Skrzyżowania o ruchu okrężnym-jak jeździć lub nie jeździć.

Tu możecie podzielić się uwagami lub wątpliwościami związanymi z poruszaniem się na drogach

Moderatorzy: dylek, ella, klebek

Re: Skrzyżowania o ruchu okrężnym-jak jeździć

Postprzez tomekkoz » poniedziałek 17 sierpnia 2015, 22:02

papadrive napisał(a):
tomekkoz napisał(a):Próbujesz manipulować, zmieniając treść pojęć na swoje potrzeby, norma.
Teraz rozbiję twoją wypowiedź jak taran - mur:
LeszkoII napisał(a):Istotą ruchu okrężnego jest poruszanie się dookoła wyspy.
No o dlaczego nie dokończyłeś zdania? Pominąłeś najistotniejszą część. Jak zwykle nieudolna manipulacja.
Powinno być tak: ISTOTĄ RUCHU OKRĘŻNEGO JEST PORUSZANIE SIĘ DOOKOŁA WYSPY W KIERUNKU WSKAZANYM NA ZNAKU C-12.

Taran rozwalił się o mur. :?
Dalej Leszko II pisze:
W przypadku dyspozycji C-12 mamy do czynienia z zawężeniem fizycznych możliwości ruchu dookoła wyspy do jedynej możliwości. Strzałki na znaku symbolizują prawostronny charakter czynności określonej mianem "ruch dookoła wyspy".

Mur dalej stoi. :thumb2:

:lol:
Z muru został gruz.
Ja zacytowałem paragraf 36, Leszko zacytował swój stek bzdur.
Taka między nami różnica.
KIERUNEK JAZDY - pojęcie zbyt trudne i niezrozumiałe dla niektórych....
Naukę PoRD należy zacząć od przyswojenia podstawowych pojęć.
tomekkoz

Postprzez papadrive » poniedziałek 17 sierpnia 2015, 22:34

Z muru został gruz.
Ja zacytowałem paragraf 36, Leszko zacytował swój stek bzdur.
Taka między nami różnica.
tomekkoz napisał(a):Ruch na skrzyżowaniu odbywa się dookoła wyspy w kierunku wskazanym na znaku C-12.

Cóż to oznacza?
Oznacza to, że na takim skrzyżowaniu pojazdy jadą dookoła wyspy w kierunku wskazanym na znaku.

Epokowe odkrycie.

Oczywiście jeżeli pojazd jedzie w jakimś kierunku to jest to jego kierunek jazdy. Tego chyba nie trzeba nikomu tłumaczyć.

Czy potrafisz określić kierunek jazdy pojazdu skręcającego (w lewo, w prawo) na skrzyżowaniu? Podaj, w jakim on kierunku jedzie ?
Że na SoRO ma "okrężny kierunek jazdy", to wiem. :lol: A na zwykłych skrzyżowaniach?

Zatem każdy pojazd znajdujący się na skrzyżowaniu z C-12 ma kierunek jazdy taki jak wskazano na znaku C-12.

No, to jaki to kierunek. Na wprost, a w lewo, okrężnie czy dookoła? A może jeszcze inaczej?
To nie Leszko II, a Waść bzdury piszesz.
Nie zawsze, jazda zgodna z przepisami, gwarantuje bezpieczeństwo na drodze.
papadrive

Postprzez tomekkoz » poniedziałek 17 sierpnia 2015, 23:01

papadrive napisał(a):Czy potrafisz określić kierunek jazdy pojazdu skręcającego (w lewo, w prawo) na skrzyżowaniu? Podaj, w jakim on kierunku jedzie ?
Że na SoRO ma "okrężny kierunek jazdy", to wiem. :lol: A na zwykłych skrzyżowaniach?
Zatem każdy pojazd znajdujący się na skrzyżowaniu z C-12 ma kierunek jazdy taki jak wskazano na znaku C-12.

