tomekkoz napisał(a):Oczywiście, że nie to samo, jak zwykle bzdura w twoim wykonaniu.
Ależ to samo jedzie to ma kierunek jazdy

Odbywa ruch to jedzie i ma kierunek jazdy...a do tej pory nie wskazałeś, gdzie o tym kierunku jazdy w paragrafie 36 napisali...
Nie chce mi się szukać, ale nie tak głęboko w czeluściach tego wątku jest twoje ruch=kieunek ruchu=kierunek jazdy.
Twój problem polega na tym, że :
-piszesz bzdury niezgodne z PoRD
- w ogóle nie czytasz tego co piszą inni
- piszesz bzdury niezgodne z PoRD
Jak na razie prowadzisz wojenkę nie zważajac w ogóle na przepisy. Pozakładałeś kilka kont i nawzajem sie popierasz.Nie jesteś w stanie udowodnić, że piszę niezgodnie z poRD , ponieważ za wiele nie wiesz. A jeślichodzi o czytanie tego co piszą inni to może w końcu odpowiesz jak to z tym kierunkiem jazdy na rondzie turbinowym ?
Może w końcu wskażesz kierunek jazdy w paragrafie 36 ?
Może odpowiesz czy podczas zmiany kierunku jazdy pojazd już nie jedzie bo nie ma kierunku jazdy ?
czy tylko...
I tak w kółko....
jedzie to ma kierunek jazdy
===========================i bardzo sie mylisz..czytam dokładnie co wypisujecie..inaczej nie byłoby takiego łomotu, że zapominasz o merytoryce posuwając sie jedynie do wycieczek osobistych.
szymon1977 napisał(a):A Twoim zdaniem strzalka obrazujaca w jakim "kierunku" odbywa sie "ruch" co obrazuje jak nie "kierunek ruchu" wlasnie?
Nie. Nie obrazuje..obrazuje to co jest napisane..ruc odbywa się w kierunku..przypisujesz dwóm określeniom jedno znaczenie...jaka to wykładnia jest notorycznie przez ciebie ignorowana ?
Nie "kierunek"? Nie "ruchu"? A moze choc "kierunek" i towlasnie "ruchu" to nie kierunek ruchu, bo wg. PoRD "kierunek ruchu" to nie kierunek ruchu tylko to zagadkowe cos, co tylko wieloletnie analizy prowadzone przez specjsliste od siedmiu bolesci Leslawa sa w stanie okreslic?
Określa dokładnie to co jest napisane..ruch odbywa sie w kierunku...reszta to twoja przekomiczna interpretacja.
Jak widac nie musze jechac prosto NA skrzyzowaniu aby przejechac prosto PRZEZ skrzyzowanie.
Cud !!!! " A mury runą, runą..." Tylko nie wiem po co piszesz o czymś , czego nie ma w PoRD ?
A wiec strzalka f-10 obrazujaca moj kierunek jazdy PRZEZ skrzyzowanie nie ma nic do mojego kierunku jazdy NA skrzyzowaniu.
Tylko w przepisach jest określony obowiązek zamiaru sygnalizacji i jego kontynuowania do zakończenia manewru w czasie przejazdu przez skrzyzowanie..a twoim "na skrzyzowaniu" poza tobą nawet pies z kulawą noga nie wspomina. Dlatego nie ma nic wspólnego bo twoje określenia po prostu nie występuja w PoRD:lol:
Inaczej przejezdzajac prosto PRZEZ skrzyzowanie musialbym jechac prosto NA skrzyzowaniu jak strzalka f-10 pokazuje a nie "krzywo" jak pokazuje strzalka t-18 lub c-12.
Ale brednia

no popatrz jak ten paskudny F-10 ciebie oszukuje i jest niezgodny z rzeczywistością

pokaż mi , gdzie jest napisane,ze znak zobowiązuje ciebie do jazdy w linii prostej ?

Masz się poruszać częścią drogi dla ciebie przeznaczonej,pasem ruchu a że taka jest geometria to nie upoważnia ciebie do sypania dowcipami nie najwyższych lotów

W ogóle odróżniasz kierunek jazdy wskazany na F-10 od kierunku ruchu na T-18 ? Aha...przecież dla ciebie to to samo
Poza tym C-12 traktuje o ruchu odbywającym się w kierunku..przecież widac w paragrafie 36, a T-18 o kierunku ruchu...a dla ciebie to to samo...podasz wykładnię którą notorycznie ignorujesz ?
a przy okazji tego "krzywo" może w końcu pokażesz ten :wygiety A-6 ?
ale określenia...
Jezeli jakas wizja polegla to Twoja, ze strzalka na f-10 obrazuja Twoj kierunek jazdy NA skrzyzowaniu. Przeciez widac golym okiem, ze choc PRZEZ skrzyzowanie jade w takim kierunku jak strzalka f-10 pokazuje to NA skrzyzowaniu jade w takim kierunku jak strzalki c-12 czy t-18 pokazuja.
Czy możesz wskazać ( wołanie na puszczy) gdzie ja to pisałem o kierunku jazdy na skrzyzowaniu przy F-10 ?
Przecież to twoje autorskie niepowtarzalne..
"rzeczywisty faktyczny własny kierunek jazdy na skrzyzowaniu bo widać"
A tak podobno odnosisz sie bezpośrednio do PoRD. No to wskaż,gdzie tak napisano.
A jeśli na skrzyzowaniu tak widać co ci strzałki pokazują to tak sygnalizuj
Nie ma to znaczenia dla kierunku jazdy określonego i w Art 22 i przy F-10, poniewż te "krzywe" strzałki nie maja nic wspólnego z kierunkiem jazdy jak i z obowiązkiem sygnalizowania
To akurat Wasz pomysl.

słynny ciąg rys A B C D E
To my to rysowaliśmy i "udowadnialiśmy"
to w rzeczywistosci cztery skrzyzowania polaczone czterema zakretami i tylko to pozwala Wam jezdzic na nich z czystym sumieniem "po krakowsku"?
Tak samo jak w rzeczywistości Ziemia jest płaska bo widać

..cztery zakręty...

mistrzostwo szymuś...

to już nie droga jednokierunkowa ? Nie wiem jak reszta , ale ja "umownie" w lewo nie skręcam tylko faktycznie i rzeczywiście.."umówmy się' dobra ?

Do rzeczy!
szymuś...to do siebie skieruj..na razie piszesz od rzeczy..wskaż mi , gdzie w przepisach jest napisane o kierunku jazdy na skrzyzowaniu..wypisujesz farmazony powołując sie na farmazony..albo zostałeś oszukany.
A PoRD adresowany jest do tych co jada.
No popatrz Art 11-14 oraz 35 chyba się zaplątał