sankila napisał(a):A cóż ty tu tworzysz, myszczu, z tymi łukami i pierwszeństwem łamanym? Masz ty w ogóle pojęcie, do czego służą kierunkowskazy?
a ty masz?
sankila napisał(a):Podpowiem ci - do pokazania innym kierowcom moich zamiarów!
czyli nie masz

twoje zamiary innych kierowców nie interesują
sankila napisał(a): CZyli tego, co JA zrobię na drodze...
już bliżej, ale nadal bez pojęcia

ja mam wiedzieć jaki kierunek jazdy przyjmie twoje auto jeżeli nie pojedzie "prosto" tylko zmieni kierunek jazdy i masz to zasygnalizować odpowiednio wcześniej a twoje zamiary nikogo nie obchodzą...
sygnalizuje się manewr zmiany kierunku jazdy lub zmiany pasa ruchu od zamiaru wykonania manewru do jego zakończenia a nie twoje zamiary bo możesz mieć je różne - pojęła?
sankila napisał(a):a nie tego - jakie znaki są na drodze.
a znaki na jezdni P-8 nie mówią ci jaki kierunek jazdy jest dozwolony z danego pasa ruchu? Poczytaj dyspozycje znaków P-8, oraz definicją sygnalizowania i wówczas wszystko stanie się jasne - jazdy na wprost nie sygnalizujemy, zmianę kierunku jazdy już tak!
sankila napisał(a):Logiczne jest więc, że użycie kierunkowskazów zależy od sytuacji - raz zasygnalizuję, w którą drogę wjadę, a innym razem - w którą drogę NIE wjadę.
no chyba dla ciebie, bo sygnalizując taką samą sytuację na dwa różne sposoby przeczy temu co tu piszesz. Raz sygnalizujesz w którą drogę wjedziesz ale w nią nie wjeżdżasz tylko jedziesz prosto więc co sygnalizujesz?
sankila napisał(a):Grunt, żeby komunikat był czytelny dla pozostałych kierowców.
i dla kogo jest to czytelne? chyba tylko dla ciebie...
sankila napisał(a):Jeśli mam do wyboru trzy drogi, z których jedna prowadzi w lewo, druga w prawo, a trzecia na wprost - to muszę zasygnalizować, w którą z trzech dróg chcę wjechać, bo to jedyna rzecz, która ich interesuje.
masz trzy drogi z czego dwie na wprost jedna w prawo to co chcesz sygnalizować? jazdę w lewo jak?
sankila napisał(a): Czy to droga z pierwszeństwem, czy podporządkowana, albo gdzie jest łuk, a gdzie pierwszeństwo łamane - nie ma znaczenia,
pojmij w końcu, że ma!
sankila napisał(a): bo tablica T6 nie zmienia kierunku ruchu na drodze, tylko pokazuje, gdzie działają znaki A7/D1.
hahaha ale się uśmiałem tu masz te swoje mądrości mistrzu:
"Poza obszarem zabudowanym znak D-1 łącznie z tabliczką T-6a stosuje się tylko w przypadkach,
gdy trasa z pierwszeństwem zmienia kierunek na skrzyżowaniu."
zmianę kierunku należy sygnalizować mistrzu
a tu masz o łuku drogi:
"Jeżeli osie dróg poprzecznych nie przecinają się na skrzyżowaniu, a nie można zastosować indywidualnego (dla każdego z nich) oznakowania, to pod znakiem A-6a, A-6b lub A-6c umieszcza się tabliczkę T-6b. Tabliczkę T-6b stosuje się także na skrzyżowaniach o nietypowym układzie dróg, np. jeżeli wloty drogi podporządkowanej występują tylko po jednej stronie drogi z pierwszeństwem lub droga z pierwszeństwem przebiega w łuku o dużym zwrocie lub małym promieniu."
coś o zmianie kierunku? no to co chcesz sygnalizować mistrzu?
sankila napisał(a):Natomiast D1/A7 zmieniają pierwszeństwo przejazdu a nie kierunki jazdy;
a jaki to ma związek z sygnalizowaniem?
sankila napisał(a):więc w lewo to w lewo a w prawo to w prawo - czy ze znakami, czy bez znaków.
a prosto zgodnie z T-6b to po łuku a ty to chcesz sygnalizować na jakiej podstawie?
---
mp0011 napisał(a):Prawo definiuje dwa rodzaje tabliczek T-6a i T-6b. Jeden stosowany przy zmianie kierunku drogi z pierwszeństwem, drugi - bez zmiany kierunku.
czyli w jednym przypadku jadąc drogą główną sygnalizujemy zmianę kierunku, a drugim razem już nie. Twierdzenie, ze każdy zjazd z drogi głównej jest zjazdem w prawo nie ma odzwierciedlenia w rzeczywistym przebiegu drogi. Sam widzisz, że w linkowanym przez ciebie miejscu rowerzysta pojedzie drogą dla rowerów bez zmiany kierunku jazdy, natomiast samochody skręcają w prawo i muszą to sygnalizować.
Im lepszy samochód terenowy - tym traktor musi dalej jechać.