Witam mam takie pytanie
https://zapodaj.net/131441defd3c6.jpg.html
1.Czarne kółko to park a w okół niego objazd jak w koło ronda
2.Czerwona kreska w koło parku to przykładowy przejazd czyli objazd w koło
3.Pojazd A to ja zbliżający sie do tego niby ronda i przed wjazdem ma ustąp pierwszeństwa..
4.Zaś wjeżdżając na to niby rondo po prawej stronie mamy też drogę którą auta na rondo wlatują i też mają ustąp pierwszeństwa+znak ronda i ja to samo mam.I teraz według mnie ja wlatując na rondo ustępuje oczywiście tym co sa na rondzie ale i temu po prawej stronie.Dodam ja nie mam informacji o tym,ze po prawej jest droga podporządkowana,ale jak popatrzy się na drogę to widać jakieś 50m od drogi,że mają tam też ustąp pierwszeństwa.. i wychodzi głupia sytuacja bo ja sie zatrzymuje i koleś jakiś tez.. według mnie jeśli są dwa znaki ustąp ja mam.. i on(wiem,że on ma bo wystarczy popatrzyć się na jego drogę i stoi tam znak ale trójkąt rozpoznam przecież mimo,że jest z tyłu to według mnie on jest po prawej to on pojedzie pierwszy.Jak to Panowie i Panie jest?
zle to napisałem.Jest to trochę pomieszane.Bo z innego punktu widzenia jadąc na rondzie jak mogę się zatrzymać i kogoś puścić.Chyba,że bym miał znak samego ronda przed wjazdem bez ustąp.Z tym,że tutaj jest inna sytuacja bo my razem dojeżdżamy i mamy razem ustąp pierwszeństwa..