Zrozum Leszko, że istotą języka prawnego jest napisanie ze szczególnym zwrócenie uwagi na zasady j. polskiego wprost tego, co ma autor do przekazania. Więc aby dowiedzieć się co autora miał do przekazania wystarczy odczytać ze szczególnym zwróceniem uwagi na zasady j. polskiego to, co autor napisał . Niestety, ale Ty ze swoim brakiem zrozumienia różnicy pomiędzy zwrotami "na skrzyżowaniu ruch odbywa się dookoła wyspy w kierunku" i "na skrzyżowaniu ruch dookoła wyspy odbywa się w kierunku", oraz przypisywaniem zwrotowi drugiemu treści zwrotu pierwszego daleki jesteś od zrozumienia co autor napisał, a o rzetelnej ocenie, czy to co autor napisał wymaga interpretacji odmiennej od literalnej w ogóle możesz zapomnieć. Dlatego w przeciwieństwie do Dylka i Szerszona, którzy potrafią tylko powielać wciśnięte im w głowy formułki to z Tobą Leszko, choć chciałbym, to na razie nie bardzo mam o czym rozmawiać. Jedyne co mogę z Tobą zrobić to próbować Cię namówić do poznania podstawowych zasad języka prawnego i jego interpretacji. I podszkolenia się ze składni zdania, żebyś nie wyskakiwał z teoriami typu "kierunek odbywania". Bo stworzyć swoje własne zasady i próbować naciągać do nich treść PoRD potrafi każdy. A zrozumieć treść PoRD i wykazać potrzebę interpretacji... nie wiem ilu, ale Ty do nich z pewnością nie należysz.LeszkoII napisał(a):Naprawdę chcesz o tym ze mną rozmawiać?
Proszę bardzo. Jako DOWÓD podlinkuje coś, czego TY nie znasz, a ja owszem:LeszkoII napisał(a): "UDOWODNIJ", że można z Tobą na ten temat rozmawiać
Wikipedia: Język prawny
Wikipedia: Wykładnia prawa
Polecam na początek Wikipedię. Nie interesuje mnie co wyczytałeś o "całkach" skoro nie wiesz ile jest "2+2".LeszkoII napisał(a):Napisałbyś coś konkretnego NA TEMAT. Mile widziane namiary na lektury traktujące o "zasadach języka prawnego i wykładni prawa".