Ze co? Cytat poprosze.
Znowu nie wiesz co piszesz ?

powtarzanie twoich rewelacji źle wpływa na merytorykę forum
Poniewaz jazda jest ruchem, ktory wykonuje nie jest to mozliwe
Nie masz swojego piaskownicowego określenia "jazda" w przepisach..tak samo tego nie wskażesz jak wygiętego A-6 i paru innych twoich nonsensów. Nie piszę o ruchu i jeździe tylko o kierunku jazdy i kierunku ruchu...takie określenia są używane w PoRD..a nie twoja "jazda", której znaczenie prawdopodobnie sobie sam wymyśliłeś i się tego trzymasz..a że bez sensu to inna sprawa.
No i gdzie to co podobno napisalem?
Jak to gdzie ? Nie rozpoznajesz swojego sznytu ?
Dyspozycja F-10 i P-8 sprzed skrzyżowania kończy się w momencie rozpoczęcia jazdy
Gdzieś kiedyś napisałeś jeszcze dobitniej, ale sens taki sam..przkopywać się przez setki stron jest w tej chwili zbyt czasochłonne i na tym bazujesz udając niemca.
Strzalka f-10 oznacza, "z ktorego pasa" a nie "ktorym pasem".
Ależ i którym pasem..nie widać na skrzyżowaniu ?
To, ze na jednym skrzyzowaniu pas, z ktorego przejezdzasz przez skrzyzowanie np. w lewo (oznakowany strzalka w lewo) konczy sie w momencie wjezdzania na skrzyzowanie
To na skrzyżowaniu czy jednak kończy się przed skrzyżowaniem ? To jest niezrozumiały bełkot na podstawie którego później będziesz się wycofywał ze swoich bzdur.
i dalsza jazde kontynuujesz innym pasem oznakowanym inna strzalka (np. przed zjazdem strzalka w prawo) nie oznacza, ze na kazdym skrzyzowaniu tak jest.
Nie na każdym..na tym co namalowali strzałkę zjazdową jest inaczej ..ale to znak stojący nad przepisem..dlatego tak ci polecam ten Art 5
Na rondzie pierscieniowym pasa, z ktorego mozesz jechac w lewo przez skrzyzowanie oznakowanego strzalka w lewo juz nie ma - sa za to pasy oznakowane strzalka prosto,
Strzałka w lewo bywa w miejscach, gdzie mogą jeździć osobniki twego pokroju..dla normalnych wystarczy Art 22. Te oznakowanie prosto w prawo też determinuje inne zachowanie niż wynikające z przepisów ogólnych..nie wiem po co w ogóle to przywołujesz..to jest oczywiste. Podałem ci rondo w Piastowie, bez strzałek na obwiedni..wykaż się.
i zignorowac wszelkie zasady
Przecież to robisz stale...pomijasz wykłądnie , które pokazują twe bzdety, wymyślasz znaczenia , których nie ma w PoRD i są dla ciebie "podstawą prawną" na którą się później powołujesz ( przecież napisałem !!! Nie widać ?

)
Wole stosowac sie do PoRD.
Bez cienia ironii i złośliwości..nie zauważyłem..skoro tak się stosujesz bezpośrednio to może w końcu wskażesz ten zakaz zawracania na skrzyżowaniu ujęty w Art 22.6..już się nie mogę doczekać.
A ..i wskaż mi , gdzie w PoRD jest napisane "bo widać"
Zreszta, gdybys wiedzial co to kierunek jazdy nie mialbys problemu z dostrzezeniem, kiedy zmieniasz tenze kierunek jazdy i nie zabawial sie w zgadywanki czytajac PoRD.
Jak możesz zarzucać leszkowi ,że nie wie czym jest kierunek jazdy skoro z dotychczasowych twoich postów kierunek jazdy jest tym "bo widać" ? Ucichłeś z tym "skrętem" z drogi ?