PraktykRuchu napisał(a):Wymyśliłeś sobie, że w definicji drog
Nie w definicji drogi.
To na skrzyżowaniu dróg dwujezdniowych ile jest skrzyżowań, skoro skrzyżowanie - twoim zdaniem - tworzone jest nie przez przecięcie się dróg mających jezdnię, tylko przez przecięcie się jezdni?
Jedno.
konieczność ustąpienia pierwszeństwa nie oznacza, że na skrzyżowaniu lub za nim nie ma miejsca do kontynuowania jazdy...
Co do Art 25.4.1, a nie Art 25..nie manipuluj. Pisałem o zakazie wjazdu na skrzyżowanie, gdy nie ma miejsca na kontynuację jazdy.
Czy twój punkt widzenia musi polegać na tym,że sobie ustawisz sytuację pod siebie ,a nie pod pytanie ?
Prosta sprawa- nie ma miejsca. Zakaz wjazdu na skrzyżowanie. Według ciebie powinno się zatrzymać jeszcze przed PdP, według mnie przed przecięciem się jezdni. Kolejny przykład, gdzie skrzyżowanie składa się z dróg posiadających same jezdnie( rysunek). Dla ciebie skrzyżowanie się zmniejszyło, dla mnie dalej jest to to samo miejsce przed skrzyżowaniem.
Co do ust. 1 - raczyłeś "nie zauważyć" mojego (niewygodnego dla ciebie?) pytania: czy kierowca znajdujący się już na skrzyżowaniu ma obowiązek ustąpienia pierwszeństwa, czy nie?

Mam rozumieć, że twierdzisz, że nie?
Do tego dojdziemy jak się uporasz z pojazdami nadjeżdżającymi z prawej. Oczywiście w sytuacji gdy jedzie na wprost, a nie ma nikogo z prawej w najbliższym czasie będąc na skrzyżowaniu, przecięciu się jezdni musi ustąpić pierwszeństwa pojazdowi nadjeżdżającemu z przeciwka.
naprawdę myślisz, że jak wbrew faktom będziesz komuś zarzucał wodolejstwo
Oczywiście,że dalej ci zarzucam wodolejstwo, ponieważ nie wyjaśniłeś Art 25.4.1, a raczej zmanipulowałeś moje pytanie.
JAKUB napisał(a):Ja mam nadzieję,.
Nie chciałbym robic wycieczek osobistych, ale to śmiesznie wygląda, jak poucza osoba robiąca tak koszmarne błędy ortograficzne. Przecież nawet nie jesteś w stanie zrozumieć tekstu, a co dopiero powoływać się na akty prawne.
JAKUB napisał(a):Widzę tutaj taki spór,
Jak z głową dyskutuje mur
(...) I logika...szczerze zachęcam(..)
Mamusia mnie nauczyła:
Nie kłóć się z ... bo
przeciągnie Cię na własną stronę
i pokona doświadczeniem.
Zamiast popisywać się nie wiadomo czym, oparłbyś się na konkretach o ile ciebie stać i potrafisz.Na razie pokazałeś tylko słomę...
PraktykRuchu napisał(a):, że mu nagle dojdzie do cudownego rozmnożenia jezdni, albo nagle pojawią się cztery skrzyżowania w miejscu jednego...
To nie jest wątek o SoRO