Moderatorzy: dylek, ella, klebek
przez waw » wtorek 05 stycznia 2016, 22:51
przez papadrive » wtorek 05 stycznia 2016, 22:59
przez szoferemeryt » wtorek 05 stycznia 2016, 23:05
LeszkoII napisał(a):Czy ja się mylę, że chciałeś spróbować coś udowodnić w kwestii rond?
przez LeszkoII » wtorek 05 stycznia 2016, 23:28
Ależ nie musiałeś się aż tak trudzić, wertując zał. 1 do rozporządzenia ws szczegółowych warunków technicznych dla znaków i sygnałów drogowych oraz urządzeń b.r.d., bo to wynika z definicji skrzyżowania i definicji drogi. Ustawa jest aktem wyższej rangi niż rozporządzenie, więc trochę nie bardzo rozumiem metodologi dowodowej, w każdym razie Twoich poczynań...w związku z zacytowanym wyżej wpisem.szoferemeryt napisał(a):Udowadniam jedno że na skrzyżowaniach są jednak drogi wbrew Twoim twierdzeniom i wielu innym.
....z pierwszeństwem...drodze jednej z co najmniej dwóch się przecinających,(...). Jedna to jest droga z pierwszeństwem a podporządkowanych może być dowolna ilość.... oczywiście na skrzyżowaniu (sztuk 1.)szoferemeryt napisał(a):Czarno na białym jest napisane o drodze na skrzyżowaniu.
A to pomyliłeś tematy. Był taki, co załącznikiem 4. chciał dowodzić swoich "racji" w temacie rond, szkoda tylko że czytał go bez zrozumienia.szoferemeryt napisał(a):Rysunkiem tylko zadaję kłam Twoim stwierdzeniom o czterech jezdniach na SoRO
przez szerszon » wtorek 05 stycznia 2016, 23:46
Na tablicach przeddrogowskazowych podaje się:
-schematyczny plan skrzyżowania z zaznaczeniem ustalonego pierwszeństwa przejazdu,
-schematyczny plan wyjazdów na węźle drogowym,
-nazwy miejscowości,
-numery dróg.
Coś o drogach z pierwszeństwem ?§ 62. 1. Znak E-1 „tablica przeddrogowskazowa”
uprzedza o skrzyżowaniu.
przez szerszon » środa 06 stycznia 2016, 00:17
przez szoferemeryt » środa 06 stycznia 2016, 07:51
przez kg1956 » środa 06 stycznia 2016, 11:37
przez LeszkoII » środa 06 stycznia 2016, 15:00
przez szoferemeryt » środa 06 stycznia 2016, 16:27
przez LeszkoII » środa 06 stycznia 2016, 20:21
przez szerszon » środa 06 stycznia 2016, 20:24
5.2.1.3.
Umieszczanie znaków D-1
Znaki D-1 umieszcza się na początku trasy, której nadano pierwszeństwo w obszarze zabudowanym oraz bez względu na rodzaj obszaru, jeżeli na skrzyżowaniu trasa z pierwszeństwem zmienia kierunek i zastosowano tabliczki T-6a.
Może ktoś mi wskaże ten "wydzielony pas terenu" na skrzyżowaniu z łamanym pierwszeństwem lub na rondzie ?droga – wydzielony pas terenu składający się z jezdni, pobocza, chodnika, drogi dla pieszych lub drogi dla rowerów, łącznie z torowiskiem pojazdów szynowych znajdującym się w obrębie tego pasa, przeznaczony do ruchu lub postoju pojazdów, ruchu pieszych, jazdy wierzchem lub pędzenia zwierząt;
Kierunku i miejscowości.LeszkoII napisał(a):
Ten znak informuje o trasach, jakimi kierujący powinien się poruszać, aby dotrzeć w zaplanowane miejsce podróży.
przez LeszkoII » środa 06 stycznia 2016, 20:55
Ja tylko zrecenzowałem szoferowi, jaki jest sens ustawiania tego znaku a i tak w jednym zdaniu nie da się tego ogarnąć. Bazując jedynie na "170" dowiadujemy się, że cytat: "E-1 uprzedza o skrzyżowaniu"szerszon napisał(a):Kierunku i miejscowości.
przez szerszon » środa 06 stycznia 2016, 22:14
Dlatego polecam 220.Bazując jedynie na "170" dowiadujemy się, że cytat: "E-1 uprzedza o skrzyżowaniu"
...trochę mało.