Komentujemy odcinki programu "Jedź Bezpiecznie"

Tu możecie podzielić się uwagami lub wątpliwościami związanymi z poruszaniem się na drogach

Moderatorzy: dylek, ella, klebek

Re: Komentujemy odcinki programu "Jedź Bezpiecznie"

Postprzez szymon1977 » czwartek 25 sierpnia 2016, 20:11

szerszon napisał(a):...gdzie napisałem o wyprzedzaniu mierzonym od śladu ?
Nigdzie. Ale ja nie napisałem, żeby zmierzyć tak jak Ty, tylko żeby się wzorować na Twoim mierzeniu odległości 1m mierzonej od śladu koła wyprzedzanego roweru. Następnym razem skup się na czytaniu zanim nazwiesz mnie kłamcą.
"Proszę podchodzić do wypowiedzi usera szymon1977 z dużą dozą wątpliwości i nieufności." - user Szerszon.
szymon1977

Postprzez szerszon » czwartek 25 sierpnia 2016, 20:13

szymon1977 napisał(a):
szerszon napisał(a):...gdzie napisałem o wyprzedzaniu mierzonym od śladu ?
Nigdzie.
No to po co wypisujesz kłamstwa i swoje pokopane interpretacje wkładając mi coś, czego nie napisałem ?
Jak widać można stwierdzić kto tu wymyśla na forum.
szerszon

Postprzez szymon1977 » czwartek 25 sierpnia 2016, 20:21

Nie pisałem o robieniu tak jak Ty to robisz, tylko wzorowaniu się na Twoim stwierdzeniu:
szerszon napisał(a): Liczy się odległość od śladu a nie od krawędzi roweru.
Więc skończ już OT.
"Proszę podchodzić do wypowiedzi usera szymon1977 z dużą dozą wątpliwości i nieufności." - user Szerszon.
szymon1977

Postprzez szerszon » czwartek 25 sierpnia 2016, 20:40

szymon1977 napisał(a):Nie pisałem o robieniu tak jak Ty to robisz, tylko wzorowaniu się na Twoim stwierdzeniu:
szerszon napisał(a): Liczy się odległość od śladu a nie od krawędzi roweru.
Więc skończ już OT.
No to wzoruj sie na tym co napisałem, a nie bezczelnie kłamiesz. Skończę OT jak przestaniesz kłamać. Pisałem o odległości od krawężnika a nie o odległości przy wyprzedzaniu. Hamuj się z pomówieniami.
szerszon

Postprzez szymon1977 » czwartek 25 sierpnia 2016, 23:49

szerszon napisał(a):No to wzoruj sie...
Nie pisałem o robieniu tego, co Ty robisz tylko o wzorowaniu się na tym, co Ty robisz. Czaisz różnicę?
szymon1977

Postprzez szerszon » czwartek 25 sierpnia 2016, 23:51

Napisałeś po raz kolejny kłamstwo , które uroiło się w twej chorej łepetynie.Nie życzę sobie, aby takie mierne niedouczone indywiduum przeinaczało to co napisałem. Skoncentruj się na literalnej treści PoRD i tego co napisałem.
szerszon

Postprzez szymon1977 » czwartek 25 sierpnia 2016, 23:59

Nie przeinaczam tego co Ty napisałeś, tylko się wzoruję na tym co Ty napisałeś. Czaisz różnicę?
szymon1977

Postprzez szerszon » piątek 26 sierpnia 2016, 00:02

Kłamiesz i manipulujesz. Twoja "interpretacja" jest wytworem twojej chorej łepetyny. Tylko.
To napisałeś i nie wykręcaj kota ogonem.
chyba, ze wzorem Szerszona odleglosc miedzy Twoim pojazdem a rowezysta zmierzysz od sladow kol, co pozwoli Ci "zgodnie z prawem" wyprzedzac na gazete i pchac jadacemu z przeciwka.

Takie tanie teksty możesz opowiadać swoim koleżkom pod budką z piwem w Radomiu
szerszon

Postprzez szymon1977 » piątek 26 sierpnia 2016, 00:05

szerszon napisał(a):Twoja "interpretacja"...
Oczywiście wzorowanie się można w pewnym sensie potraktować jako interpretację. Podałem przykład interpretacji równie chorej, jak chory wzór. Zaczynasz czaić? Czy dopiero zaczaisz, jak jadąc rowerem w odległości 20cm od krawężnika (licząc od śladu koła oczywiście) zahaczysz o coś łokciem?
szymon1977

