż znaleźć z tobą
. Już nawet podstawowa matura z polskiego zdana na te trzydzieści parę procent, gdzie badają czytanie ze zrozumieniem, byłaby osiągnięciem.
Pochwalisz się w maju ?
W sumie nie wiem, po co z tobą dyskutuję,
Ja też nie wiem. Powinieneś grzecznie podziękować za przekazywaną gratis wiedzę i prostowanie twoich bzdurnych wywodów. Twoja obecność na takim forum to policzek dla PoRD.
Ale ja zawsze byłem idealistą i liczę, że w końcu zacykniesz o co chodzi. Nawet, jeżeli nie przyznasz się do wtopy - jak z tym ustąpieniem pierwszeństwa.
Oszołomem prędzej, do którego nic nie dociera. Kto zaliczył wtopę można sobie poczytać. To że będziesz zakłamywał rzeczywistość nie zmieni tego co jest napisane.
Ustąpienie pierwszeństwa to powstrzymanie się od ruchu. W powszechnym rozumieniu..

Na razie fakty są takie, że wszystko, co spełnia definicję drogi dla rowerów spełnia też definicję jezdni. Nie chce być inaczej.
Na razie fakty są takie,że jezdnia i DDR to dwa oddzielne różne byty pomimo twego usilnego sprzeciwu wbrew logice i przepisom.
Wszystkie twoje wynurzenia o definicjach pojazdu, wykładniach i "wybiórczym stosowaniu przepisów" tylko potwierdzają, że kompletnie nie wiesz, jak się przepisy czyta i nie jesteś uprawniony do wyciągania z nich żadnych fachowych wniosków
Wszystko co cytowałem powoduje u ciebie tylko wodolejstwo bez ładu i składu, co potwierdza twoją bezsilność. Nie dasz rady przerobić przepisów. A czy ja jestem uprawniony czy nie to nie tobie to oceniać.Ja mam przynajmniej papiery potwierdzające zdane egzaminy...a ty co ???Mam prawo jazdy to się wypowiem ???

Regulamin 2/3