No, to jaki to kierunek. Na wprost, a w lewo, okrężnie czy dookoła? A może jeszcze inaczej.

Ty naprawdę tak mało wiesz, czy tylko udajesz? W takim prazie po co udzielasz się na forum i jeszcze próbujesz mędrkować....
Skoro nie wiesz jaki kierunek jazdy ma na skrzyżowaniu albo nie wiesz jaki kierunek wskazano na C-12 to widocznie nawet nie wiesz co to jest kierunek...
KIERUNEK JAZDY - pojęcie zbyt trudne i niezrozumiałe dla niektórych....
Naukę PoRD należy zacząć od przyswojenia podstawowych pojęć.
tomekkoz

Postprzez szerszon » poniedziałek 17 sierpnia 2015, 23:12

Skoro nie wiesz jaki kierunek jazdy ma na skrzyżowaniu
Już tu jeden pisał o własnym kierunku jazdy na skrzyzowaniu bo widać" . Możesz wskazać w przepisach gdzie jest napisane o kierunku JAZDY na skrzyżowaniu ? Będąc na skrzyzowaniu..jakimkolwiek jestem w TRAKCIE realizacji albo jazdy na wprost albo zmiany kierunku jazdy w prawo, w lewo zawracania. Nie masz nigdzie czegoś takiego jak kierunek jazdy na skrzyżowaniu...to kompletny bezsens..skrzyżowanie jest przecięciem się dróg, a nie droga jednokierunkową, abys mógł pisać o jakimkolwiek samodzielnym kierunku jazdy na skrzyżowaniu.szymon nie potrafił tego udowodnić...tak więc zanim zaczniesz to się zastanów :lol:
Skoro ne widzisz jazdy na rondzie, proponuję zdjąć okulary, wygiąć zauszniki w drugą stronę i nałożyć ponownie.
ja tam widzę przejazd przez skrzyzowanie w określonych kierunkach. Rondo turbinowe dalej czeka aż zawalczysz :lol:
Ale boisz się , bo jak pisałem takie samo lanie jak szymon.
szerszon

Postprzez szymon1977 » wtorek 18 sierpnia 2015, 00:44

tomekkoz napisał(a):Oczywiście, żeby jechać dookoła wyspy w kierunku wskazanym na znaku...
Przede wszystkim to znak c-12 nie nakazuje odbycia ruchu dookola wyspy (jak usiluje sie tu wmowic) a wiec wcale nie trzeba dookola wyspy jezdzic. Znak c-12 pokazuje jak ruch odbywa sie na skrzyzowaniu a my bedac na skrzyzowaniu musimy poruszac sie tak, jak ruch na nim sie odbywa. A kiedy na skrzyzowanie wjedziemy i kiedy z niego zjedziemy znak c-12 nie okresla. Podobmie jak w przypadku d-3.
.....
LeszkoII napisał(a):Szymon, apeluję żebyś w końcu raz a konkretnie się określił...
Prosze bardzo: Szymon stosuje sie bezpostednio do tresci PoRD a nie wyssanych z palca pseudointerpretacji.
LeszkoII napisał(a):Napisz jakiegoś tasiemca, podpisz że to Twoja teoria...
Sugerujesz abym przepisal PoRD i sie pod nim podpisal?
LeszkoII napisał(a):...a nie pisał pojedynczych i kontrowersyjnych zdań.
Zazwyczaj wystarcza jedno zdanie aby podwazyc caly wywod oparty na blednym zalozeniu. Cos w tym kontrowersyjnego?
.....
LeszkoII napisał(a):Znak dotyczy konkretnego kierującego, ale strzałki nie obrazują jego poczynań...
A co w tym zabawnego? Czy np znak a-14 ostrzega kierujacego, ze po minieciu tegoz znaku zakonczy jazde i rozpocznie roboty drogowe?
.....
LeszkoII napisał(a):Kierunki jazdy postrzega się w odniesieniu do układu wlotów skrzyżowania...
Wedlug zasad jezyka prawnego skoro w PoRD brak definicji kierunku jazdy okreslenie to oznacza ni mniej ni wiecej jak kierunek jazdy w rozumieniu ogolnym. Owszem, zgodnie z zasadami wykladni prawa jest mozliwe przyjecie odmiennego od ogolnego znaczenia pojecia pomimo braku jego definicji w tekscie prawnym ALE dopiero po wykazaniu, ze stosowanie znaczenia ogolnego daje niezamierzone efekty.

