eragon napisał(a):Co nie jest zabronione, jest dozwolone.. W porzo..
nie jest zabronione wyprzedzanie na moście czy to znaczy, że mogę czy nie mogę wyprzedzać na moście?
eragon napisał(a):Ja na tym pasie zaparkuję a ty po nim wtedy przejedziesz, bo nie ma zakazu.
oczywiście ze przejadę, by znaleźć odpowiednie miejsce do zaparkowania, jeżeli po drodze trafię na przeszkodę najnormalniej w świecie ją ominę co tu trudnego do zrozumienia?
Rozumiem że jak wjadę na pas postojowy i się rozmyślę, że jednak nie chcę tutaj parkować, to wg ciebie nie mogę przejechać i jechać dalej, tylko muszę się zatrzymać ponieważ jest to pas postojowy i tylko do tego służy

aha nadmienić trzeba, że muszę stać dłużej niż 1 min zanim ruszę i wyjadę z tego pasa bo przecież to pas
postojowyeragon napisał(a):To, ze nim przejedziesz w celu zaparkowania nie zmienia faktu, że nie do tego służy.
idąc tym tokiem rozumowania to nie służy również do zatrzymania, więc tak jak wyżej, czy to oznacza że jeżeli już się zatrzymam na nim to
muszę stać dłużej niż 1 min by był to postój i dopiero wówczas wolno mi wyjechać?

Im lepszy samochód terenowy - tym traktor musi dalej jechać.