Skrzyżowania o ruchu okrężnym-jak jeździć lub nie jeździć.

Tu możecie podzielić się uwagami lub wątpliwościami związanymi z poruszaniem się na drogach

Moderatorzy: dylek, ella, klebek

Re: Skrzyżowania o ruchu okrężnym-jak jeździć

Postprzez sankila » piątek 04 marca 2016, 18:45

szerszon: polecam definicję skrzyżowania
dylek: odsyłam do definicji skrzyżowania
A może byśmy tak spotkali się NA skrzyżowaniu i sprawdzili te definicje?

Fragment sieci drogowej; znaków nie stawiałam, żebyście art. 5 do definicji nie mieszali.
Obrazek

Pytania testowe:

1. Czy pojazd, jadący z A do B trasą 1-4:
a/ skręca w lewo na skrzyżowaniu 1, jedzie drogą 1-4 i skręca w lewo na skrzyżowaniu 4
b/ zaczyna lewoskręt na wlocie 1, jedzie po powierzchni skrzyżowania i kończy lewoskręt na wylocie 4

2/ Czy pojazd, jadący z A do B trasą 1-2-3-4:
a/ skręca w prawo na skrzyżowaniu 1; jedzie drogą 1-2; przejeżdża na wprost przez skrzyżowanie 2; jedzie drogą 2-3; przejeżdża na wprost przez skrzyżowanie 3; jedzie drogą 3-4; skręca w prawo na skrzyżowaniu 4;
b/ zaczyna lewoskręt na wlocie 1, jedzie po powierzchni skrzyżowania i kończy lewoskręt na wylocie 4;

3/ Czy pojazd jadący z A do C trasą 1-2-3:
a/ skręca w prawo na skrzyżowaniu 1, jedzie drogą 1-2; przejeżdża na wprost przez skrzyżowanie 2, jedzie drogą 2-3; skręca w prawo na skrzyżowaniu 3
b/ przejeżdża na wprost po powierzchni skrzyżowania od wlotu 1 do wylotu 3

4/ Czy pojazd jadący z A do C trasą 1-4-3
a/ skręca w lewo na skrzyżowaniu 1; jedzie drogą 1-4; przejeżdża na wprost przez skrzyżowanie 4; jedzie drogą 4-3; skręca w lewo na skrzyżowaniu 3
b/ przejeżdża na wprost po powierzchni skrzyżowania od wlotu 1 do wylotu 3

Odpowiedzi:
sankila: 1a, 2a, 3a, 4a
szerszon: ?
dylek: ?

Do dzieła!
To jest głos w dyskusji a nie: "zaśmiecanie forum, wprowadzanie bałaganu, kłótnia, prowokacja".
sankila

Postprzez papadrive » piątek 04 marca 2016, 21:23

Och, Sankilo, Mądrości Ty Nasze. :P Przejazd drogą okalającą stadion trzecioligowego LZS Sparta Suchodoły może odbyć się we wszystkich możliwych wariantach. Brak oznakowania świadczy, że mamy do czynienia z czterema skrzyżowaniami równorzędnymi. Może inny przykład? :?
Nie zawsze, jazda zgodna z przepisami, gwarantuje bezpieczeństwo na drodze.
papadrive

Postprzez szymon1977 » piątek 04 marca 2016, 21:44

Wypadałoby sprecyzować, czy na rysubku many:
- cztery skrzyżowania samodzielne,
- jedno samodzielne skrzyżowanie oznakowane c-12, na którym ruch odbywa się dookoła wyspy,
- cztery skrzyżowania niesamodzelne bo oznakowane c-12, a więc tworzące plac, na którym w kierunku wskazanym na znaku.

