Specjalny temat dla szymona i szerszona - wątek wydzielony

Tu możecie podzielić się uwagami lub wątpliwościami związanymi z poruszaniem się na drogach

Moderatorzy: dylek, ella, klebek

Re: Specjalny temat dla szymona i szerszona - wątek wydzielo

Postprzez szerszon » środa 22 lipca 2015, 23:53

Wychodzi jednak na to,że na twoje nieszczęście aż za dobrze. NIE POTRAFIŁEŚ ODPOWIEDZIEĆ NA ŻADNE PYTANIE...a kto wypisuje brednie..świadczą o tym cytaty z twoich postów z których NIE POTRAFISZ się wytłumaczyć.Dlatego w pierwszej kolejności zajmij się swoimi.
Myślisz ,że jesteś taki zajefajny bo napiszesz,że ja nie rozumiem ? :lol: :lol: :lol:
No nie rozumiem, gdzie znalazłeś zakaz zawracania na skrzyżowaniu w Art 22.6 albo gdzie znalazłeś kierunek chodu...dlatego uprzejmię proszę o wskazanię odpowiędnich przępisów :lol: :lol:
Mogą być z błędami ortograficznymi...
szerszon

Postprzez szymon1977 » czwartek 23 lipca 2015, 00:15

szerszon napisał(a):No nie rozumiem, gdzie znalazłeś zakaz zawracania na skrzyżowaniu w Art 22.6...
To zapozbaj sie z art.22.6.
szerszon napisał(a):...gdzie znalazłeś kierunek chodu...
Wlasnie rzecz w tym, ze nigdzie.
szerszon napisał(a):NIE POTRAFIŁEŚ ODPOWIEDZIEĆ NA ŻADNE PYTANIE...
Na KAZDE pytanie dotyczace mojej wypowiedzi odpowiedzialem. A wyjasniac BZDUR twojego autorstwa TROLLU nie zamierzam.
szerszon napisał(a):Mogą być z błędami ortograficznymi...
Ja robie bledy BO nie mam na komorce zainstalowanego modolu sprawdzania pisowni ani polskich liter - Ty robisz POMIMO, ze masz. Wiec SJP pod poduszke i kolorowych snow!
"Proszę podchodzić do wypowiedzi usera szymon1977 z dużą dozą wątpliwości i nieufności." - user Szerszon.
szymon1977

Postprzez szerszon » czwartek 23 lipca 2015, 07:52

To zapozbaj sie z art.22.6.
No zapoznałem się i co ?
Napisałeś o zakazie..był cytat ? Nie znalazłem. Nie było żadnego komentarza tylko prośba o wskazanie odpowiedniej frazy. Gdzie to jest ? Nie ma.
WNIOSEK-nie masz zielonego pojęcia o przepisach.
Wlasnie rzecz w tym, ze nigdzie.
A pisałeś o tym.Nawet się zapluwałeś.
WNIOSEK- nie masz zielonego pojęcia o przepisach.
Na KAZDE pytanie dotyczace mojej wypowiedzi odpowiedzialem. A wyjasniac BZDUR twojego autorstwa TROLLU nie zamierzam.

Poważnie ? Nie zauważyłem.Nie zaznaczyłeś "połączenia"
Nie pokazałeś przepisu który traktuje o własnym kierunku jazdy na skrzyżowaniu.
Nie pokazałeś przepisu na swą śmiałą tezę, że kierujący nie musi być poinformowany o tym ,że jedzie drogą z pierwszeństwem.
Również nie dopatrzyłem się nigdzie resoraka w piaskownicy na dywaniku.
To tylko kilka spraw z ostatnich dni...aha również "popisałeś się ,że z zakrętu to tak samo jak z obwiedni, gdzie nie odróżniłęś drogi od powierzchni skrzyżowania...dla ciebie to tak samo( to twoje słowa, a nie moje bzdurne wnioski) :lol:
Ja robie bledy BO nie mam na komorce zainstalowanego modolu sprawdzania pisowni ani polskich liter - Ty robisz POMIMO, ze masz.