A ty Lesiu doszukujesz sie znaczenia okreslenia kierunek jazdy bo jego ogolnego znaczenia nie znasz. Ba wymyslasz sobie takie, ktore do Twojej wizji przejazdu przez rondo przypasuje.

Twoja jak to nazywasz interpretacja jest wiec zaprzeczeniem zasad zarowno jezyka prawnego jak i zasad wykladni prawa.
"Proszę podchodzić do wypowiedzi usera szymon1977 z dużą dozą wątpliwości i nieufności." - user Szerszon.
szymon1977

Postprzez szerszon » wtorek 18 sierpnia 2015, 07:45

Przede wszystkim to znak c-12 nie nakazuje odbycia ruchu dookola wyspy (jak usiluje sie tu wmowic) a wiec wcale nie trzeba dookola wyspy jezdzic. Znak c-12 pokazuje jak ruch odbywa sie na skrzyzowaniu a my bedac na skrzyzowaniu musimy poruszac sie tak, jak ruch na nim sie odbywa.
Ależ nic nie trzeba wmawiać. Sami lansujecie teksty o nakazanym kierunku jazdy bo widać.
Oczywiście,że c-12 pokazuje z której strony trzeba mieć wyspę podczas przejazdu przez skrzyżowanie w określonym kierunku jazdy.
Cały czas czekam na próbę zakwestionowania kierunków jazdy jako niezgodnych z C-12 na rondzie turbinowym.
Prosze bardzo: Szymon stosuje sie bezpostednio do tresci PoRD a nie wyssanych z palca pseudointerpretacji.
Tak jak z Art 22.6 gdzie rzekomo napisano o zakazie zawracania ? A jeśli sie tak stosujesz bezpośrednio do PoRD wskaż , gdzie napisano o kierunku jazdy na skrzyżowaniu ? Bezczelny jesteś, gościu..tak iść w zaparte.Brednie wypisujesz i nie ptrafisz tych bredni obronić.
Sugerujesz abym przepisal PoRD i sie pod nim podpisal?
:lol: :lol: :lol: czy zawsze podpisujesz się pod wszystkim nawet tego nie przeczytawszy ?
Zazwyczaj wystarcza jedno zdanie aby podwazyc caly wywod oparty na blednym zalozeniu. Cos w tym kontrowersyjnego?
Tu masz rację...wystarczy ciebie poprosic o przepis potwierdzający twoje teorie...znikasz na długo z podkulonym ogonem.To jak tam z kierunkiem jazdy wskazanym na C-12 ? Zacytujesz i podkreślisz ? :lol:
Wedlug zasad jezyka prawnego skoro w PoRD brak definicji kierunku jazdy okreslenie to oznacza ni mniej ni wiecej jak kierunek jazdy w rozumieniu ogolnym.
Prawnik się znalazł...masz szansę to udowodnić na przykładzie ronda turbinowego z C-12 i F-10 jak również na przykładzie F-10 i T-18....może też być C-11... kierunek jazdy to dalej tam gdzie pojazd jedzie w danym momencie ? :lol:
ALE dopiero po wykazaniu, ze stosowanie znaczenia ogolnego daje niezamierzone efekty.
Wyżej masz podane przykłady... stosuj znaczenie ogólne :lol:
A ty Lesiu doszukujesz sie znaczenia okreslenia kierunek jazdy bo jego ogolnego znaczenia nie znasz. Ba wymyslasz sobie takie, ktore do Twojej wizji przejazdu przez rondo przypasuje.
Ogólne znaczenie w twoim przypadku opiera się na "prawnym" określeniu "bo widać"My nic nie wymyślamy...rondo turbinowe czeka..nie możesz zrozumieć na zwykłym to masz z namalowanymi oznaczeniami. Wykazuj swój "ogólny kierunek jazdy" :lol:
czy jak to masz w zwyczaju znowu zwiejesz z podkulonym ogonem ?
Twoja jak to nazywasz interpretacja jest wiec zaprzeczeniem zasad zarowno jezyka prawnego jak i zasad wykladni prawa.
Nie byłeś w stanie tego udowodnić w kontrze do przepisów jakie dostałeś...zabawnym jest ,że taki osobnik jak ty, który nie ma zielonego pojęcia o poRD i nie potrafi przeczytać ze zrozumieniem kilku zdań puszy sie jako znafca wykładni prawa i zasad języka prawnego. To są dla ciebie tak samo puste słowa jak PoRD.Dosłownie zero.
szerszon

