tomekkoz napisał(a):
Strzałki na znaku C-12 obrazują prawidłowy kierunek jazdy po skrzyżowaniu - dla pojazdów
(ewentualnie kierunek ruchu kolumn pieszych czy pędzonych zwierząt ale to margines marginesu).
Raczej tu widzę kompletny brak zrozumienia. Dalej nie jesteście w stanie pokazać,gdzie jest napisane o kierunku jazdy wskazanym na C-12. Przecież z Art 22 wynika jakie mogą być kierunki jazdy. Z dyspozycji znaków F-10 i P-8x również, ze znaków np C-2, C-5...przy C-12 mimo najszczerszych chęci..nie zauważylem.
To jest jeden z najgłupszych tekstów jakie widziałem.... Bezmyślność do sześcianu...!
A to swoich postów nie czytasz ? Szczególnie tych , gdzie pisałeś o dwóch pasach zewnętrznych ?
Tu masz sytuację, gdzie jadąc na wprost przez skrzyżowanie masz jednocześnie zmianę kierunku ruchu...ogarniesz ?
http://goo.gl/maps/9nrBoJadę środkowym pasem ruchu na wprost.
1. Jest zmiana kierunku jazdy ?
2. Jest zmiana kierunku ruchu ?
Będziesz chociaż raz w stanie odpowiedzieć merytorycznie, czy tylko będziesz głupio pyskował bez uzasadnienia ?
=================================================
szymon1977 napisał(a):Skoro na tylu znakach go pokazano to raczej ma.
Tak ? Podaj z 5 przykładów skoro jest na tylu znakach ?
Skoro nadal nie zorientowales sie, ze ani na t-18, ani na c-12 nie pokazano kierunku w jakim Ty ruch odbywasz nie widze innego wyjscia jak odeslac Cie do polonisty.
Bardzo dobrze się zorientowałem i dlatego tyle razy miałem podstawy zarzucić ci kłamstwo,że tylko się oblizujesz.Przy twoim żenującym poziomie , powtórzę, jest wybitnym chamstwem odsyłanie kogoś do polonisty. Oprócz fatalnych i karygodnych błędów ortograficznych nie potrafisz czytać ze zrozumieniem, co udowodniłeś powołując się na zbieżność opinii KRA z Panem Dworakiem.
Tak więc ogarnij sie z tym odsyłaniem.
Napisałem...
lub jak wolisz kierunek ruchu jest zmieniany.
Czytaj w końcu ze zrozumieniem. Brak reakcji na T-18 spowoduje,że wylądujesz tam, gdzie nie powinieneś wylądować.Czyli T-18 ma wpływ na poruszanie się po drogach.
Nie. Zjezdza z pasa prawego sygnalizujac to prawym kierunkowskazem. A ze jak to nazywacie "skrecajac w lewo" nie czuje sie zobowiazany do zajmowania pasa lewego? Nadal nie przedstawiles przepisu, ktory zobowiazywalby Ciebie.
Kolejny przykład twojego braku czytania ze zrozumieniem. Jak ty tę pizzę rozwozisz ?
Przecież i w artykule, który kiedyś linkowałem i w postach nie bronię się przed zasygnalizowaniem zjazdu z ronda prawym kierunkowskazem w pewnych sytuacjach. . Głupotą jest nazywanie tego zmianą kierunku jazdy w prawo.Nie skręcasz w drogę poprzeczną
Co do skrętu w lewo..oczywiście,że tylko ty się nie czujesz. W stanowisku KRA opartym bezpośrednio na PoRD czyli Art 2.10) i Art 22 jasno wynika jak trzeba się ustawić i sygnalizować skręt w lewo.
Czy łaskawie zauważasz Art 22 ..cały ?
Udowodnisz? Czy wszystko, z czym sie mie zgafzadz a nie potrafisz zaprzeczyc nazywac bedziesz klamstwem?
Przepraszam najmocniej..ale to ty pisałeś o zgodności stanowiska KRA z panem Dworakiem. Nie potrafiłeś podać odpowiedniego filmu, gdzie jest ta zgodność.
Udowodniłem ci,że kłamiesz ?
Poza tym to ty mi zarzuciłeś coś, czego nie potrafiłeś poprzeć cytatem z mojego postu. Czyli znowu kłamiesz.
Również piszesz,że tak bezpośrednio odnosisz się do PoRD. Nie potrafiłeś podać cytatów z PoRD, gdzie jest napisane o
"dobrowolnym faktycznym rzeczywistym własnym kierunku jazdy NA skrzyżowaniu bo widać resorakiem w piaskownicy po dywaniku"
Kłamiesz i zmyślasz.