A w głowie nie masz zainstalowanego ? :lol: :lol: :lol:
A możesz mi wskazać, gdzie JA zrobiłem takie błędy ?
Czy to kolejne oszczerstwo bez pokrycia ?
Jesteś takim Macierewiczem PoRD.. zero wiedzy..dużo cebulactwa.
Gdy zostajesz zapędzony w kozi róg uciekasz w rzekomą znajomość języka polskiego...jest to śmieszne i żałosne w twoim wykonaniu.Pływasz, trollujesz wodolejstwo w najczystszej postaci. I największa beka... puszysz się jako znawca, a walisz błędy ortograficzne...no pośmiewisko na pół internetu.
Twoje "kwalifikacje" też się skończyły na nauczeniu się na pamięć kilkunastu pytań zapewne na pamięć i bez zrozumienia( dowody mamy tutaj na każdym kroku). O logice nie wspomnę...znajdź sobie to określenie w słowniku.
Jednym słowem jesteś niedouczonym trollem w najczystszej, słownikowej :lol: postaci.
szerszon

Postprzez szymon1977 » czwartek 23 lipca 2015, 18:52

szerszon napisał(a):...nauczeniu się na pamięć kilkunastu pytań zapewne na pamięć i bez zrozumienia...
A czego Szerszon sie spodziewasz? Traktujec Ciebie jako reprezentanta srodowiska instruktorow i egzaminatorow to nic innego nie pozastaje niz ZZZ - zakuc, zdac, zapomniec. Proba zrozumienia gloszonych tu przez Ciebie wizji konczy sie stwierdzeniem, ze sa one sprzeczne z rzeczywistoscia i trescia PoRD.

Twoje "kwalifikacje" się skończyły na nauczeniu się na pamięć kilkunastu pytań, bo zrozumienie sytuacji drogowych i tresci PoRD Cie przerasta. Przyklad? Domagasz wskazania Ci polaczenia drog choc w PoRD wprost napisano, ze polaczeniem jest skrzyzowanie.

Z reszta, cale Twoje "interprtacje" PoRD oparte sa na zalozeniu, ze PoRD nalezy rozumiec inaczej niz napisano. Wniosek? Nie masz zielonego pojęcia o przepisach.

A najwieksza beka, ze KRA, na ktore tak lubisz sie powolywac zorientowalo sie, ze z ich interpretacji wychodza bzdury i domaga sie zalegalizowania zasad zgodnych z krakowska interpretacja PoRD. To samo KRA na samym wstepie stwierdza, ze nie da sie na rondzie rozstrzygnac sytuacji odnoszac sie bezposrednio do PoRD. No coz, w srodowisku ludzi inteligentnych nie potrzeba. A noz wykazaliby, ze cale srodowisko jest w bledzie.
"Proszę podchodzić do wypowiedzi usera szymon1977 z dużą dozą wątpliwości i nieufności." - user Szerszon.
szymon1977