Postprzez LeszkoII » wtorek 18 sierpnia 2015, 10:40

szymon1977 napisał(a):Przede wszystkim to znak c-12 nie nakazuje odbycia ruchu dookola wyspy (jak usiluje sie tu wmowic) a wiec wcale nie trzeba dookola wyspy jezdzic.
Trzeba jeździć dookoła wyspy. Problem w tym, że ty postrzegasz jazdę wokół wyspy jako wykonanie co najmniej jednego pełnego jej okrążenia. Tymczasem gdy skręcasz w pierwszy wylot na SoRO, to jedziesz dookoła wyspy okrążając ją w około 90stopni (mierząc po łuku). C-12 to znak nakazu, ale jeszcze trzeba zrozumieć, co on nakazuje. Napiszę Ci: poruszanie się dookoła wyspy z właściwej strony - abyś czasem z rozpędu nie pomylił samochodu z kosiarką do trawy na tej wyspie rosnącej ani abyś sobie nie objechał wyspy z lewej strony. Niby banał a "jak widać" wolisz rozbijać setkę na sto jedynek.
szymon1977 napisał(a):Znak c-12 pokazuje jak ruch odbywa sie na skrzyzowaniu a my bedac na skrzyzowaniu musimy poruszac sie tak, jak ruch na nim sie odbywa.
Jak to czytam, to śmiech mnie ogarnia. Najpierw zaklinasz się, że C-12 niczego nie nakazuje, później piszesz "musimy poruszać się". Czemu to ma służyć? Człowieku, dobrze się Ty czujesz? Pytam z uprzejmości. Strasznie komplikujesz proste sprawy.
szymon1977 napisał(a):Prosze bardzo: Szymon stosuje sie bezpostednio do tresci PoRD a nie wyssanych z palca pseudointerpretacji.
Szymon na oczy nie widział uzasadnienia wyroku sądu, głosy do wyroku sądu? Lajtowo by wyglądało takie uzasadnienie albo opinia biegłego: nie zastosował się bezpośrednio do treści PoRD. (należy się 500zł za fachową ekspertyzę :lol: )
szymon1977 napisał(a):Sugerujesz abym przepisal PoRD i sie pod nim podpisal?
Sugeruję, abyś wczuł się w nauczyciela-wykładowcę-autora książki i napisał coś więcej, ale nie wklejał treści ustawy albo co gorsza tworzył fantazje na jej temat. Przede wszystkim masz zaległości na około 200-stronie, gdzie poruszane były tematy zmiany kierunku jazdy Vs przepisy i znaki drogowe. Skończyło się na piaskownicy, później skarpetkach....
Nie masz nic ciekawego do napisania.
szymon1977 napisał(a):Zazwyczaj wystarcza jedno zdanie aby podwazyc caly wywod oparty na blednym zalozeniu. Cos w tym kontrowersyjnego?
W dowodzie matematycznym owszem. Nie masz pojęcia, i nie wymagam specjalizacji, wystarczy elementarne spojrzenie na zasady wykładni, aby stwierdzić że zero-jedynkowość w orzekaniu winy nie istnieje. Bardziej przypomina to logikę rozmytą.
szymon1977 napisał(a):Wedlug zasad jezyka prawnego skoro w PoRD brak definicji kierunku(...@*&#^HG@#*B...)
Piszesz to samo bodajże 10-ty raz. 10-ty raz sobie przeczytaj moje posty, przypomnij jak Cię łoję argumentami.
"Specjalista to ktoś, kto wie wszystko o czymś i nie wie nic o czymkolwiek innym. W miarę postępów specjalizacji, to w końcu specjalista będzie to ktoś taki, kto wie wszystko o niczym i nie wie niczego o wszystkim" - śp. Józef Kossecki
LeszkoII

