szymon1977 napisał(a):Nie podniecaj sie Leszko - to ta sama bajka, ktora zasmieca internet juz od lat.
Przynajmniej zgodna z PoRD.
To i tak zdecydowanie więcej. U ciebie obwiednia jest mostem łączącym odległe brzegi rzeki.Brak dniesienia do rzeczywistosci, a wszelaki zwiazek z PoRD konczy sie na slusznym stwierdzenie, ze rondo to jedno skrzyzowanie. Szereg bledow logicznych, z ktorych zwrocilem uwage tylko na ten najzabawniejszy. Tu nawet nie ma po czym zamiatac.

A co kierunek ruchu odbywajacego sie na skrzyzowabiu ma do mojego kierunku jazdy przez skrzyzowanie? Nic.

F-10 i T-18, zakręt, omijanie przeszkody na drodze, przejazd np przez rondo na wprost( zdjęcie wcześniej w tym wątku)A teraz do dziela i pokaz jak zmieniasz kierunek ruchu nie zmieniajac kierunku jazdy.
Po pierwsze...cytuj staranniej. Nie ma wielu tak niechlujnych użytkowników na tym forum jak ty. Przykre na to patrzeć.To jadacy pojazd nie ma kierunku jazdu bo wjechal na skrzyzowaniu?
Napisałem zmienić.Po drugie- wracamy do wcześniejszych spraw. Wskaż w przepisach kierunek jazdy na skrzyżowaniu. Po trzecie- albo posiada kierunek jazdy na wprost, jeśli jedzie przez skrzyżowanie na wprost, albo jest w trakcie jego zmiany. Cieszę się, że przyznałeś ,że jest to skrzyżowanie a nie pojedyncza droga czyli most łączący odległe brzegi rzekijeienić

Małymi kroczkami zmierzasz do przodu. Może za 10 lat...
Jaki kierunek ruchu ??? Kierunek CHODU !!!!Nic prostszego - wystarczy wziasc rower na plecy

Wykaż ,że nie jest logiczny. Tylko nie katuj nas po raz kolejny "wytycznymi"sankila napisał(a): Taa, a jaki logiczny.
]

A te rysuneczki to stary numer szymona z rysunkiem E internetowej sławy. Tak, wjazd na skrzyżowanie nie jest zmianą kierunku jazdy. Rondo to nie cztery skrzyżowania...nawet szymon to zauważył( przypadkiem)Zanim komuś zarzucisz brak logiki sama naucz się chociaż czytać ze zrozumieniem.
To akurat mnie nie dziwi. Generalnie mało wiesz. Wystarczy na skrzyżowaniu na jednej z dróg wyznaczyć drogę wewnętrzną. I już nie ma skrzyżowania.- ale że znaki mogą kasować skrzyżowania i zmieniać kierunki jazdy na kierunki ruchu - tego nie wiedziałam
I gdzie jest napisane, że zmienia kierunek ruchu w jazdy i na odwrót ?
Macie pełne gęby zapchane frazesami o prawie, a nie do pomyślenia dla was, że nadajecie to samo znaczenie dwóm różnym bytom.
To dlatego rondo "kwadratowe i turbinowe tak was boli, że aż szymon dokonał klasyfikacji niechętnie przyznając, że na tych rondach nie zastosuje swoich chorych wizji i czepił się pierścieniowego. To pytam po raz kolejny( wołanie na puszczy) ...gdzie jest taki podział ? Może C-12 jest jakiś inny ?