Postprzez szerszon » czwartek 23 lipca 2015, 23:19

A czego Szerszon sie spodziewasz? Traktujec Ciebie jako reprezentanta srodowiska instruktorow i egzaminatorow to nic innego nie pozastaje niz ZZZ - zakuc, zdac, zapomniec. Proba zrozumienia gloszonych tu przez Ciebie wizji konczy sie stwierdzeniem, ze sa one sprzeczne z rzeczywistoscia i trescia PoRD.
Cały czas masz szansę to udowodnić....tylko wiedzy i chęci ci brak.ZZZ wykonałeś bezbłędnie...szczególnie to trzecie.
Przyklad? Domagasz wskazania Ci polaczenia drog choc w PoRD wprost napisano, ze polaczeniem jest skrzyzowanie.
:lol: :lol: :lol:
Ale jesteś bezmyślny...i ty polecasz polonistów ... :lol: :lol: :lol:
skrzyżowanie – przecięcie się w jednym poziomie dróg mających jezdnię, ich połączenie lub rozwidlenie, łącznie z powierzchniami utworzonymi przez takie przecięcia, połączenia lub rozwidlenia; określenie to nie dotyczy przecięcia, połączenia lub rozwidlenia drogi twardej z drogą gruntową, z drogą stanowiącą dojazd do obiektu znajdującego się przy drodze lub z drogą wewnętrzną;
Poważnie wprost napisano ?
Pokaż mi połączenie dróg na rysunku który podałem. Tobie się nie łączy bo ci się drogi kończą bo widać. :lol:
Dostałeś kilkanaście przykładów, gdzie można mówić o ich( dróg) połączeniu.
Z reszta, cale Twoje "interprtacje" PoRD oparte sa na zalozeniu, ze PoRD nalezy rozumiec inaczej niz napisano. Wniosek? Nie masz zielonego pojęcia o przepisach.
Nie tak nerwowo szymonku..zjadasz literki :lol: W poruszanych wyżej przykładach nie ma moich interpretacji tylko są cytaty twoich postów zawierających kontrowersyjne treści( po polsku-debilizmy). Nic nie interpretuję tylko czekam aż wskażesz w przepisach treści które wypisujesz...zakaz zawracania na skrzyżowaniu, kierunek chodu, brak obowiązku informowania kierującego ,że jedzie drogą z pierwszeństwem, własnego kierunku jazdy na skrzyżowaniu bo widać...nie wspominam o takich przebojach jak resorak w piaskownicy na dywaniku ( aż bije po oczach ta bezpośredniość do PoRD). Póki tego nie udowodnisz twoje pultanie jest zabawne...i będzie :lol: Ponieważ są to twoje autorskie chore wizje.
A najwieksza beka, ze KRA, na ktore tak lubisz sie powolywac zorientowalo sie, ze z ich interpretacji wychodza bzdury i domaga sie zalegalizowania zasad zgodnych z krakowska interpretacja PoRD.
To ty uważasz za bzdury ponieważ nie wyprostowali ronda i nie pogłaskali szymusia po główce...widocznie bali się zgnieść styropian :lol:
To samo KRA na samym wstepie stwierdza, ze nie da sie na rondzie rozstrzygnac sytuacji odnoszac sie bezposrednio do PoRD.
Tylko ciebie na wstęp było stać...dalej nie zauważyłeś,że przejazd przez skrzyżowanie został oparty na Art 2.14) i Art 22 ? No biedaczysko... nie doczytał :lol:
No coz, w srodowisku ludzi inteligentnych nie potrzeba.
Tobie to nie grozi... trzeba mieć IQ przynajmniej na poziomie 50.Poczekam aż się rozwiniesz.
A noz wykazaliby, ze cale srodowisko jest w bledzie.
To też nie grozi z twojej strony...przecież nawet nie umiesz przeczytać i zrozumieć definicji skrzyżowania..wprost :lol: :lol: :lol:
szerszon

Postprzez szymon1977 » czwartek 23 lipca 2015, 23:47

szerszon napisał(a):Tobie się nie łączy bo ci się drogi kończą bo widać.
Ustawodawcy takze drogi sie ze soba nie lacza skoro skrzyzowanie jest polaczeniem drog. Nawet nie umiesz przeczytać i zrozumieć definicji skrzyżowania..wprost :lol: :lol: :lol:
szerszon napisał(a):Dostałeś kilkanaście przykładów...
... w ktorych pokazales, ze nie odtozniadz polaczenia drog od rozwidlenia drog. Ale jesteś bezmyślny...
.....
szerszon napisał(a):...dalej nie zauważyłeś,że przejazd przez skrzyżowanie został oparty na Art 2.14) i Art 22 ?
Zauwazylem nie tylko co zdaniem KRA jest oparte o PoRD,
ale takze to, co zdaniem KRA z PoRD nie wynika i wymaga zalegalizowania z przyczyn praktycznych a jest identyczne z bezposrednia interpretacja tresci PoRD.