Postprzez szymon1977 » wtorek 18 sierpnia 2015, 19:33

Nie interesuja mnie Twoje pseudowykladnie bo jeszcze nie wykazales ze zaistnial powod aby ktorykolwiek z fragmentow PoRD interpretowac inaczej niz literalnie.

A wlasnie! Przeczytales juz na Wikipedii jakie sa powody stosowanie wykladni odmiennej od litetalnej? Odnosze wrazenie, ze nie. Wiec nadal zgrywasz wazniaka rzucajac fachowymi pojeciami z rachunku prawdopodobienstwa a nie wiesz ile jest 2+2. Wystarczy wiedziec ile jest 2+2 zeby miec z Ciebie beke.
.....
szerszon napisał(a):Wyżej masz podane przykłady... stosuj znaczenie ogólne
Stosuje i to z powodzenirm. Najlepszy dowod, ze gdy Wam pseudointerpretacja zaczyna sie walic wymyslacie od niej wyjatki i koniec koncow jezdzicie tak jak Ja. Ba! Nawet KRA postuluje o zalegalizowanie zasad jakie mi z PoRD wychodza.
"Proszę podchodzić do wypowiedzi usera szymon1977 z dużą dozą wątpliwości i nieufności." - user Szerszon.
szymon1977

Postprzez szymon1977 » wtorek 18 sierpnia 2015, 20:19

LeszkoII napisał(a):Ruch dookoła wyspy - omijanie wyspy z którejś jej strony.
Ruch dookola czyli ominiecie obok. Pies czyli kot. Brawo Lesiu!
szymon1977

Postprzez LeszkoII » wtorek 18 sierpnia 2015, 20:32

szymon1977 napisał(a):Nie interesuja mnie Twoje pseudowykladnie bo jeszcze nie wykazales ze zaistnial powod aby ktorykolwiek z fragmentow PoRD interpretowac inaczej niz literalnie.
Ależ ja niczego nie muszę wykazywać :wink: Orzecznictwo NSA podałem. Polemizuj z nim. Lekturę też Ci podałem. Polemizuj z jej autorem. A tak w ogóle o co lotto?
szymon1977 napisał(a):Przeczytales juz na Wikipedii jakie sa powody stosowanie wykladni odmiennej od litetalnej?
Nie przeczytałem na Wikipedii. Istnieją lepsze źródła wiedzy :spoko:
szymon1977 napisał(a):Wiec nadal zgrywasz wazniaka rzucajac fachowymi pojeciami z rachunku prawdopodobienstwa a nie wiesz ile jest 2+2. Wystarczy wiedziec ile jest 2+2 zeby miec z Ciebie beke.
Wpis nie na temat :?

