bloodygt napisał(a):witam
za kilka dni mam egzamin C+E w Word Opole,szczerze mówiąc nigdy nie bylem w Opolu,a tym bardziej nie widzialem placu egzaminacyjnego.Czy macie jakies rady odnosnie zatrzymania sie na łuku,przy jezdzie do tylu?(punkty odniesienia?)i Jakies miejsca w miescie na ktore musze szczegolnie zwracać uwage??
Najpierw "samocytat"

stojąc w pozycji wyjściowej rozejrzyj się po elementach otoczenia, ale niekoniecznie tylko tych widocznych w lusterkach. Łuk który jest bliżej budynku ma dobry punkt odniesienia - wjazd do garażu z lewej strony. Dokładnie już nie pamiętam jak to było, ale ja do niego się ustawiałem. Łuk drugi, ten bardziej na środku placu, też ma taki punkt odniesienia, też na budynku WORD po prawej - ja liczyłem okna

Miejsca jakieś szczególne? Stanowisko do sprzęgania obok "górki" dla kat. B - może być problem, bo jest tam nierówno. Poza tym sprzęt, ale to temat rzeka, zresztą ja zdawałem dwa lata temu to mogło się pozmieniać. No i ciekawostka taka mała: garaż tyłem w Opolu robi się skręcając w lewo. Gdzieś miałem nawet zdjęcie z opisem do której linii się ustawić, ale... no cóż, nie mam czasu tego szukać.