Przypominam, że PoRD jeden a w Warszawie zasady różne. W razie potrzeby Warszawiacy podzielą rondo na cztery i wyprostują. Ostatecznie wykręcając się art.3. i potrzebą zmian w PoRD przejadą po krakowsku.
"Proszę podchodzić do wypowiedzi usera szymon1977 z dużą dozą wątpliwości i nieufności." - user Szerszon.
szymon1977

Postprzez szerszon » piątek 04 marca 2016, 22:21

szymon1977 napisał(a):Bardzo ładny. Nie wszystko co kiedyś pisałem napisałbym i dziś - Wy piszecie cały czas to samo.
Oczywiście,że wszystkiego byś nie napisał w ten sam sposób. Zmieniłeś tylko retoryke i słownictwo. Dalej prostujesz rondo.My piszemy to samo, bo przepisy przez ten czas się nie zmieniły i nie musimy jak ty kombinować :wink:
Wyprzedzałem Was o 100 kroków w rozumieniu treści PoRD - wyprzedzam Was o 101.
Gratuluje dobrego samopoczucia i dalszych sukcesów w prostowaniu ronda.
Kiedyś myślałem,
Znowu manipulujesz... :wink: twoje chwyty są bardzo cienkie.
Tylko świnia nie zmienia poglądów.
Nawet nie masz pojecia jak brzmi to powiedzenie...ale nie zmieniłeś poglądów. Nie piszesz teraz iż C-12 wskazuje ci kierunek jazdy na wprost tylko wprowadziłeś własne pojęcie o kierunku jazdy na skrzyżowaniu.
Wyobtaź sobie sklep,
Ale po co mącisz ? Tu chodzi o twoja sprawność posługiwania się językiem polskim. Masz takie regionalne radomskie nawyki. Nie mówisz i nie piszesz poprawnie po polsku. Dlatego ja idę do sklepu po zakupy , a ty idziesz na sklep na zakupy.
A właśnie, jesteś NA skrzyżowaniu czy W skrzyżowaniu?
Przejeżdżam przez skrzyżowanie zmieniając bądź nie kierunek jazdy:wink: Tak jak napisali przy znaku F-10.
Bo choć PRZEZ skrzyżowanie przejechałeś prosto, to NA skrzyżowaniu skręciłeś w prawo, następnie kawałek łukiem w lewo i ponownie skręciłeś w prawo.
I mnie interesuje tylko to pogrubione, co jest związane z odpowiednim ustawieniem sie i sygnalizacją. Twoje na skrzyżowaniu to opis przyrodniczy, który nie ma nic wspólnego z PoRD.
Ja nie kłamię tylko Ty JESTEŚ ANALFABETĄ.
Kłamiesz i manipulujesz. A kto tu jest analfabetą ? Odróżniasz już "kuć" od "kłuć" :lol: :lol: :lol:
Tak jak ci pokazałem..piszesz o kierunku nie dodając najistotniejszego co identyfikuje ten kierunek. Czyli przy F-10 jest napisane o kierunku JAZDY, a ty pomijasz właśnie to JAZDY i za chwilę piszesz o kierunku przy C-12 też pomijając ,że pełne brzmienie wygląda tak "ruch odbywający się w kierunku..." Dwa kompletnie oddzielne pojęcia, które ty zrównujesz ze sobą w dodatku bezczelnie zarzucając innym ,że łamią wykładnie prawa. To jest szczyt szczytów.
Nic podobnego! Opisuję tylko jaki jest wpływ kierunków pokazanych na znakach f-10 i c-12 na kierunek jazdy PRZEZ i NA skrzyżowaniu
Kłamiesz po raz kolejny. Nie jesteś w stanie podać przepisu o kierunku jazdy NA skrzyżowaniu a po raz kolejny o nim piszesz. Jesteś tak bezczelny czy tak nierozgarnięty,że nie dociera do ciebie iż nie masz na to potwierdzenia w przepisach.Tak samo jak nie doczekaliśmy się wygiętego A-6 czy wskazania przepisu o zakazie zawracania na skrzyżowaniu, który rzekomo jest ujęty w Art 22.6...to tak w temacie tych 101 dalmaty...kroków.
Pojechałeś już NA skrzyżowaniu oznakowanym c-12 w innym kierunku niż pokazany na c-12?
To ci napiszę po raz kolejny. Udowodnij ,że jadąc do przeciwległego wlotu nawet wbrew C-12 obowiązującym w Polsce mam inny kierunek jazdy przez skrzyżowanie. Jadąc w Polsce zgodnie z ruchem prawostronnym czy w GB zgodnie z ruchem lewostronnym jadę do przeciwległego wlotu ..a C-12 różny.
szymon1977 napisał(a):
Przypominam, że PoRD jeden a w Warszawie zasady różne. W razie potrzeby Warszawiacy podzielą rondo na cztery i wyprostują. Ostatecznie wykręcając się art.3. i potrzebą zmian w PoRD przejadą po krakowsku.
Kłamiesz po raz kolejny. Wskaż gdzie my prostujemy rondo tak jak ty to robisz co było wykazane w dwóch ostatnich twoich wykopanych postach.
Po raz kolejny rzucasz bezpodstawne oskarżenia bez żadnego dowodu.Robisz wieś z dyskusji.
sankila napisał(a):
Fragment sieci drogowej; znaków nie stawiałam, żebyście art. 5 do definicji nie mieszali.
Jak nie ma znaków to nie ten wątek. Zanim zasiądziesz do definicji skrzyżowania naucz się czytać ze zrozumieniem o czym w ogóle mowa.
szerszon

