LeszkoII napisał(a):Tylko że ten program służy do wygłaszania tez a nie do ich uzasadniania.
Uzasadnienie masz w wyroku sądu, którego nie chcesz przyjąć do wiadomości.
szerszon napisał(a):Zadałem konkretne pytanie. Lepiej aby ruch puchł gdy trzeba dzwona omijać bo gumik pojechał prosto z prawym kierunkowskazem ?
Pytam sie, dlaczego mam sygnalizować jazdę na wprost ?
Z tego samego powodu jak zjeżdżasz z łuku drogi.
Pytałem jaki przepis mnie do tego zobowiązuje ? Jeśli uważasz,że zmieniam kierunek jazdy w prawo jadąc prosto wskaż mi kierunek jazdy na obwiedni, który rzekomo zmieniam.
Niejednokrotnie zostało Ci to wskazane, ale i tak będziesz zaprzeczał faktom. Nic na to nie poradzę.
Na pierwsze wysokich lotów pytania odpowiedziałem, natomiast nie doczekałem się odpowiedzi od ciebie w wiadomych tematach.
Bo znowu pomyliłeś moją rolę. To ja jestem pytającym, a to Ty jesteś ekspertem. Ekspert, który nie umie odpowiedzieć na proste pytania z rzeczywistych skrzyżowań? Słabo...
Pierwszą turę dostałeś i jesteś bardzo zdziwiony jazdą na wprost bez kierunkowskazu. Czego w takim razie oczekujesz ? Nie wytniesz z moich postów,że rondo da się wyprostować.
Oczekuję, że dowiem się od eksperta jak poprawnie przejechać przez tamto skrzyżowanie w czterech kolejnych przypadkach. Czy to takie skomplikowane, żeby się migać od odpowiedzi?
Cały czas to robisz pisząc m.in o zmianie kierunku jazdy w prawo przy zjeździe ze skrzyżowania....gumka recepturka itp..
Jaka gumka recepturka?
No przedszkole normalnie...

wskaż te przepisy ! To że napiszesz,że są oparte to trochę za mało. Uzasadnienie poproszę.A nie lanie wody jak zazwyczaj potrafisz.
Filmy są zrealizowane na zlecenie Wojewódzkiej Rady Bezpieczeństwa Ruchu Drogowego, która to między innymi zajmuje się opiniowaniem aktów prawnych dotyczących bezpieczeństwa ruchu drogowego.
To też prawda,że jadąc drogą pokazaną na T-6b nie zmieniam kierunku jazdy. Tylko czy twój prymitywny rysunek w pierwszej wersji podawał,że to T-6b ?
I widzisz jak manipulujesz, a potem piszesz BZDURY pt
Oczywiście, że to było T-6b od samego początku. Chyba potrafisz odróżnić te dwa znaki? Czy jak jedziesz po drodze i widzisz znaki, to też musisz mieć je podpisane, bo nie wiesz jak jechać? Napisałeś dwie sprzeczne ze sobą informacje i teraz próbujesz to ukryć.
Sprzeczności sam spreparowałeś, a nie potrafisz uzasadnić brak sprzeczności w JB, które pokazujemy.
Dlatego też nie widzisz sprzeczności w fakcie,że ktos naprzemiennie żongluje sobie kierunkiem ruchu vs kierunek jazdy. A przecież to widać.
To jaka tam jest sprzeczność w tym programie?
To niedobrze z tobą. Mogę ci przepisy poprzypominać.
Pytałem o jakiś "rysunek E". Co to jest?
A ja mam PoRD i wykładnie prawa. Czyli bełkot przeciw prawu.
Trzeba je jeszcze rozumieć.
Jadąc prosto przez skrzyżowanie faktycznie nie sygnalizuję. Natomiast skręcając podczas przejazdu przez skrzyżowanie np w lewo sygnalizuję zamiar, jadąc po obwiedni dalej sygnalizuję zmiane kierunku jazdy i zaprzestaję po zakończeniu manewru.
Poza tym powtórzę-wskaż mi obowiązek sygnalizacji zjazdu ze skrzyżowania. Powtórzę-dopuszczasz się manipulacji generalizując,że jadę po rondzie bez sygnalizacji sugerując w ten sposób,że to robię podczas każdego manewru, gdy tylko tego nie robię jadąc na wprost. To takie niskie....brak argumentów popycha ciebie do wypisywania kosmicznych teorii.
Nic nie generalizuję. Cały czas pisałem o tym jednym konkretnym przypadku. Niestety akurat w nim raz jedziesz dalej po rondzie bez sygnalizacji, a raz również bez sygnalizacji zjeżdżasz z ronda. Ciekaw jestem jak byś sygnalizował w czterech kolejnych sytuacjach. I w sumie, to nie dziwię się Ci, że nie chcesz na nie odpowiedzieć, bo czuję, że by jeszcze dziwniejsze rzeczy wyszły.
Absolutnie nie!
Wyprostowanie ronda ?

Spójrz jaką średnicę ma to rondo i zajrzyj do warunków technicznych jakim powinny odpowiadać drogi.
A jeśli chodzi o bzdury to zawsze byłeś na pudle tego forum. Jak z tym kierunkiem jazdy na C-12, który rzekomo zmieniam ?
I co w tych warunkach technicznych zobacze? Jeśli chcesz coś napisać to napisać, a nie takie "wiem ale nie powiem".