Propozycje, zażalenia, ostrzeżenia i bany

Wszystko co nie mieści się w powyższych kategoriach.

Moderatorzy: ella, klebek

Re: Propozycje, zażalenia, ostrzeżenia i bany

Postprzez LeszkoII » piątek 15 stycznia 2016, 11:35

JAKUB napisał(a):kto przeczyta te 10 str. Waszych "pierdoł".
Są osoby, które wolą przeczytać 10 stron niż jedno zdanie z uzasadnieniem "tak, bo tak". Nie doceniasz ludzi, którzy łatwo odróżniają trollowe treści od merytorycznych. Lakoniczna odpowiedź, powielająca treści już występujące w danym temacie, mimo że merytoryczna - wg. mnie spełnia wszelkie cechy uprawiania trollingu. Wyobraźmy sobie, że ktoś zadaje łatwe pytanie, po czym każdy ze 100 userów - jeden za drugim - pisze post w stylu "Poprawna c.)". Ma rację i co z tego?
Czasem zdarza mi się pisać pierdoły, ale postanowiłem poprawę:
LeszkoII napisał(a):Niepodejmowanie "dyskusji" to jakieś rozwiązanie
"Specjalista to ktoś, kto wie wszystko o czymś i nie wie nic o czymkolwiek innym. W miarę postępów specjalizacji, to w końcu specjalista będzie to ktoś taki, kto wie wszystko o niczym i nie wie niczego o wszystkim" - śp. Józef Kossecki
LeszkoII

Postprzez pasqudek » piątek 15 stycznia 2016, 13:06

@Leszku: lepiej uzasadnienie typu: Tak, bo tak plus rzeczowe wyjasnienie. A nie 3,14erdolenie nawet na ponad 400 stron!
pasqudek

Postprzez LeszkoII » piątek 15 stycznia 2016, 22:14

^^ o tym powinien decydować Właściciel portalu internetowego, w ramach którego to forum funkcjonuje i generuje zyski.
"Specjalista to ktoś, kto wie wszystko o czymś i nie wie nic o czymkolwiek innym. W miarę postępów specjalizacji, to w końcu specjalista będzie to ktoś taki, kto wie wszystko o niczym i nie wie niczego o wszystkim" - śp. Józef Kossecki
LeszkoII

Postprzez pasqudek » sobota 16 stycznia 2016, 01:25

@LeszkoII Normalny administrator i/lub moderator na forum tematycznym wymaga konstruktywnych odpowiedzi!!
A nie gownoburz, 3,14erdolenia, OT/czepialstwa w stylu @szymon1977
pasqudek

Postprzez szymon1977 » sobota 16 stycznia 2016, 03:35

pasqudek napisał(a):Normalny administrator i/lub moderator na forum tematycznym wymaga konstruktywnych odpowiedzi!!
Wystarczająco konstruktywne?
szerszon napisał(a):To ja ci zadam pytanie w podobnym stylu...czy przestałeś już bić swoją żonę ?
"Proszę podchodzić do wypowiedzi usera szymon1977 z dużą dozą wątpliwości i nieufności." - user Szerszon.
szymon1977

Postprzez szerszon » sobota 16 stycznia 2016, 09:41

Czy mamy powybierać z twoich postów wszystkie teksty, które nie mają za wiele wspólnego z merytoryką, aby oduczyć ciebie wstawiania zbędnych tekstów ?
To był przykład pytania w twoim stylu wymuszającego błędną odpowiedź poprzez swoją formę.
szerszon

Postprzez szymon1977 » niedziela 17 stycznia 2016, 22:48

ella napisał(a):To jest ostrzeżenie udzielone przez moderatora lub administratora forum:
To jest ostrzeżenie mające związek z twoim postem: viewtopic.php?f=4&p=393294#p393294.

14.Na forum należy starać się pisać zgodnie z zasadami polskiej ortografii. Uczestnicy powinni używać polskich znaków, interpunkcji, a także nie pisać WIELKIMI LITERAMI, gdyż jest to uznawane za krzyk.