Postprzez szymon1977 » sobota 05 marca 2016, 11:43

szerszon napisał(a):Nie jesteś w stanie podać przepisu o kierunku jazdy NA skrzyżowaniu a po raz kolejny o nim piszesz.
Nie widzę powodu, aby NA skrzyżowaniu o kierunku jazdy nie pisać. Art.22. nie obowiązuje i NA skrzyżowaniu zmiany kierunku jazdy nie trzeba sygnalizować? Przypominam, że na teorię o sygnalizowaniu kierunku jazdy PRZEZ skrzyżowanie nadal brak dowodów. O właśnie!
szerszon napisał(a):Przejeżdżam przez skrzyżowanie zmieniając bądź nie kierunek jazdy:wink: Tak jak napisali przy znaku F-10.
Obawiam się, że pomyliłeś kierunek jazdy PRZEZ skrzyżowanie ze zmianą kierunku jazdy... ale zacytuj, czekam.
.....
szerszon napisał(a):Dwa kompletnie oddzielne pojęcia, które ty zrównujesz...
Wprost przeciwnie! Pobieważ na znaku c-12 nie pokazano ani nakazanego Ci NA skrzyżowaniu kierunku jazdy, ani nakazanego Ci NA skrzyżowaniu kierunku ruchu a kierunek ruchu odbywającego się NA skrzyżowaniu, porównuję jaki NA skrzyżowaniu masz kierunek jazdy ze wskazanym na znaku kierunkiem ruchu odbywającego się NA skrzyżowaniu. Okazuje się, że NA skrzyżowaniu Twój kierunek kazdy jest zawsze taki sam, jak wskazany na znaku c-12 kierunek ruchu odbywającego się NA skrzyżowaniu. A może...?
szerszon napisał(a):Udowodnij ,że jadąc do przeciwległego wlotu nawet wbrew C-12 obowiązującym w Polsce mam inny kierunek jazdy przez skrzyżowanie.
Kierunek jazdy PRZEZ skrzyżowanie masz zawsze taki sam. A NA skrzyżowanie masz kierunek jazdy zawsze taki jak pokazany na znaku c-12. Dwa różne kierunki pkazują się być takie same. Przypadek? A może...?
.....
szerszon napisał(a):A kto tu jest analfabetą ?
Powtórzę:
szymon1977 napisał(a):Zawsze piszę wprost o jaki kierunek chodzi. To nie mój problem, że Twoim zdaniem "kieruek jazdy" to co innego niż "kierunek", w którym "jedziesz"...
szerszon napisał(a):Nie mówisz i nie piszesz poprawnie po polsku.
Skoro to opinia odróżniającego "kierunek jazdy" od "kierunku", w którym "jedzie", za to traktującego "kierunek, w którym ruch odbywa się na skrzyżowaniu" jako "kierunek, swojego własnego ruchu"... może być.
szerszon napisał(a):Nawet nie masz pojecia jak brzmi to powiedzenie...
Nie cytowałem powiedzenia tylko słowa Twoje lub Dylka.
"Proszę podchodzić do wypowiedzi usera szymon1977 z dużą dozą wątpliwości i nieufności." - user Szerszon.
szymon1977