Posumuję: chcesz.... ale nie jesteś w stanie :P
"Specjalista to ktoś, kto wie wszystko o czymś i nie wie nic o czymkolwiek innym. W miarę postępów specjalizacji, to w końcu specjalista będzie to ktoś taki, kto wie wszystko o niczym i nie wie niczego o wszystkim" - śp. Józef Kossecki
LeszkoII

Postprzez szymon1977 » wtorek 18 sierpnia 2015, 20:41

LeszkoII napisał(a):A tak w ogóle o co lotto?
O to, ze seryjnie plodzisz tasiemcowe wywody pseudoligiczne, ktore nazywasz wkladnia jakastam podczas gdy nie wykazales zaistnienia zadnej z przyczyn bedacych powodem do interpretowania tekstu prawnego inaczej niz literalnie.
LeszkoII napisał(a):Ależ ja niczego nie muszę wykazywać.
A co z zasadami wykladni prawa? Wolisz zebym nazywal Cie ignorantem czy dyletantem?
LeszkoII napisał(a):Nie przeczytałem na Wikipedii. Istnieją lepsze źródła wiedzy.
Nie wiem co czytales ale do poziomu Wikipedii Ci nadal daleko.
szymon1977

Postprzez szerszon » wtorek 18 sierpnia 2015, 21:48

szymon1977 napisał(a):.....
Stosuje i to z powodzenirm.
:lol: :lol: :lol: A że ty stosujesz... pewnie ostry ubaw jest jak przejeżdżasz przez rondo turbinowe na wprost według znaków z prawym kierunkowskazem.Widziałem gościa na klasyku zawracającego pasem zewnętrznym z lewym kierunkowskazem. też mu poszło z powodzeniem. :lol:
Najlepszy dowod, ze gdy Wam pseudointerpretacja zaczyna sie walic wymyslacie od niej wyjatki i koniec koncow jezdzicie tak jak Ja.
O ile pamiętam to na podstawie wyjatków w postaci ronda w Głogowie czy Placu Grunwaldzkiego oraz Rynku w Krakowie chciałeś/-liście uzasadniać swoje fantastyczne wizje...w miejscac , gdzie według rozporządzenia w sprawie warunków technicznych nie powinno byc w ogóle znaku C-12..faktycznie nam sie wali... :lol:
Nawet KRA postuluje o zalegalizowanie zasad jakie mi z PoRD wychodza.
Jedyne co ci wychodzi to oczy na wierzc jak szukasz przepisu o zakazie zawracania ujętego w Art 22.6 :lol: Nie zauważyłem nigdzie w opinii KRA odmiennej definicji skrzyzowania poza tą użytą w Art 2. Nie zauważyłem,aby w celu zmiany kierunku jazdy np w lewo zalecali wjeżdżać pasem zewnętrznym. Cyba nie wiesz co czytasz.
Poza tym masz taki kiepski zwyczaj,że pitolisz jakieś treści bez poparcia tego cytatem bądź przepisem. Potem ziewasz z podkulonym ogonem lub udajesz ,że nie ma tematu.Wodolejstwo i dziecinada...nie zapomnij o kierunku chodu lub o omijaniu jako wyprzedzaniu. :lol: Perełki twe..."własny kierunek jazdy na skrzyżowaniu bo widać" :lol: :spoko:
szerszon

Postprzez szymon1977 » wtorek 18 sierpnia 2015, 22:26

O ile pamiętam to na podstawie wyjatków w postaci ronda w Głogowie czy Placu Grunwaldzkiego oraz Rynku w Krakowie chciałeś/-liście uzasadniać swoje fantastyczne wizje...
Mam uzasadniac stosowanie sie do PoRD zamiast do Waszych interpretacji? Dlaczego niby? Przeciez kazde skrzyzowanie inne niz skrzyzowanie zwykle, pokazuja, ze Wasze interpretacje PoRD sa do niczego, za to PoRD bez Waszych interpretacji stosowany bezposrednio ma sie dobrze. Wystarcza skrzyzowania pokazane w "220", ktore wg Waszej interpretacji "220" sa... niezgodne z "220". Jezeli za kryterium oceny wyjatkowosci skrzyzowania przyjac sprawdzanie sie na nim Waszych interpretacji to polowa skrzyzowan w Polsce okaze sie byc wyjatkowa.

