Co wybrać ?

Wszystko co nie mieści się w powyższych kategoriach.

Moderatorzy: ella, klebek

Jaki samochód dobry na początek ?

Fiat Uno
2
6%
Fiat Punto II
3
9%
Fiat Cinquecento
6
18%
Nysa :D
3
9%
Opel Corsa
19
58%

Liczba głosów : 33

Co wybrać ?

Postprzez pisaq » piątek 11 listopada 2005, 01:25

A wiec mam pytanie .
Mianowicie udaol mi sie zdac prawko kat.B i teraz potrzebny mi jest samochód
Który Wy byście wybrali na moim miejscu:
:arrow: Fiat Punto
:arrow: Fiat Uno
:arrow: Cinkueczento ;)
- Rodzice śmigają Renault Megane Classic 1.6cm 8zaworowy (ok.94 KM)
ale ostatnio mialem zebranie w szkole i coś moj samochód odjechał dalej ;)

Wybierajcie, a wybory uzasadniajcie ;)
"Dziękuje państwu"
pisaq

Postprzez Silent » piątek 11 listopada 2005, 11:42

Z tej listy wyboru którą tu dałeś, zakładając że wszystkie autka byłyby w takim samym stanie technicznym, wybrałbym Opla... bo Opel to dużo porządniejsza i pewniejsza firma niż firma pozostałych autek które na pewno będą szybciej się psuły.
Obrazek
Silent

Re: Co wybrać ?

Postprzez scorpio44 » piątek 11 listopada 2005, 12:41

pisaq napisał(a):ale ostatnio mialem zebranie w szkole i coś moj samochód odjechał dalej ;)

Jest dopiero 11.40, więc jeszcze się całkiem nie obudziłem... ;) O so chodzi?
scorpio44

Postprzez xtek » piątek 11 listopada 2005, 12:50

Silent napisał(a):Z tej listy wyboru którą tu dałeś, zakładając że wszystkie autka byłyby w takim samym stanie technicznym, wybrałbym Opla... bo Opel to dużo porządniejsza i pewniejsza firma niż firma pozostałych autek które na pewno będą szybciej się psuły.

Eeee a gdzie na liscie widzisz Opla? :roll:
xtek

Postprzez Silent » piątek 11 listopada 2005, 12:53

xtek napisał(a):Eeee a gdzie na liscie widzisz Opla? :roll:
Opel jest na 5 pozycji i zagłosowały na niego już 4 osoby więc nie tylko ja go widzę ;) Pokazać zrzut ekranu? :P
Obrazek
Silent

Postprzez xtek » piątek 11 listopada 2005, 12:59

lololol nie zauwazylem ankiety :P
xtek

Postprzez jimorrison » piątek 11 listopada 2005, 16:31

a ja stawiam na cieniasa.
Corsa wcale taka super nie jest. delikatnew zawieszenie, niewygodne fotele. no i drozsza niz cienkos. tansze sa czesci do cieniasa. cienias z gazem i do przodu.
pozdr.
jimorrison

prawo jazdy kat.B, 1 podejście
teoretyczny 1.07.2005=>zdany, praktyczny 21.07.2005=>zdany, odebrane 4.08.2005

Był: FSO Caro 2.0 DOHC, FSO Atu 1.6 OHV, FSO Caro 1.4 DOHC
Jest: FSO Caro 1.6 DOHC
jimorrison

Postprzez Kasia » piątek 11 listopada 2005, 21:12

Jako pierwszy samochód - zdecydowanie Uno lub Punto I. Tym naprawdę dobrze się jeździło...
Kasia

Postprzez Road_Driver » sobota 12 listopada 2005, 14:01

Nic z tych co podałeś

Według mnie najlepszym autem na polczątek jest VW Golf serii I lub II - żadko się psuje lecz nawet jak juz jakąś część szlak trafi twój portwel znacznie nie ucierpi bo części stosunkowo tanie. Jeździ się przyjemnie, szczegulnie gdy masz silnik min. 1.6.

15 letni kupisz nawet za 3000zł

Z tych co podałeś najlepszy Opel
Road_Driver

Postprzez Mazur » sobota 12 listopada 2005, 14:23

jimorrison napisał(a):a ja stawiam na cieniasa.
Corsa wcale taka super nie jest. delikatnew zawieszenie, niewygodne fotele. no i drozsza niz cienkos. tansze sa czesci do cieniasa. cienias z gazem i do przodu.