Postprzez SJS » sobota 05 marca 2016, 12:02

szerszon napisał(a):
SJS napisał(a): Nic na to nie poradzę, że nie umiesz zrozumieć najprostszej konstrukcji słownej. KIERUNEK JAZDY. Dwa wyrazy - podmiot i dopełnienie. Jest to kierunek w jakim coś jedzie. (np. pojazd). Na tym opiera sie cały PoRD. Ty zaprzeczasz oczywistości, bo nie pasuje do twoich bzdur, które wypisujesz na temat PoRD. Jesteś wręcz śmieszny w swojej głupocie.
Nie jesteś tu od "radzenia" tylko nauczenia się przepisów.

Raczej nauczenia ciebie, ale i tak nic z tego nie będzie jak nie zrozumiesz znaczeń podstawowych słów. Nie nauczysz się biegać, jak nawet nie potrafisz chodzić.
Kierunek jazdy to kierunek w jakim jedzie pojazd. 99.99999 % ludzi to rozumie, jeden Szerszon nie. A dlaczego nie? Bo sobie powymyślał głupoty, które nie pasują do tej oczywistości. :D

Niestety dla ciebie, musisz mocno zweryfikować swoją interpretację PoRD, żeby zgadzała sie ze znaczeniem podstawowych pojęć tam użytych. Inaczej dalej będziesz tylko zwykłym trollem, któremu się wydaje, że wie o czym pisze.

szymon1977 napisał(a):
szoferemeryt napisał(a):Ile kierunków wskazuje ten znak?

Jeden. Tylko zapomniałeś, że nie tylko nie jest to kierunek jazdy (jak twierdzi SJS), ale kierunek, w którym nakazano odbyć ruch na skrzyżowaniu (tzw. kierunek odbywania).

Szymonie kiedy skończysz wypisywać te głupoty? Odbywanie ruchu przez pojazd to jazda. Kierunek w którym odbywasz ruch to kierunek jazdy.

szymon1977 napisał(a):Więc nawet jeżeli odbywasz na skrzyżowaniu swój ruch w takim kierunku jak wskazany na znaku to Twój kierunek jazdy jest jakiś inny, a taki jak na znaku to jest Twój kierunek ruchu odbywającego się na skrzyżowaniu (tzw. kierunek odbywania). Czy jakoś tak.

Jeżeli na skrzyżowaniu odbywam ruch (jadę) w kierunku wskazanym na znaku, to jest to mój kierunek jazdy. To proste. Nie ma potrzeby wymyślania teorii o "kierunkach odbywania twojego kierunku ruchu odbywającego się na skrzyżowaniu, czy jakoś tak" :lol: .
SJS

Postprzez szymon1977 » sobota 05 marca 2016, 12:53

SJS napisał(a):Odbywanie ruchu przez pojazd to jazda. Kierunek w którym odbywasz ruch to kierunek jazdy.
Tak. Ale ja jadąc po obwiedni dookoła wyspy dam radę swój ruch odbywać w takim samym kierunku jak ruch odbywa się na skrzyżowaniu lub w przeciwnym kierunku niż ruch się odbywa na skrzyżowaniu. Kiedy do Ciebie dotrze, że strzałki na c-12 nie obrazują bezpośrednio nakazanych Ci na skrzyżowaniu poczynań, a coś co warunkuje nie tylko Twoje ale wszystkich uczestników ruchu na skrzyżowaniu poczynania?
szymon1977

Re: Skrzyżowania o ruchu okrężnym-jak jeździć lub nie jeździ

Postprzez ella » sobota 05 marca 2016, 13:49

Ponieważ wątek dobija w szybkim tempie do 500 stron i nie pojawiają się w nim już żadne konstruktywne stwierdzenia, zostaje przeniesiony do "Luźnej gadki"
Nie należy go także traktować jako pewnik w przepisach.
ella
Moderator