Twoje pultanie jest nudne...
szymon1977

Postprzez szerszon » piątek 24 lipca 2015, 00:05

Ustawodawcy takze drogi sie ze soba nie lacza skoro skrzyzowanie jest polaczeniem drog. Nawet nie umiesz przeczytać i zrozumieć definicji skrzyżowania.
Nie łączą się a skrzyżowanie jest połączeniem...To łączą się te drogi czy nie łączą... :hmm: To czego połaczeniem jest skrzyżowanie skoro drogi ci się nie łączą ? W definicji skrzyżowania specjalnie dla ciebie wyboldowałem...ale nie zauważyłeś...chyba polonista będzie ci potrzebny...

dróg mających jezdnię, ich połączenie lub rozwidlenie,
Rozumiesz co to znaczy "ich" ? :lol:
w ktorych pokazales, ze nie odtozniadz polaczenia drog od rozwidlenia drog.

Gdzieś tu widzisz rozwidlenie ? Tylko zauważ..żadna z dróg nie kończy się przed skrzyżowaniem bo widać :lol: :lol: :lol:
Ewentualnie wszystkie skrzyżowania oznaczone A-6d i e
Jak również...
Obrazek

Obrazek
Być może to węzeł, ale idea połaczenia jest zobrazowana na górnej estakadzie...
Obrazek

Zauwazylem nie tylko co zdaniem KRA jest oparte o PoRD,
ale takze to, co zdaniem KRA z PoRD nie wynika i wymaga zalegalizowania z przyczyn praktycznych a jest identyczne z bezposrednia interpretacja tresci PoRD.
Nie zauważyłeś. Inaczej nie pisałbyś swoich światłych teorii. :lol:
=====================================
Cały czas masz szansę to udowodnić....tylko wiedzy i chęci ci brak.
Dalej nie udowadniasz ? :lol:
W poruszanych wyżej przykładach nie ma moich interpretacji tylko są cytaty twoich postów zawierających kontrowersyjne treści( po polsku-debilizmy). Nic nie interpretuję tylko czekam aż wskażesz w przepisach treści które wypisujesz...zakaz zawracania na skrzyżowaniu, kierunek chodu, brak obowiązku informowania kierującego ,że jedzie drogą z pierwszeństwem, własnego kierunku jazdy na skrzyżowaniu bo widać...nie wspominam o takich przebojach jak resorak w piaskownicy na dywaniku ( aż bije po oczach ta bezpośredniość do PoRD).
Nie udało się zrozumieć szymonku...wytłumacz się tylko ze swoich treści..moich interpretacji nie ma. :lol:
Ale jesteś bezmyślny...
:lol: :lol: :lol: nawet złośliwy nie umiesz być...kompletny brak wyobraźni , polotu ( chyba że jak cegła)
szerszon

Postprzez szymon1977 » piątek 24 lipca 2015, 00:13

szerszon napisał(a):Nie łączą się a skrzyżowanie jest połączeniem...To łączą się te drogi czy nie łączą...
Oczywiscie, ze sie ze soba nie lacza! To skrzyzowanie jest ich polaczeniem. Tak jak brzegi rzeki sie ze soba nie lacza a most jest ich polaczeniem.

SJP pod poduszke i kolorowych snow!
szymon1977

Postprzez szerszon » piątek 24 lipca 2015, 00:21

Oczywiscie, ze sie ze soba nie lacza!
Nie ??? :lol: :lol: :lol:
dróg mających jezdnię, ich połączenie lub rozwidlenie,

To czym jest to mityczne "ich połączenie" w definicji skrzyzowania ?
Ty rozumiec polski jezyk :lol: :lol: :lol:
Jak się nie przecinają, nie łączą nie rozwidlają to nie ma skrzyżowania.Czy na zdjęciach które zapostowałem drogi n się nie łączą ? :lol: :lol: :lol:
Ty chyba specjalnie trollujesz...nie wierzę , abyś był tak głupi :lol: :lol: :lol:
Tak jak brzegi rzeki sie ze soba nie lacza a most jest ich polaczeniem.
Brzegi może się i nie łączą , ale drogi jak WIDAĆ :lol: łączą...
SJP pod poduszke i kolorowych snow!
Widać że stosowałeś ten sposób...nieskutecznie..pozostały ci tylko sny :lol: :lol: :lol:
szerszon