Postprzez szerszon » piątek 26 sierpnia 2016, 00:20

O ścianę zahaczysz :lol: :lol: :lol: wymyślasz sytuacje, o których w przepisie nie ma mowy. Interpretujesz sobie-a powinieneś się trzymać literalnej treści PoRD. Pokaż mi w przepisie o jeździe możliwie blisko prawej czy w przepisie gdy rowerzysta jest wyprzedzany i ma zjechać jak najbliżej prawej coś o możliwości zahaczenia.
Twoja chora interpretacja jest wynikiem twoich chorych przemyśleń. Nigdzie nie podałem czegoś takiego, co pozwalałoby "interpretować" wyprzedzanie w odległości jednego metra od śladu rowerzysty. Ten chory wzór też jest twego autorstwa. Nie zrozumiałeś co napisałem....czaisz ? :lol:
szerszon

Postprzez szymon1977 » piątek 26 sierpnia 2016, 06:33

Wzór (...inspiracja...)
Pomysl byl,moj ake zainspirowany Twoim tekstem. Czaisz? Przestaniesz zasmiecac Forum OT i prywata na dwa watki?
szymon1977

Postprzez szerszon » piątek 26 sierpnia 2016, 06:51

Zainspirowany to ty jesteś etykietą ze słoika. Przestanę jak ty przestaniesz kłamać i manipulować. Twoje wizje i przemyślenia mnie nie interesują. Stosuj sie literalnie do PoRD.
szerszon

Postprzez szymon1977 » piątek 26 sierpnia 2016, 08:34

To traktowanie odstepu pomiedzy sladem a kraweznikiem jako odstepu pomiedzy rowerem akraweznikiem jest literalna trescia PoRD czy tylko koleinym Twoim autorskim wymyslem? Jak zahaczysz lokciem o przechodnia czekajacego na przejsciu dla pieszych to powiesz, ze jechales 25cm od kraweznika co potwierdza slad Twojego kola odlegly o 25cm odkraweznika, wiec to pieszy wlazl na jezdnie?
szymon1977

Postprzez mp0011 » piątek 26 sierpnia 2016, 14:19

Jaka jest praktyczna różnica między sposobami wyliczania tej odległości od krawężnika? Przecież nigdzie nie jest ona zdefiniowana w centymetrach...
Jak zahaczę pieszego i przyjedzie patrol, i powiem że jechałem 25cm od krawężnika, to pewnie i tak się zapytają czy liczę od śladu, czy od kierownicy, czy od łokci...

Równie dobrze możecie się kłócić oto, czy zachować 25cm, czy 10 cali :/

Szerszona o wyliczanie odstępu od wyprzedzającego od śladu posądziłem ja, ale z jego wypowiedzi nie wynikało o którym odstępie pisze, a podchwycił to już jednoznacznie błędnie WAW, i taki był kontekst.
  • Zakręt - jazda łukiem, niezależnie od jego promienia, nie jest zmianą kierunku jazdy w rozumieniu UPRD, chyba że znaki stanowią inaczej.
  • Jazda Prosto - oznacza w rozumieniu UPRD jazdę bez zmiany kierunku jazdy, niekoniecznie w linii prostej.
mp0011

Postprzez szerszon » piątek 26 sierpnia 2016, 21:28

mp0011 napisał(a):
Szerszona o wyliczanie odstępu od wyprzedzającego od śladu posądziłem ja, ale z jego wypowiedzi nie wynikało o którym odstępie pisze, a podchwycił to już jednoznacznie błędnie WAW, i taki był kontekst.
Ależ jasno wynikało z mojej wypowiedzi kiedy pisałem o odległości liczonej od śladu a kiedy o odległości przy wyprzedzaniu. Nawet taki szymon to zauważył, gdy zadałem pytanie( a to niewątpliwie sukces przy jego zdolności pojmowania tekstu). Tylko co z tego jak później skłamał.
szymon1977 napisał(a):To traktowanie odstepu pomiedzy sladem a kraweznikiem jako odstepu pomiedzy rowerem akraweznikiem jest literalna trescia PoRD czy tylko koleinym Twoim autorskim wymyslem? Jak zahaczysz lokciem o przechodnia czekajacego na przejsciu dla pieszych to powiesz, ze jechales 25cm od kraweznika co potwierdza slad Twojego kola odlegly o 25cm odkraweznika, wiec to pieszy wlazl na jezdnie?
Wynika z analogi do szerokości pasa ruchu dla rowerów. Pisałem o tym, ale ty tradycyjnie nie zrozumiałeś.Nie mogłeś pojąć ile to jest możliwie blisko czy jak najbliżej.Moich autorskich pomysłow nie uświadczysz. To czysty PoRD o którym nie masz pojęcia ponieważ nie potrafisz czytać ze zrozumieniem. Nie dziwi mnie to przy takiej ilości błędów jakie robisz. To aż KUJE w oczy :lol:
szerszon

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Sytuacje na drodze