Postprzez szymon1977 » sobota 05 marca 2016, 15:07

Pewnikiem jest treść PoRD. A jak ktoś PoRD przekręca to pewnikiem jest, że jego wizja się z treścią PoRD rozmija.
szymon1977

Postprzez sankila » sobota 05 marca 2016, 20:43

szerszon napisał(a):Jak nie ma znaków to nie ten wątek.
W definicji skrzyżowania nie ma mowy o znakach, a odsyłasz mnie do niej od 400 stron! No to masz skrzyżowanie, a ja chcę wiedzieć czy tu jest jedno, czy tu jest kilka. Toż w tymże wątku twierdziłeś, że "skrzyżowanie o ruchu okrężnym w niczym nie umniejsza definicji ustawowej" - zatem wątek jak najbardziej na miejscu.

BTW - nie krócej było odpowiedzieć : 1 - (literka), 2 - (literka) ... zamiast tak marudzić?

Zaczynam podejrzewać, że bez namalowanych strzałek nie potrafisz powiedzieć, czy zmieniasz kierunek jazdy, czy nie zmieniasz? Czy jedziesz "przez" czy "po"? Czy drogi się nałożyły czy nie nałożyły? Czy jesteś na skrzyżowaniu czy na wlocie na skrzyżowanie?
To jest głos w dyskusji a nie: "zaśmiecanie forum, wprowadzanie bałaganu, kłótnia, prowokacja".
sankila

Postprzez szymon1977 » sobota 05 marca 2016, 21:19

sankila napisał(a):W definicji skrzyżowania nie ma mowy o znakach, a odsyłasz mnie do niej od 400 stron! No to masz skrzyżowanie, a ja chcę wiedzieć czy tu jest jedno, czy tu jest kilka.
Tym bardziej dziwi Szerszonowe odsyłanie do znaków, że zgodnie z tym, co udało mu się z $36.1 "przeczytać" za pomocą znaku c-12 znakuje się:
1). Skrzyżowanie, na którym ruch odbywa się dookoła wyspy.
2). Plac, na którym w kierunku wskazanym na znaku. A plac (jak wiadomo!) to kilka skrzyżowań oznakowanych c-12.

Prosimy Szerszon o powtórke analizy przejazdu przez rondo w Głogowie. I kto tu dzieli i prostuje?
szymon1977

