LeszkoII napisał(a):Zaczynają się za strefą zamieszkania.
Mylisz nomenklature, nie strefa zamieszkania a obszar zabudowany.

Moderatorzy: dylek, ella, klebek
przez ks-rider » sobota 18 lipca 2015, 21:37
LeszkoII napisał(a):Zaczynają się za strefą zamieszkania.
przez szymon1977 » sobota 18 lipca 2015, 23:11
Ok. A teraz opisz jak to sie ma do wytycznych malowania przejscia dla pieszych zawartych w "220".LeszkoII napisał(a):Oczywiście.
przez oskbelfer » niedziela 19 lipca 2015, 09:20
szymon1977 napisał(a):Bo sa to przepisy dotyczace strefy czy autostrady a nie znakow, dlatego w "170" ich nie znajdziesz.LeszkoII napisał(a):Tak się składa, że przepisy dot. strefy zamieszkania czy autostrady zawarte są w Ustawie.
.....Pasy wzdluz drogi?LeszkoII napisał(a):Pasy znajdują się na wyjeździe ze strefy, wzdłuż drogi publicznej "graniczącej" z tą strefą.
przez LeszkoII » niedziela 19 lipca 2015, 09:31
Sam sobie opisz, bo mi się nie chceszymon1977 napisał(a):Ok. A teraz opisz jak to sie ma do wytycznych malowania przejscia dla pieszych zawartych w "220".LeszkoII napisał(a):Oczywiście.
przez szymon1977 » niedziela 19 lipca 2015, 10:58
Tak, wiem. Lesio jak zwykle pisze niezwiazane z PoRD bajki pod przykrywka wykladni jakiejstam.oskbelfer napisał(a):Szymon nie dyskutuj z nim - bo szkoda Twojego czasu.
przez LeszkoII » poniedziałek 20 lipca 2015, 18:29
Umieszczone w obrębie skrzyżowania PdP leży zarówno wzdłuż jednej drogi(z punktu widzenia pieszego) jak i w poprzek innej drogi (z punktu widzenia kierującego).szymon1977 napisał(a):A zapoznales sie z "220" zanim przyszlo Ci do glowy PDP wzdluz drogi?
Przeczytałeś już lektury, jakie Ci zadałem? Bo coś mi się wydaje, że wolisz piiiiiiisać niż czytać. A te zdrobnienia czemu mają służyć...?Lesio jak zwykle pisze niezwiazane z PoRD bajki pod przykrywka wykladni jakiejstam.
przez szymon1977 » poniedziałek 20 lipca 2015, 20:20
Po prostu chce byc mily dzieciaku pomimo, ze wtracasz sie ze swoimi infantylnymi wizjami w przerastajaca Cie dyskusje.LeszkoII napisał(a):A te zdrobnienia czemu mają służyć...?
Przeciez jestesmy kolegami z forum, tylko czasem miewamy rozne poglady.LeszkoII napisał(a):Przecież znajomymi nie jesteśmy i wszystko wskazuje na to że nie będziemy
przez LeszkoII » poniedziałek 20 lipca 2015, 20:46
Nie czytasz tego co napisałem albo czytasz na haju. W miejscu przedmiotowej dyskusji znajduje się skrzyżowanie. Niektórym nie mieści się w głowie, że wjeżdżając na skrzyżowanie włączamy się do ruchu.szymon1977 napisał(a):Ale przeciez wg. Ciebie nie ma skrzyzowania?
Otóż Szanowny Panieszymon1977 napisał(a):Po prostu chce byc mily dzieciaku
Nie jesteśmy kolegami na forum. Pomyliłeś fora................szymon1977 napisał(a):Przeciez jestesmy kolegami z forum, tylko czasem miewamy rozne poglady.
przez szymon1977 » poniedziałek 20 lipca 2015, 20:55
Pomysl o wszystkich watkach, w ktorych jestesmy tego samego zdania i sobie nie dokuczamy... no tak, jak sie ze soba zgadzamy to ze soba nie gadamy.LeszkoII napisał(a):Pomyliłeś fora...
przez sankila » wtorek 21 lipca 2015, 20:01
"W miejscu przedmiotowej dyskusji" PdP nie znajduje się "w obrębie skrzyżowania", tylko na drodze, a konkretnie - na odcinku między strefą a skrzyżowaniem.LeszkoII napisał(a):Umieszczone w obrębie skrzyżowania PdP leży zarówno wzdłuż jednej drogi(z punktu widzenia pieszego) jak i w poprzek innej drogi (z punktu widzenia kierującego).
przez szymon1977 » wtorek 21 lipca 2015, 20:20