Postprzez szerszon » piątek 24 lipca 2015, 00:45

szymonku...na ostatnim zdjęciu masz i rzeczkę z brzegami i w prawym dolnym rogu ROZWIDLENIE :wink:
szerszon

Postprzez szymon1977 » piątek 24 lipca 2015, 00:45

szerszon napisał(a):To czym jest to mityczne "ich połączenie" w definicji skrzyzowania ?
Skrzyzowaniem. W definicji skrzyzowanie jest polaczeniem, a nie miejscem w ktorym drogi sie lacza. Tak jak most jest polaczeniem a nie miejscem, w ktorym brzegi sie lacza.
szerszon napisał(a):Brzegi może się i nie łączą , ale drogi jak WIDAĆ łączą...
Jak widac to Twoja teza sprzeczna jest z definicja skrzyzowania.

Ty chyba nieswiadomie trollujesz... czyzbys był az tak głupi?
szymon1977

Postprzez szerszon » piątek 24 lipca 2015, 07:50

W definicji skrzyzowanie jest polaczeniem, a nie miejscem w ktorym drogi sie lacza.
:lol: :lol: :lol: Fajnie "czytasz ze zrozumieniem"
to pokaż mi teraz takie miejsca... przecięcie...ale aby drogi sie nie przecinały...
Rozwidlenie..tylko aby drogi się nie rozwidlały :lol: :lol: :lol:
Tu szymuś ma" skrzyżowanie".."skrzyżowaniem" jest przełączka...przecież drogi się nie łączą, a "połączenie" jest oddzielnym bytem :lol: :lol: :lol:
Obrazek
Obrazek
Obrazek
A tu szymuś ma..aby sie nauczył..dwa w jednym...rozwidlenie i połączenie
Obrazek
Jak widac to Twoja teza sprzeczna jest z definicja skrzyzowania.
Jak widać po załączonych zdjęciach jednak nie jest sprzeczna. Natomiast potraktowane skrzyżowania jako jakiegoś bytu co "łączy drogi które się nie łączą" jest jakimś kuriozum :lol: :lol: :lol:
Ty chyba nieswiadomie trollujesz... czyzbys był az tak głupi?
Bardzo świadomie lubię ciebie sprowadzać na ziemię...jesteś jednak zdrowo walnięty :lol: chyba resorak w piaskownicy wymsnął ci się z rączki. :lol: :lol: :lol:
====================================
A tu mamy "skrzyżowanie" które "łączy" dwie drogi które się nie łączą :lol: :lol: :lol:
Obrazek No brawo szymuś...idealnie pasuje do definicji skrzyżowania...szkoda tylko,że do twojej.. :lol: :lol: :lol:
szerszon

Postprzez szerszon » piątek 24 lipca 2015, 14:08

Widzieliście szlaban na środku skrzyżowania ?
Obrazek
Mamy dwie drogi jak odległe dwa brzegi rzeki..ptaszki ćwierkają..i mamy "skrzyżowanie" które jest "połączeniem" :lol: ze szlabanem.
Wizualizacja wizji szymona.
szerszon

Postprzez szymon1977 » piątek 24 lipca 2015, 19:50

szerszon napisał(a):Wizualizacja wizji szymona.
I znow przypisujesz swoim wlasnym wymyslom moje autorstwo. Jesteś jednak zdrowo walnięty.
szymon1977

Postprzez szerszon » piątek 24 lipca 2015, 22:34

I znow przypisujesz swoim wlasnym wymyslom moje autorstwo.
Dwa odległe brzegi jako drogi które się przecież według ciebie nie łączą i "skrzyżowanie" ze szlabanem czyli ten twój most :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: Szymuś..a teraz takie pytanko...jak ci wiadomo( mam nadzieję) na skrzyżowaniu nie można parkować jak i w odległości 10 metrów od niego.
Szymuś, mistrzu ciętej riposty..a przy szlabanie mogę zaparkować ? Według ciebie to połączenie jest "skrzyżowaniem" :lol:
Masz jeszcze jakieś fajne teorie...te mi już się nudzą.
szerszon

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Sytuacje na drodze