Postprzez szerszon » sobota 05 marca 2016, 22:42

szymon1977 napisał(a):Nie widzę powodu, aby NA skrzyżowaniu o kierunku jazdy nie pisać.
A ja widzę. Brak takiego określenia w PoRD które byłoby sprzeczne z istniejącymi. Również nie widzisz powodu aby nie pisać o faktycznym rzeczywistym własnym kierunku jazdy na skrzyżowaniu bo widać.
No to sobie załóż własny wątek ze swoimi przepisami. :lol: :lol: :lol:
Przypominam, że na teorię o sygnalizowaniu kierunku jazdy PRZEZ skrzyżowanie nadal brak dowodów.
Przypominam że Art 22 jest dla ludzi rozumnych i potrafiących czytać ze zrozumieniem. Na pytanie, czy podczas przejazdu przez skrzyżowanie w czasie kierunku jazdy zakończyłeś już zamiar zmiany nie odpowiedziałeś NIC. Bo po co ? Przecież z odpowiedzi( prawidłowej) jasno wynikałoby, że po raz kolejny nie masz większego pojęcia.
Obawiam się, że pomyliłeś kierunek jazdy PRZEZ skrzyżowanie ze zmianą kierunku jazdy... ale zacytuj, czekam.
Ja natomiast nie mam obaw a wręcz pewność ,że znowu nie zrozumiałeś.Jadąc pasem np do lewoskrętu pokazanym na znaku F-10 i powtórzonym znakiem poziomym P-8b zmieniam kierunek jazdy. Poza tym napisałem...
zmieniając bądź nie kierunek jazdy
Nie ogarnąłeś.
Wprost przeciwnie! Pobieważ na znaku c-12 nie pokazano ani nakazanego Ci NA skrzyżowaniu kierunku jazdy, ani nakazanego Ci NA skrzyżowaniu kierunku ruchu a kierunek ruchu odbywającego się NA skrzyżowaniu, porównuję jaki NA skrzyżowaniu masz kierunek jazdy ze wskazanym na znaku kierunkiem ruchu odbywającego się NA skrzyżowaniu.
Pokazano ,że ruch się odbywa w kierunku. Kiedy wreszcie zrozumiesz, że ruch odbywający się w kierunku nie jest kierunkiem ruchu ? Kiedy w końcu nauczysz się czytać ze zrozumieniem ?
Okazuje się, że NA skrzyżowaniu Twój kierunek kazdy jest zawsze taki sam, jak wskazany na znaku c-12 kierunek ruchu odbywającego się NA skrzyżowaniu. A może...?
To tylko tobie się okazuje. Mój kierunek jazdy jest tylko zgodny z ruchem , który odbywa się w kierunku wskazanym. A mój kierunek jazdy nie jest jeden- mogą być cztery różne( nie trzy jak pisaleś :lol: ).To tak samo jak ruch prawostronny jest zgodny z kierunkami jakie wymieniłeś...to z tego powodu ruch prawostronny będzie kierunkiem jazdy ? Chyba u ciebie... :lol: :lol: :lol:
Kierunek jazdy PRZEZ skrzyżowanie masz zawsze taki sam. A NA skrzyżowanie masz kierunek jazdy zawsze taki jak pokazany na znaku c-12. Dwa różne kierunki pkazują się być takie same. Przypadek? A może...?
Cieszę się, że dostrzegłeś tę subtelną różnicę. A teraz pokaż mi konkretny przepis na potwierdzenie tego idiotyzmu, który specjalnie wyróżniam.
masz kierunek jazdy zawsze taki jak pokazany na znaku c-12.

Pokaż mi wybitny polonisto i znawco PoRD w paragrafie 36, że C-12 wskazuje kierunek jazdy . Miałem rację,że manipulujesz skrzętnie omijając określenie "jazdy" przy F-10 i równając to z kierunkiem z paragrafu 36. Kogo chcesz oszukać ? :lol: :lol: :lol:
Zawsze piszę wprost o jaki kierunek chodzi. To nie mój problem, że Twoim zdaniem "kieruek jazdy" to co innego niż "kierunek", w którym "jedziesz"...
Powtórzyłeś kłamstwo. I ci to pokazałem twoimi słowami. Jesteś bezczelnym trollem wypierając sie tego co sam napisałeś.Kiedy się wyprzesz, że napisałeś o kierunku jazdy przy C-12 ? Cytat troszkę wyżej. :lol: :lol: :lol:
Skoro to opinia odróżniającego "kierunek jazdy" od "kierunku", w którym "jedzie", za to traktującego "kierunek, w którym ruch odbywa się na skrzyżowaniu" jako "kierunek, swojego własnego ruchu"... może być.
To opinia tego , który ci dobitnie wskazuje twoją mizerię w kestii zrozumienia języka polskiego. Jak ci pisałem , nie odróżniasz jazdy od jeżdżenia w takim samym stopniu jak kucia od kłucia :lol: :lol: :lol: Poza tym pisałem ci..naucz się czytać ze zrozumieniem..w paragrafie 36 jest też napisane o wchodzących..jak tam twój kierunek chodu ?
Nie cytowałem powiedzenia tylko słowa Twoje lub Dylka.
Kłamiesz. To nie był cytat, tylko coś ci zaświtało w łepetynie tylko do końca nie wiesz co :lol: :lol: :lol:
Nawet nie potrafisz podać cytatu.
SJS napisał(a):Kierunek jazdy to kierunek w jakim jedzie pojazd. 99.99999 % ludzi to rozumie, jeden Szerszon nie. A dlaczego nie? Bo sobie powymyślał głupoty, które nie pasują do tej oczywistości. :D

To bzdura, którą ci udowodniłem na przykładzie chociażby ronda turbinowego, F-10 i T-18, znaków C-9 C-10 C-11. Co ty podałeś ? Nic.
Niestety dla ciebie, musisz mocno zweryfikować swoją interpretację PoRD, żeby zgadzała sie ze znaczeniem podstawowych pojęć tam użytych. Inaczej dalej będziesz tylko zwykłym trollem, któremu się wydaje, że wie o czym pisze.

