Moderatorzy: dylek, ella, klebek
przez szerszon » poniedziałek 08 czerwca 2015, 23:22
przez szymon1977 » poniedziałek 08 czerwca 2015, 23:46
przez tomekkoz » poniedziałek 08 czerwca 2015, 23:50
przez dylek » poniedziałek 08 czerwca 2015, 23:53
przez szerszon » wtorek 09 czerwca 2015, 00:06
Oczywiście że nie ma samodzielnego kierunku jazdy jak ty to przedstawiasz. Podałem wam paragrafy. Przejeżdżając przez skrzyżowanie pojazd np realizuję zmianę kierunku jazdy. Na skrzyżowaniu jest przecięcie się dróg posiadających jezdnię. Według której drogi określasz kierunek jazdy na skrzyżowaniu ? Tej co wjechał czy tej co ma zamiar zająć.szymon1977 napisał(a):Tak dlugo jak nie przestaniesz "udawac", ze na skrzyzowaniu poruszajacy sie pojazd nie ma kierunku jazdy tylko kierunek ruchu. To na skrzyzowaniu pojazd porusza sie w jakis inny sposob niz jadac?
Na pewno nie ten wskazany na C-12,o który poproszony do tej pory nie potrafisz wskazać.tomekkoz napisał(a):Szymon po co dyskutować o PORD z kimś kto nawet nie wie co to jest kierunek jazdy?
przez tomekkoz » wtorek 09 czerwca 2015, 00:06
dylek napisał(a):szymon - kierunek jazdy to ja sobie wyznaczam i o swoim widzimisię mam obowiązek zawczasu poinformować innych.
przez papadrive » wtorek 09 czerwca 2015, 00:08
szymon1977 napisał(a):Tak dlugo jak nie przestaniesz "udawac", ze na skrzyzowaniu poruszajacy sie pojazd nie ma kierunku jazdy tylko kierunek ruchu. To na skrzyzowaniu pojazd porusza sie w jakis inny sposob niz jadac?
przez szerszon » wtorek 09 czerwca 2015, 00:09
przez papadrive » wtorek 09 czerwca 2015, 00:14
przez tomekkoz » wtorek 09 czerwca 2015, 00:17
papadrive napisał(a):To określ ten kierunek jazdy. Nazwij go jakoś. W którym kierunku jedzie pojazd przejeżdżający przez skrzyżowanie. Jakiekolwiek.
Może Tobie się uda, bo Tomkowi to nie wychodzi.
przez szerszon » wtorek 09 czerwca 2015, 00:20
To określ ten kierunek jazdy. Nazwij go jakoś.
Zgodnie z §36.1 pojazd jadący dookoła wyspy jedzie w kierunku wskazanym na znaku C-12.
Bez zapoznania się z definicją kierunku jazdy ni wząb nic nie zrozumiecie.
przez papadrive » wtorek 09 czerwca 2015, 00:27
tomekkoz napisał(a):To, że do ciebie nie dociera i nie potrafisz zrozumieć, nie znaczy, że nie wychodzi.
Zgodnie z §36.1 pojazd jadący dookoła wyspy jedzie w kierunku wskazanym na znaku C-12.
Bez zapoznania się z definicją kierunku jazdy ni wząb nic nie zrozumiecie.
przez szerszon » wtorek 09 czerwca 2015, 00:28
papadrive napisał(a):Aaa, już sam się gubię w ich pomysłach.Raz jest na wprost, raz "po łuku w lewo" i co tam jeszcze.?
przez tomekkoz » wtorek 09 czerwca 2015, 00:28
Nie moja wina, że kierunek wskazany na C-12 przekracza twoje możliwości umysłowe.szerszon napisał(a):Czytanie ze zrozumieniem...
To określ ten kierunek jazdy. Nazwij go jakoś.
I odpowiedź...Zgodnie z §36.1 pojazd jadący dookoła wyspy jedzie w kierunku wskazanym na znaku C-12.
Aż się roi od kierunków jazdy.
Sam jesteś kpina.szerszon napisał(a):A podałeś jakiś ? Chyba nie ta kpina ze słownika ?Bez zapoznania się z definicją kierunku jazdy ni wząb nic nie zrozumiecie.
przez szerszon » wtorek 09 czerwca 2015, 00:38
tomekkoz napisał(a):Nie moja wina, że kierunek wskazany na C-12 przekracza twoje możliwości umysłowe. .
Uwielbiam merytoryczne odpowiedzi, gdy pozostało ci tylko "cebulowanie "Sam jesteś kpina
Odbywanie ruchu prawostronnego nawet na skrzyżowaniu jest twoim kierunkiem jazdy ? Dobre...Zgadza sie, właśnie w takim kierunku odbywam ruch - czyli jadę, na skrzyżowaniu.
Czego tutaj nie rozumiesz?