szerszon napisał(a):Cieszę się ,że chcesz wszystkich poinformować, ale co to ma wspólnego z PoRD ?
Oczywiście,że mowa o sygnalizacji jest jak najbardziej na miejscu, ponieważ pokazuje brak spójności w twoim punkcie widzenia. Może jeszcze na zakrętach będziesz sygnalizował aby wszyscy wiedzieli ? Jedziesz cały czas tą sama drogą tym samym pasem ruchu, a sygnalizujesz...jak to sie ma do Art 22 i zmiany kierunku jazdy ?
Na zakręcie nie sygnalizuję, bo tam nie ma przecież skrzyżowania.
Jadę tą samą drogą. która zmienia kierunek, a na dodatek możliwa jest jazda w innym kierunku. Sygnalizuję, żeby moje zamiary były jasne.
Jak widać oddzielenie nie zawsze pasuje do wyznaczania. Będziesz udawał,że wszystko w porządku, skoro twoje "oddzielenie sprawdza się tylko w jednym przypadku na ileś tam ?
Nie rozumiem o co chodzi z udawaniem. Nie rozumiem też o jakim jednym przypadku mówisz. To są przykłady użycia linii P-1d oraz P-1e, które cyt. "
nie wyznaczają pasów ruchu. (autor: szerszon)". Rysunki wyciągnięte wprost z "220".
Czy na tych rysunkach te linie nie wyznaczają pasów ruchu?
Przepis jest ok, gdy pasuje do twego punktu widzenia, a ogólnie już nie ?
Ale o którym przepisie mówisz?
Masz już odpowiedzi na swoje pytania ?
Nie. Chciałbym żebyś odpowiedział wprost na pytania zadane w poprzednim poście. Dla ułatwienia skopiowałem je tutaj:
A jak się wyznacza pasy ruchu? Czy przypadkiem nie przez oddzielenie ich linią od siebie? Tak/nie? Jeśli nie, to dlaczego?
Po co jest definicja P-1? Czy nie tyczy się ona wszystkich rodzajów linii P-1 (w tym P-1e)? Tak/nie? Jeśli nie, to dlaczego?
Twój punkt widzenia i niefrasobliwe i nieprofesjonalne podejście do tematu można scharakteryzować takim przykładem...
Jadą sobie dwa pojazdy jeden za drugim..pasażer tego drugiego..
-ale się wlecze..
WYMIŃ go
Tak samo ty podchodzisz do sprawy wyznaczania vs oddzielania, Nadajesz to samo znaczenie dwóm różnym określeniom-nie jest to zgodne z wykładnią prawa jakiej powinny odpowiadać akty prawne.
Chętnie się dowiem jakie jest to profesjonalne podejście do tematu i prawidłowa wykładnia. Ale to pewnie więcej będzie wiadomo jak się odniesiesz do rysunków i pytań wyżej.
Tak samo jest z kierunkiem ruchu vs kierunek jazdy..jedzie to się rusza

przecież widać.
A właśnie o co chodzi z tym "kierunek jazdy vs kierunek ruchu"? Często jest to podawane jako przykład. Szukałem na tym forum, ale nie znalazłem nic ciekawego.
===============
Może podejdźmy do tematu z innej strony.
Na poniższym rysunku przedstawione są oznakowania różnych skrzyżowań z pierwszeństwem łamanym. Pojazdy (a) i (b) zbliżają się do skrzyżowania i spotykają na nim. Oba pojazdy skręcają w drogę (c). Proszę wskazać który pojazd ma pierwszeństwo skręcając w zaznaczoną drogę (c).