Za wolna jazda?

W tym miejscu zamieszczamy posty związane z egzaminami

Moderatorzy: ella, klebek

Za wolna jazda?

Postprzez jkl87 » wtorek 11 października 2005, 11:56

Czesc,
Wlasnie nie zdalem egzaminu kat. A... Przejechalem plac bezblednie, pozniej na miasto. Takze bylem pewien, ze wszystko jest ok. Na mojej trasie jest sporo ograniczen do 30 i 40. Motor sprawial wrazenie "po ostrych przejsciach", sprzeglo nawalalo, jechalo sie niepewnie. I dlatego postanowilem ze bede jechal troszke wolniej. Wrocilismy do WORDu i egzaminator mnie sie pyta: "czy gdzies sie spiesze?. Odpowiedzialem ze nie, a on zaczal swoje wywody, ze jazda z predkoscia 30 km/h jest niedozwolona (jechalem moze z 2-3 min na drodze z ograniczeniem do 50 ta predkoscia, a reszta to drogi z ograniczeniami 30-40), i powiedzial ze to jest niedozwolone i zaprosil mnie na nastepny egzamin...
Co o tym myslicie? Zawsze myslalem, ze jade wg swojego instynktu, ze tak powiem. Rozumiem zebym jechal tyle na autostradzie ale na drodze z ograniczeniem do 40 juz 30 km/h nie mozna jechac? :evil:
jkl87

Postprzez Pinki » wtorek 11 października 2005, 15:55

Moim zdaniem nie masz sie co przejmowac poprostu chciał Cie ulać i to jest wszystko, tacy juz są egzaminatorzy. Mojemu znajomemu po powrocie z miasta kazał zatrąbić z radości no osioł zatrąbił a pan egzaminataor na to że strefa ciszy i przykro mi (miasto oczywiście bezbłędnie) . Więc spoko sam widzisz. Z jednej strony teraz bedzie lepiej dla zdających jak wprowadza kamery na kat. B nie wiem co z A, ale myśle ze tez cos wymyśle.

Pzdr :)
Egzamin zdany: 29,09,2005r
Prawo jazdy wydane: 05,10,2005r
Prawko odebrane: 15,10,2005r
Pinki

Postprzez ella » wtorek 11 października 2005, 16:22

ze jazda z predkoscia 30 km/h jest niedozwolona (jechalem moze z 2-3 min na drodze z ograniczeniem do 50 ta predkoscia,

Mógł Ci uznać ten egzamin ale widocznie stwierdził, że nie zbyt dobrze panujesz nad maszyną bo jedziesz zbyt wolno jak na dobre warunki pogodowe.
Przy ocenianiu kwalifikacji osoby egzaminowanej egzaminator zwraca szczególną uwagę na:

Sposób wykonywania manewrów na drodze,
Zachowanie wobec innych uczestników ruchu drogowego,
Umiejętność oceny potencjalnych lub rzeczywistych zagrożeń na drodze,
Skuteczność reagowania w przypadku powstania zagrożenia,
Dynamikę i kulturę jazdy,
Sposób używania mechanizmów sterowania pojazdem.

Szkoda miałbyś to już za sobą.
ella
Moderator

Postprzez jkl87 » wtorek 11 października 2005, 16:39

Dzieki za pocieszenia :wink: , narazie kazdy mi mowi ze chcial mnie oblac.. i to zrobil. Wlasnie chcialem miec ta juz za soba, tym bardziej ze wczoraj oblalem kat. B... ale coz - zdaza sie nawet w najlepszej rodzinie :D
jkl87

Postprzez barylkaq » wtorek 11 października 2005, 18:34

Pinki napisał(a):Moim zdaniem nie masz sie co przejmowac poprostu chciał Cie ulać i to jest wszystko, tacy juz są egzaminatorzy. Mojemu znajomemu po powrocie z miasta kazał zatrąbić z radości no osioł zatrąbił a pan egzaminataor na to że strefa ciszy i przykro mi (miasto oczywiście bezbłędnie) . Więc spoko sam widzisz. Z jednej strony teraz bedzie lepiej dla zdających jak wprowadza kamery na kat. B nie wiem co z A, ale myśle ze tez cos wymyśle.

Pzdr :)

przeciez podobno egzaminator nie moze wydawac poleceń nie zgodnych z przepisami! ale bym sie nieźle <&%#$@>.
prawko B, C, C+E !!!
barylkaq

Re: Za wolna jazda?

Postprzez cichy » poniedziałek 24 października 2005, 18:04

jkl87 napisał(a): (jechalem moze z 2-3 min na drodze z ograniczeniem do 50 ta predkoscia, a reszta to drogi z ograniczeniami 30-40), i powiedzial ze to jest niedozwolone

bylo sie klucic jazda niedozwolona? bo za wolno?
Wiesz ja uwazam ze jednynie on tak zrozumial to ze spowalniasz ruch a tego nie wolno robic
cichy

Powrót do Egzamin na prawo jazdy