Gaz do Fiata CC to troche przesada takie jest moje zdanie no chyba ze masz silnik 900 i będziesz jeździł sam bo to bagażnika przecierz niema jak włożysz gaz

Moim Zdaniem Opel Astra ( wiem że niema Astry w Ankiecie :wink: )Lub PUnto Pozdro
Mazur

Postprzez pisaq » sobota 12 listopada 2005, 14:51

Road_Driver napisał(a):Nic z tych co podałeś

Według mnie najlepszym autem na polczątek jest VW Golf serii I lub II - żadko się psuje lecz nawet jak juz jakąś część szlak trafi twój portwel znacznie nie ucierpi bo części stosunkowo tanie. Jeździ się przyjemnie, szczegulnie gdy masz silnik min. 1.6.

15 letni kupisz nawet za 3000zł

Z tych co podałeś najlepszy Opel

Dobra, dobra.... 15 letni gruchot za 3 tys !? hahaha...wybacz, ale wole cos nowszego ( nie koniecznie tanszego), mniej zawodnego, z lepsza blacharka i NIE ROZSYPUJACEGO sie
(wszystkich posiadaczy ww.Golfikow I i II [szczególnie 15letnichgolfikow :D ] przepraszam za te slowa )
poza tym golf jest "cfaniackim samochodem" , wszedzie panuje przekonanie ze jak ktos jezdzi golfikiem albo bmw to chce udawac gangsta :D
"tako prowda"
pisaq

Postprzez jimorrison » sobota 12 listopada 2005, 17:28

pisaq napisał(a):poza tym golf jest "cfaniackim samochodem" , wszedzie panuje przekonanie ze jak ktos jezdzi golfikiem albo bmw to chce udawac gangsta :D
"tako prowda"

pierwsze slysze. moze pomyliles golfa I, II serii z ciemnym mercem z ciemnymi szybami :wink:
U mnie na ulicy stoi golf z '93 za 2kzł.
pozdr.
jimorrison

prawo jazdy kat.B, 1 podejście
teoretyczny 1.07.2005=>zdany, praktyczny 21.07.2005=>zdany, odebrane 4.08.2005

Był: FSO Caro 2.0 DOHC, FSO Atu 1.6 OHV, FSO Caro 1.4 DOHC
Jest: FSO Caro 1.6 DOHC
jimorrison

Postprzez Road_Driver » sobota 12 listopada 2005, 17:43

pisaq napisał(a):Dobra, dobra.... 15 letni gruchot za 3 tys !? hahaha...wybacz, ale wole cos nowszego (..)

Wybaczam :D
Osobiście nie przykładam większego znaczenia do samochodu, gdyż nie one tak naprawde mnie kręcą. Według mnie takie coś jak Golfik II 1.6 GTI jest wsam raz.

Jeśli jednak szukasz czegoś droższego podaj przedział cenowy w jakim się mieścisz. W ten sposób łatwiej coś wybrać.

pisaq napisał(a):poza tym golf jest "cfaniackim samochodem" , wszedzie panuje przekonanie ze jak ktos jezdzi golfikiem albo bmw to chce udawac gangsta :D
"tako prowda"

Niektórzy uważają że BMW to samochód dla dresa (nie zgodzę się bo starsze modele som fajne) lecz o Golfiku nic takiego nie słyszałem ^^". Zaskoczyłeś mnie
Road_Driver

Postprzez scorpio44 » sobota 12 listopada 2005, 23:45

Road_Driver napisał(a):
pisaq napisał(a):poza tym golf jest "cfaniackim samochodem" , wszedzie panuje przekonanie ze jak ktos jezdzi golfikiem albo bmw to chce udawac gangsta

Niektórzy uważają że BMW to samochód dla dresa (nie zgodzę się bo starsze modele som fajne) lecz o Golfiku nic takiego nie słyszałem ^^". Zaskoczyłeś mnie

Hehe, to u mnie jest śmieszniej - też nigdy o tym nie słyszałem (i myślałem, że to tylko moje odczucie), a jednocześnie golfy tak samo mi osobiście się kojarzą jak Pisaqowi. :D :D :D
scorpio44

Postprzez pisaq » niedziela 13 listopada 2005, 11:37

No mi sie tak kojarzą ale to nie tylko moje skojarzenia, ale u mnie panuje taki stereotyp ( czy cuś takiego ) no w kazdym bądź razie noew bmw i golfiki odpadaja.
ale NYSA ! NYSA ! To jest to ! NYSA- ruska mafia nimi jezdzi. Obowiazkowo czarna lub ...zielona ! :D
pisaq

Następna strona

Powrót do Luźna gadka