Póki nie przedstawisz konkretnych przepisów pozwalających zanegować przepisy , które podałem to raczej tym się nie będę przejmował :lol: :lol: :lol:
sankila napisał(a): No to masz skrzyżowanie
A to nie są dwa skrzyżowania w kształcie litery T i ze sobą połączone ? :hmm:
A na jakiej podstawie twierdzisz ,że to jest jedno skrzyżowanie ? Bo nieudolnie namazałaś cuś w postaci okręgu namalowanego w delirium ?
ella napisał(a):Ponieważ wątek dobija w szybkim tempie do 500 stron i nie pojawiają się w nim już żadne konstruktywne stwierdzenia, zostaje przeniesiony do "Luźnej gadki"
Nie należy go także traktować jako pewnik w przepisach.
Wystarczy tylko odsiać teksty autorstw szymona które zrodziły się nie wiem w jakim zwidzie i wszystko będzie ok. Wystarczy tylko czytać w PoRD co jest napisane, anie bzdety o resoraku w piaskownicy i moście łączącym odległe brzegi rzeki czy wypociny Pana Ryszarda D oparte na wytycznych budowania rond, aby z taczką nie zabłądzili.
szerszon

Postprzez szymon1977 » sobota 05 marca 2016, 23:23

szerszon napisał(a):Przypominam że Art 22 jest dla ludzi rozumnych i potrafiących czytać ze zrozumieniem.
Napisano w nim o "zmianie kierunku jazdy" a nie o "kierunku jazdy przez skrzyżowanie".
szerszon napisał(a):Na pytanie, czy podczas przejazdu przez skrzyżowanie w czasie kierunku jazdy zakończyłeś już zamiar zmiany nie odpowiedziałeś NIC.
Pzetłumaczy ktoś na j.polski?
szymon1977

Postprzez szerszon » niedziela 06 marca 2016, 00:25

szymon1977 napisał(a):Napisano w nim o "zmianie kierunku jazdy" a nie o "kierunku jazdy przez skrzyżowanie".
Co po przeczytaniu o co chodzi z F-10 daje obraz sytuacji. Na pewno nigdzie nie napisali o kierunku jazdy na skrzyżowaniu.
Pzetłumaczy ktoś na j.polski?
Nie sil się na złośliwostki..nie rozumiesz pytania ? To po co w ogóle się wypowiadasz o przepisach. I jak tam mały kłamczuszku z cytatami..znowu przemilczysz ? Jak tam z tym kierunkiem jazdy wskazanym na C-12 ? Znowu udajesz, że nie ma tematu ?
Przypominam ci ...
masz kierunek jazdy zawsze taki jak pokazany na znaku c-12.

I co ? Zatkało ? Może znowu napiszesz,że miałeś co innego na myśli ?
Jak tam czuje się wygięty A-6 ? Jak tam z zakazem zawracania na skrzyżowaniu w Art 22.6 ? Nie ma ? Jaka szkoda... a nie wierzysz, gdy ci piszę, że nie umiesz czytać ze zrozumieniem..nie umiesz. Robisz tylko gównoburzę i jarasz się zamętem jaki wywołujesz...typowy troll.
szerszon

Postprzez szymon1977 » niedziela 06 marca 2016, 00:57

szerszon napisał(a):Nie sil się na złośliwostki...
To nie była złoliwostka tylko poważne pytanie. A może twierdzisz, że to coś poniżej napisane jest w języku polskim?
szerszon napisał(a):...czy podczas przejazdu przez skrzyżowanie w czasie kierunku jazdy zakończyłeś już zamiar zmiany...
szymon1977

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Sytuacje na drodze