A moze Lesio wykaze w koncu choc jeden z trzech mozliwych powodow odstapienia od wykladni literalnej?
szymon1977

Postprzez szerszon » wtorek 18 sierpnia 2015, 23:17

Mam uzasadniac stosowanie sie do PoRD zamiast do Waszych interpretacji? Dlaczego niby?
A to gdzie w PoRD jest napisane o kierunku jazdy w paragrafie 36 ? :lol:
Gdzie jest napisane o "własnym kierunku jazdy na skrzyzowaniu bo widać" :lol:
Gdzie masz napisane w PoRD ,że droga ci się kończy przed skrzyzowaniem ( w innym wątku byłeś dokładnie odmiennego zdania, gdzie ci wytknąłem-efekt-udajesz,że nie ma tematu-twój styl :lol:
)
Przeciez kazde skrzyzowanie inne niz skrzyzowanie zwykle, pokazuja, ze Wasze interpretacje PoRD sa do niczego, za to PoRD bez Waszych interpretacji stosowany bezposrednio ma sie dobrze.
A jakie są skrzyzowania zwykłe i niezwykłe ? :lol: Gdzie to w PoRD napisane ? Oczywiście odstawiłeś pustosłowie, ponieważ i z artykułu ,który linkowałem i wklejałem, i z literatury Zasela,Drexlera jak i ze zwykłe logiki wynika kompletnie co innego.
Co ty masz poza swoimi fantastycznymi wizjami ? O ( słownie zero)
Juz ci pokazałem próbke twojego bezpośredniego stosowania sie do PoRD. Zakaza zawracania rzekomo wyrażony w Art 22.6...troche samokrytyki... :help:
Wystarcza skrzyzowania pokazane w "220", ktore wg Waszej interpretacji "220" sa... niezgodne z "220".
Nawet nie masz pojęcia co ma być przedstawione na skrzyzowaniu z 220 na które się powołujesz.Pokazują tylko to o czym jest dany punkt pomijając inne oznakowanie, które w realu również musi być zastosowane.
Jezeli za kryterium oceny wyjatkowosci skrzyzowania przyjac sprawdzanie sie na nim Waszych interpretacji to polowa skrzyzowan w Polsce okaze sie byc wyjatkowa.

Na cwile obecną wychodzi dokładnie odwrotnie..pewnie uzbierałoby sie z 10-20 sztuk miejsc, gdzie jakiś wybrany z kucza prorodzinnego odwalił kaszankę..wobec tysięcy pozostałyc skrzyzowań to troche mało. Ile masz takich miejsc jak to w Głogowie ? Natomiast normalnych skrzyzowań oznaczonych C-1 mam w promieniu pół godziny jazdy ok 30...faktycznie połowa :lol:
A moze Lesio wykaze w koncu choc jeden z trzech mozliwych powodow odstapienia od wykladni literalnej?
A może szymuś w końcu pokaże, gdzie w Art 22.6 jest napisane o zakazie zawracania, wskaże kierunek jazdy w paragrafie 36...mam ci przypomnieć pytanka ?
Jesteś jakiś dziwny...
szerszon

Postprzez szymon1977 » wtorek 18 sierpnia 2015, 23:30

szerszon napisał(a):Co ty masz poza swoimi fantastycznymi wizjami ?
Chociazby rondo kwadratowe pokazane w "220" przez, ktore zgodnie z Wasza interpretacja przejechac sie nie da. Tworzycie wiec wyjatki od Waszej interpretacji i w efekcie zachowujecie sie zgodnie z literalna trescia PoRD choc podoba zrobisc sie tego nie da. No i staniwisko KRA, ktore postuluje o zalegalizowanie przejazdu przez rondo pierscieniowe "po krakowsku". Jednym slowem, co mam poza moimi fantastycznymi wizjami? Kabaret.
szymon1977

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Sytuacje na drodze