Proszę przeczytać definicję węzła.Jest napisane o Krzyżowaniu sie dróg , a nie skrzyżowaniu jako przecięcia połączenia itp...ktoś tu coś o czytaniu ze zrozumieniem ?Henq napisał(a):[
Hola hola czyżby takie wielki pan instruktor nie wiedział że skrzyżowanie to nie tylko przecięcie?

a jak byk jest napisane:
Nic nie ma o połązceniu lub rozwidleniu w jednym poziomie jak tona skrzyżowaniach bywa.Prosze czytać ze zrozumieniem.
- Kod: Zaznacz cały
1) bezkolizyjny typu WA - na którym nie występuje przecinanie torów jazdy, a relacje skrętne są realizowane tylko jako manewry wyłączania, włączania i przeplatania się potoków ruchu;
jak w WA są realizowane relacje skrętne! Proszę czytać ze zrozumieniem.
Muszą być na jednym poziomie. Dalej polecam definicję węzła i dalej ze zrozumieniem.A to muszą się drogi przecinać by było skrzyżowanie?
Ciekawe dlaczego później ( cytowane przeze mnie) oznakowanie użyte na autostradach jakoś o skrzyżowaniu nie wspomina. Też ciekawa lektura.cytowana wcześniej definicja znaku A6x z 220 nie pozostawia złudzeń polecam ciekawa lektura.
Wjazdem...nie skrzyżowaniem.-A-6d "wlot drogi jednokierunkowej z prawej strony" umieszczany przed każdym wjazdem na autostradę
Nie masz tak szerokich horyzontów, aby widzieć inne przepisy skoro dorwałeś się do jednego.Gdzie posądziłem ciebie,że coś ty takiego napisałeś ?ba gdzie to wyczytałeś że ja tak pisze?
Wskaż gdzie ?Zaczynasz manipulować i wmawiać innym coś czego nie powiedzieli gdy brakuje ci argumentów.
Jak wyżej..czytaj wszystkie przepisy, a nie jeden.Jak szymon..brat bliźniak.Nie że widać, w przeciwieństwie do ciebie nie mam klapek na oczach i czytam rozporządzenia ministra tzw akty prawne a w jednym z nich jak byk masz napisane:
Skłaniałbym sie,że masz racje gdyby nie pozostałe przepisy.Ale żadne wnioski tak jest napisane a ty widocznie czytać nie umiesz?
ja ??? a to ja nie widzę pozostałych przepisów ?czy ty masz jakieś problemy z czytaniem? w podstawówce nie uczyli?:
I na tej samej podstawie widzisz skrzyżowanie na autostradzie bo wygląda tak samo ? Nie chcesz przyjąć do wiadomości,że jest tyo tylko część węzła ? Skądś już znam takie dzielenia skrzyżowania na cztery bo widać.tak wygląda skrzyżowanie. no i popatrz nie przecinają się kierunki ruchu a jednak to jest skrzyżowanie no cud
Zaczynają mnie przekonywać wasze posty o A-6dna jakiej podstawie uważasz że węzeł jest skrzyżowaniem? znów problemy z czytaniem? Węzeł łączy krzyżujące się autostrady na różnych poziomach!

No to w końcu jest czy nie jest węzeł skrzyżowaniem czy też dwoma skrzyżowaniami ?Jest różnica przecinanie się dróg a łączenie się dróg, ale nadal przecięcie się dróg jest skrzyżowaniem, oraz połączenie się dróg jest skrzyżowaniem, zdejmij klapki z oczu i nie ucz kursantów debilizmów
Połączenie dróg na różnych poziomach łacznicą jest węzłem. No to jak z tymi prędkościami ?Nie węzeł jest skrzyżowaniem, a połączenie drogi z łącznicą jest skrzyżowaniem