szymon1977 napisał(a):Nie widzę powodu, aby NA skrzyżowaniu o kierunku jazdy nie pisać.
A ja widzę. Brak takiego określenia w PoRD które byłoby sprzeczne z istniejącymi. Również nie widzisz powodu aby nie pisać o faktycznym rzeczywistym własnym kierunku jazdy na skrzyżowaniu bo widać.
No to sobie załóż własny wątek ze swoimi przepisami.
Przypominam, że na teorię o sygnalizowaniu kierunku jazdy PRZEZ skrzyżowanie nadal brak dowodów.
Przypominam że Art 22 jest dla ludzi rozumnych i potrafiących czytać ze zrozumieniem. Na pytanie, czy podczas przejazdu przez skrzyżowanie w czasie kierunku jazdy zakończyłeś już zamiar zmiany nie odpowiedziałeś NIC. Bo po co ? Przecież z odpowiedzi( prawidłowej) jasno wynikałoby, że po raz kolejny nie masz większego pojęcia.
Obawiam się, że pomyliłeś kierunek jazdy PRZEZ skrzyżowanie ze zmianą kierunku jazdy... ale zacytuj, czekam.
Ja natomiast nie mam obaw a wręcz pewność ,że znowu nie zrozumiałeś.Jadąc pasem np do lewoskrętu pokazanym na znaku F-10 i powtórzonym znakiem poziomym P-8b zmieniam kierunek jazdy. Poza tym napisałem...
zmieniając bądź nie kierunek jazdy
Nie ogarnąłeś.
Wprost przeciwnie! Pobieważ na znaku c-12 nie pokazano ani nakazanego Ci NA skrzyżowaniu kierunku jazdy, ani nakazanego Ci NA skrzyżowaniu kierunku ruchu a kierunek ruchu odbywającego się NA skrzyżowaniu, porównuję jaki NA skrzyżowaniu masz kierunek jazdy ze wskazanym na znaku kierunkiem ruchu odbywającego się NA skrzyżowaniu.
Pokazano ,że ruch się odbywa w kierunku. Kiedy wreszcie zrozumiesz, że ruch odbywający się w kierunku nie jest kierunkiem ruchu ? Kiedy w końcu nauczysz się czytać ze zrozumieniem ?
Okazuje się, że NA skrzyżowaniu Twój kierunek kazdy jest zawsze taki sam, jak wskazany na znaku c-12 kierunek ruchu odbywającego się NA skrzyżowaniu. A może...?
To tylko tobie się okazuje. Mój kierunek jazdy jest tylko zgodny z ruchem , który odbywa się w kierunku wskazanym. A mój kierunek jazdy nie jest jeden- mogą być cztery różne( nie trzy jak pisaleś

).To tak samo jak ruch prawostronny jest zgodny z kierunkami jakie wymieniłeś...to z tego powodu ruch prawostronny będzie kierunkiem jazdy ? Chyba u ciebie...
Kierunek jazdy PRZEZ skrzyżowanie masz zawsze taki sam. A NA skrzyżowanie masz kierunek jazdy zawsze taki jak pokazany na znaku c-12. Dwa różne kierunki pkazują się być takie same. Przypadek? A może...?
Cieszę się, że dostrzegłeś tę subtelną różnicę. A teraz pokaż mi konkretny przepis na potwierdzenie tego idiotyzmu, który specjalnie wyróżniam.
masz kierunek jazdy zawsze taki jak pokazany na znaku c-12.
Pokaż mi wybitny polonisto i znawco PoRD w paragrafie 36, że C-12 wskazuje kierunek jazdy . Miałem rację,że manipulujesz skrzętnie omijając określenie "jazdy" przy F-10 i równając to z kierunkiem z paragrafu 36. Kogo chcesz oszukać ?
Zawsze piszę wprost o jaki kierunek chodzi. To nie mój problem, że Twoim zdaniem "kieruek jazdy" to co innego niż "kierunek", w którym "jedziesz"...
Powtórzyłeś kłamstwo. I ci to pokazałem twoimi słowami. Jesteś bezczelnym trollem wypierając sie tego co sam napisałeś.Kiedy się wyprzesz, że napisałeś o kierunku jazdy przy C-12 ? Cytat troszkę wyżej.
Skoro to opinia odróżniającego "kierunek jazdy" od "kierunku", w którym "jedzie", za to traktującego "kierunek, w którym ruch odbywa się na skrzyżowaniu" jako "kierunek, swojego własnego ruchu"... może być.
To opinia tego , który ci dobitnie wskazuje twoją mizerię w kestii zrozumienia języka polskiego. Jak ci pisałem , nie odróżniasz jazdy od jeżdżenia w takim samym stopniu jak kucia od kłucia

Poza tym pisałem ci..naucz się czytać ze zrozumieniem..w paragrafie 36 jest też napisane o wchodzących..jak tam twój kierunek chodu ?
Nie cytowałem powiedzenia tylko słowa Twoje lub Dylka.
Kłamiesz. To nie był cytat, tylko coś ci zaświtało w łepetynie tylko do końca nie wiesz co
Nawet nie potrafisz podać cytatu.
SJS napisał(a):Kierunek jazdy to kierunek w jakim jedzie pojazd. 99.99999 % ludzi to rozumie, jeden Szerszon nie. A dlaczego nie? Bo sobie powymyślał głupoty, które nie pasują do tej oczywistości.
To bzdura, którą ci udowodniłem na przykładzie chociażby ronda turbinowego, F-10 i T-18, znaków C-9 C-10 C-11. Co ty podałeś ? Nic.
Niestety dla ciebie, musisz mocno zweryfikować swoją interpretację PoRD, żeby zgadzała sie ze znaczeniem podstawowych pojęć tam użytych. Inaczej dalej będziesz tylko zwykłym trollem, któremu się wydaje, że wie o czym pisze.
Póki nie przedstawisz konkretnych przepisów pozwalających zanegować przepisy , które podałem to raczej tym się nie będę przejmował

sankila napisał(a): No to masz skrzyżowanie
A to nie są dwa skrzyżowania w kształcie litery T i ze sobą połączone ?
A na jakiej podstawie twierdzisz ,że to jest jedno skrzyżowanie ? Bo nieudolnie namazałaś cuś w postaci okręgu namalowanego w delirium ?
ella napisał(a):Ponieważ wątek dobija w szybkim tempie do 500 stron i nie pojawiają się w nim już żadne konstruktywne stwierdzenia, zostaje przeniesiony do "Luźnej gadki"
Nie należy go także traktować jako pewnik w przepisach.
Wystarczy tylko odsiać teksty autorstw szymona które zrodziły się nie wiem w jakim zwidzie i wszystko będzie ok. Wystarczy tylko czytać w PoRD co jest napisane, anie bzdety o resoraku w piaskownicy i moście łączącym odległe brzegi rzeki czy wypociny Pana Ryszarda D oparte na wytycznych budowania rond, aby z taczką nie zabłądzili.