szymon1977 napisał(a):Skad pomysl, ze to akurat prosto (lub w przyblizeniu) odbywa sie bez zmiany kierunku jazdy?
Choćby z dyspozycji F-10 czy oznakowania ronda turbinowego.
Nic odkrywczego.
W twoim przypadku tak.
. Na wprost przez cos przejechac mozesz na nieskonczenie wiele sposobow, a tylko jeden z nich odbywac sie bedzie w linii prostej.
Nie na temat. Piszemy o kierunku jazdy na wprost, który, jak ci się wypsnęło, nie musi być w linii prostej.
Skad pomysl, ze wygibas, ktory wykonasz na skrzyzowaniu przejezdzajac na wprost przez to skrzyzowanie bedzie jazdą caly czas z tym samym kierunkiem jazdy?
Mój przyklad skrzyżowania z T-18 i F-10...jadę "wygibasem" posiadając cały czas kierunek jazdy na wprost. Kolejna rzecz , której nie możesz pojąć.
Jak w ruchu drogowym okreslic kierunek jazdy?
Odlatujesz gociu..weź resoraka..to twój poziom. Mający pojęcie skorzystają z przepisów.
W ktorym kierunku jadac mam caly czas ten sam kierunek jazdy?
Przed siebie na autostradzie.
===================================================
tomekkoz napisał(a):Oczywistym jest, że kierunek jazdy na rondzie (C-12) nie jest taki sam jak przed rondem i za rondem.
Oczywiście że miszczu dwóch pasów zewnętrznych wykładasz się przy F-10 umieszczonych przed skrzyżowaniem, wskazujących kierunki jazdy przez skrzyżowanie.
Oczywiście , tak samo jak szymon , nie potrafisz wskazać przepisu o samodzielnym kierunku jazdy na skrzyżowaniu.
Oczywiście że nie jesteś wskazać, gdzie jest napisane o kierunku jazdy w dyspozycji C-12
Bzdura, wykładasz się już na pierwszym rondzie o więcej niż 4 wlotach. Zacznij w końcu czytać przepisy i robić użytek z mózgownicy.
A to nie może być na skrzyżowaniu dwóch w prawo, czy dwóch w lewo ?
Na klasycznym rondzie jedziesz dookoła wyspy w kierunku wskazanym na C-12. (§36.1).Następnie zmieniasz ten kierunek jazdy i skręcając w prawo w odpowiedni - 1,2,3...n-ty wylot, opuszczasz skrzyżowanie
Tu jest esencja twojego toku....myślenia ? Piszesz o kierunku , gdy jest napisane ,że ruch się odbywa w kierunku.Oczywiście w paragrafie 36 nie ma nic o kierunku jazdy, dlatego nie mam co zmieniać. Oczywiście nie ma nigdzie nic napisane o sygnalizacji opuszczania skrzyżowania. Jest napisane o zmianie kierunku jazdy..problem w tym,że ruch odbywający sie w kierunku jest dla ciebie kierunkiem jazdy...pewnie takim samym jak w Art 16

Definicja kierunku jazdy jest jasna, przytaczałem ją już kilka razy.
Dziecinada... "kierunek" ze słownika