OT

Wątki niepotrzebne lub wygasłe, czyli po prostu śmieci.

Moderatorzy: dylek, ella, klebek

OT

Postprzez bloodygt » wtorek 13 października 2015, 17:35

witam
za kilka dni mam egzamin C+E w Word Opole,szczerze mówiąc nigdy nie bylem w Opolu,a tym bardziej nie widzialem placu egzaminacyjnego.Czy macie jakies rady odnosnie zatrzymania sie na łuku,przy jezdzie do tylu?(punkty odniesienia?)i Jakies miejsca w miescie na ktore musze szczegolnie zwracać uwage??
bloodygt

Re: WORD Opole - relacje z egzaminów, informacje i opinie

Postprzez Radhezz » wtorek 13 października 2015, 17:47

bloodygt napisał(a):witam
za kilka dni mam egzamin C+E w Word Opole,szczerze mówiąc nigdy nie bylem w Opolu,a tym bardziej nie widzialem placu egzaminacyjnego.Czy macie jakies rady odnosnie zatrzymania sie na łuku,przy jezdzie do tylu?(punkty odniesienia?)i Jakies miejsca w miescie na ktore musze szczegolnie zwracać uwage??

Najpierw "samocytat" :D
stojąc w pozycji wyjściowej rozejrzyj się po elementach otoczenia, ale niekoniecznie tylko tych widocznych w lusterkach. Łuk który jest bliżej budynku ma dobry punkt odniesienia - wjazd do garażu z lewej strony. Dokładnie już nie pamiętam jak to było, ale ja do niego się ustawiałem. Łuk drugi, ten bardziej na środku placu, też ma taki punkt odniesienia, też na budynku WORD po prawej - ja liczyłem okna ;)

Miejsca jakieś szczególne? Stanowisko do sprzęgania obok "górki" dla kat. B - może być problem, bo jest tam nierówno. Poza tym sprzęt, ale to temat rzeka, zresztą ja zdawałem dwa lata temu to mogło się pozmieniać. No i ciekawostka taka mała: garaż tyłem w Opolu robi się skręcając w lewo. Gdzieś miałem nawet zdjęcie z opisem do której linii się ustawić, ale... no cóż, nie mam czasu tego szukać.
[A][B][BE][C][CE][D][DE]
Pojazdy uprzywilejowane ABCD
Jeśli nie przeklinasz w trakcie prowadzenia samochodu, to znaczy, że prawdopodobnie należysz do tej grupy kierowców, na których my wszyscy przeklinamy.
Radhezz

Postprzez bloodygt » wtorek 13 października 2015, 20:03

O matko!W lewo do garazu tylem?!Kurcze dzis własnie oblalem na tym w Katowicach...A teraz w lewo w Opolu to juz całkiem...Moze sie to zmienilo?:)
bloodygt

Postprzez Radhezz » wtorek 13 października 2015, 20:26

bloodygt napisał(a):O matko!W lewo do garazu tylem?!Kurcze dzis własnie oblalem na tym w Katowicach...A teraz w lewo w Opolu to juz całkiem...Moze sie to zmienilo?:)

W lewo w sensie w lewo. Czyli łamiesz zestaw w stronę kierowcy - innymi słowy możesz obserwować przez szybę jak ta przyczepa idzie... łatwiej być nie może. Właściwie to tak sobie napisałem, bo gdzieś tam mi się obiło o uszy, że są ośrodki w których wjeżdża się w drugą stronę, ale nigdy tego nie weryfikowałem.
[A][B][BE][C][CE][D][DE]
Pojazdy uprzywilejowane ABCD
Jeśli nie przeklinasz w trakcie prowadzenia samochodu, to znaczy, że prawdopodobnie należysz do tej grupy kierowców, na których my wszyscy przeklinamy.
Radhezz

Postprzez bloodygt » wtorek 13 października 2015, 20:46

Radhezz napisał(a):
bloodygt napisał(a):O matko!W lewo do garazu tylem?!Kurcze dzis własnie oblalem na tym w Katowicach...A teraz w lewo w Opolu to juz całkiem...Moze sie to zmienilo?:)

W lewo w sensie w lewo. Czyli łamiesz zestaw w stronę kierowcy - innymi słowy możesz obserwować przez szybę jak ta przyczepa idzie... łatwiej być nie może. Właściwie to tak sobie napisałem, bo gdzieś tam mi się obiło o uszy, że są ośrodki w których wjeżdża się w drugą stronę, ale nigdy tego nie weryfikowałem.

W Katowicach robisz garaz w prawo;)
bloodygt

Powrót do Kosz