Mam takie pytanie czy to prawda, że należy wymienić polskie prawo jazdy na angielskie? Posiadam prawo jazdy kategorii B zrobione trzy lata temu w Polsce. Od prawie roku mieszkam w Anglii i tam się nim posługuję. Ostatnio trafiłam na dziwny artykuł, że trzeba coś takiego zrobić. Nie mogę sobie przypomnieć gdzie to dokładnie czytałam, ale mimo wszystko mętlik w głowie jest. Czy miał ktoś taki problem? Bardzo proszę o pomoc
Chciałbym się dowiedzieć, gdyż sprawa również dotyczy wymiany prawka, czy jeśli data ważności kończy się 29 czerwca tego roku to czy nowe prawo jazdy będzie z datą 30 czerwca czy też data będzie między datą złożenia (26 maja) a datą otrzymania SMS z informacją o odbiorze (9 czerwca)????? Jeśli chodzi o mnie to fajnie by było gdyby była kontynuacja ale podejrzewam, że tak nie jest. Pozdrawiam.
Dwa miesiące temu minął rok odkąd przeprowadziłam się do UK. Równo po roku zgłosiłam się do DVLA o wymianę prawka bo tak mi podpowiedzieli znajomi, którzy już dłużej tam mieszkają. Wypełniłam odpowiedni formularz i po kłopocie. Może poczytaj coś na http://www.emano.co.uk/czy-wymagana-jes ... jskie.html tam jest to lepiej wyjaśnione, albo popytaj rodziny/znajomych z UK. Na pewno coś Ci podpowiedzą