Żenada. Miałem już bana, bo odpowiedzi na moje posty okazały się być niezgodne z Regulaminem (tzw. prowokacja). Miałem już posty w Koszu bo z przyczyn technicznych nie używałem polskich liter. Miałem już na koncie jedno ostrzeżenie z przyczyn niewyjaśnionych. A teraz mam ostrzeżenie drugie związane z dowcipem w Luźnej Gadce. Co dalej? Może Moderator tak samo wnikliwie jak moim przyjrzałby się postom innych Userów, bo nawet jeżeli ja w swoich dodałbym po jednym błędzie ortograficznym dla zabawy to i tak oni wyprzedzali by mnie o kilka długości jeżeli chodzi o niezgodność z pkt.14. Regulaminu? Przypominam, że jak ja nie używałem polskich liter to był nie mały skandal!
"Proszę podchodzić do wypowiedzi usera szymon1977 z dużą dozą wątpliwości i nieufności." - user Szerszon.
szymon1977

Postprzez szymon1977 » wtorek 19 stycznia 2016, 19:34

szymon1977

Postprzez pasqudek » wtorek 19 stycznia 2016, 21:50

@szymonku: od dawna masz 1 z spostrzegawczości :p
pasqudek

Postprzez szymon1977 » środa 20 stycznia 2016, 00:00

Wnoszę o wyciągnięcie z Kosza wątku pt. "Gramatyka..." po urzednim usunięciu z niego niezgodnych z Regulaminem wypowiedzi? Chyba wszystkim na dobre wyjdzie jak dyskusje na ten temat będą w jednym wątku a nie na całym Forum?
szymon1977

Postprzez dylek » środa 20 stycznia 2016, 00:20

szymon1977 - to nie jest forum o tym ile piw wypiłeś zamiast w szkole gramatyki się uczyć... wg mnie słusznie wylądował temat w koszu.
Pozdrawiam z prawego fotela "eLki" :D
dylek
Moderator

Postprzez szymon1977 » środa 20 stycznia 2016, 00:34

Dziękuję za odpowiedź. Szanuję decyzję.

PS. To to chyba w Koszu miało być?
viewtopic.php?f=11&t=38675
szymon1977

Postprzez szymon1977 » czwartek 21 stycznia 2016, 11:36

Czy jak będę grzeczny (a jestem!) to ostrzeżenia zostaną mi anulowane? Czy pozostaje mi żyć ze świadomością, że jak tylko "pierdnę" to dostanę bana?
szymon1977

Postprzez Kei92 » czwartek 21 stycznia 2016, 21:06

Kei92 napisał(a):Witam,
Dlaczego na forum jest włączona moderacja tematów tzn. temat musi przeglądnąć moderator zanim zostanie opublikowany? Nie wiem jak w innych działach ale w Egzamin na prawo jazdy tak jest.
Według mnie jest to zbędna rzecz ponieważ znacznie wydłuża to czas oczekiwania na odpowiedź i zniechęca do używania forum.

Rzeczywiście można pisać bez ingerencji moderatora po napisaniu 5 postów. Przydałoby się o tym wspomnieć w regulaminie choć i tak większość pewnie go nie czyta.
Kei92

Postprzez szymon1977 » piątek 22 stycznia 2016, 12:13

... napisał(a):Jedno z dwóch i to colę..
Dyskusja poszła w przykłady. Rozumiem. Ale czy treści jak poniżej muszą zaśmiecać Forum?
... napisał(a):..do alkoholu trzeba dorosnąć( do przepisów też)
Bo napisałeś jak zwykle bzdurę. Jesteś mistrzem unikania odpowiedzi. Jakub trafnie scharakteryzował dyskusję z tobą.
Żałosny jesteś w tym ustawianiu się w jednym szeregu z ustawodawcą lub z PoRD..mitomania czy aż takie braki w wiedzy ?
Dalej nie rozumiesz.
O właśnie..stawiasz kuriozalne tezy, a w gdy dostajesz odpowiedź co robisz ?
..poza tym przypominam ci... 1.....10
...a nie most łączący odległe brzegi rzeki...
Przyjmij wyrazy współczucia i miej nadzieję w medycynie.
Rozumiemy, że przy braku jakiegokolwiek wyszkolenia instruktorskiego lub egzaminatorskiego, masz prawo błądzić, ale nie rozumiemy twego uporu w trwaniu w błędzie.
Przypominam przy okazji, że dyskusja polega na próbie uzasadnienia racji, a nie bezzasadnego powtarzania, że oponenci są w błędzie.
Ostatnio zmieniony piątek 22 stycznia 2016, 13:05 przez szymon1977, łącznie zmieniany 1 raz
szymon1977

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Luźna gadka