tomekkoz specyficzny sposób
..czytania PoRD przez ciebie.
, bo KW sprawia, że w Polsce jeździ się po rondach jak w zachodniej Europie.
JUż się pytałam, być może ciebie pod innym nickiem. Czy możesz wskazać wyrok sądu oparty na KW , a nie na PoRD ?
Tak się powołujesz na KW, a jej kompletnie nie znasz. Szczególnie fragmentu, gdzie jest napisane ,że KW jest skierowana do ustawodawcy , a nie do szeregowego kierowcy.
pisząc o tym samym kierunku jazdy wymijających się pojazdów.
A właśnie wymijanie..a może się wyprzedzają ..wymijać to synonim wyprzedzania ..taki sam jak skręcanie i zakręcanie
Wolę czytać o rzeczywistym faktycznym kierunku jazdy na skrzyżowaniu bo widać, niż o twoim urojonym, nieprawdziwym kierunku na skrzyżowaniu którego nie widać i o innych bzdurach które tu wypisujesz...
Każdy czyta to na co go stać i co rozumie... ty niewiele rozumiesz.
O kierunku jazdy
na skrzyżowaniu pisuje
szymon...ty tylko o dwóch pasach zewnętrznych.
Twoją typową taktyką jest natomiast wypisywanie bzdur.
Zgadza się. jeszcz uzupełnię o unikanie niewygodnych pytań, jak wskazanie w interpelacji posła konkretnego tekstu o dwóch pasach zewnętrznych.
Cały czas wstyd ci się przyznać ,żeś ofiara losu, co ma problemy ze sklecaniem literek w wyrazy.
Nie odróżniasz pojęć zdefiniowanych w PoRD od tych niezdefiniowanych i nie widzisz żadnej różnicy
Widzę różnicę pomiędzy skręcaniem, a zakręcaniem jak i wymijaniem a wyprzedzaniem.
Natomiast ty tego nie widzisz i co i raz jesteśmy świadkami coraz ciekawszych tekstów.
. Bez tego nie zrozumiesz nie tylko PoRD, ale zadnego aktu prawnego.
Ty masz problem ze zrozumieniem podstawowych zwrotów użytych w PoRD i wymyślasz synonimy..jakim cudem chcesz wypowiadać się od aktach prawnych ? Może w pierwszej kolejności odróżnij lewą od prawej ?
===============================================
szymon1977Co wiecej brak zmian w Kodeksie po wejsciu w zycie KW doproprowadzajacych do zgodnosci na rondach zachowan wynikajacych z tegoz Kodeksu z wynikajacymi z KW potwierdza ze sa juz one zgodne. Obawiam sie, ze zdanie zbyt dlugie napisalem...
Co tam zbyt długie zdanie... już w wyrazach pływasz.
doproprowadzajacych
Jak pisałem do miszcza powyżej. Zostaw KW i tak jej ..
1. Nie rozumiesz
2 Nie jest dla ciebie jako kierowcy. Już ci kiedyś pisałem, podaj przykład wyroku opartego na KW wydanego w Polsce.
Oczywiście nie przedstawiłeś, odczekałeś i znowu powielasz bzdurkę. To takie typowe u ciebie.
Nie klamie.
Łżesz jak pies. Nie jesteś w stanie zalinkować odcinka programu, gdzie na rondzie o dwóch pasach ruchu Pan Dworak mówi o skręcie w lewo na rondzie pierścieniowym i wjeździe pasem lewym ?
Taka jest opinia KRA..Pan Dworak mówi "umówmy się" "umownie w lewo"
Kłamiesz ? Oczywiście ,że tak.
W art.22. to sa opisane czynnosci zwiazane z konkretnymi manewrami a nie okreslone manewry. O sygnalizowaniu kierunku jazdy PRZEZ skrzyzowanie ani zblizaniu sie PODCZAS skrecania tam nie ma.
Polecam nauczyć się w końcu czytać ze zrozumieniem i zająć się Art 22.5.
Też już było pisane i też odczekałeś i piszesz bzdury.
Masz zasygnalizować zamiar i odpowiednio się ustawić. Jeśli zamierzasz skręcić w lewo masz zasygnalizować lewym kierunkowskazem i zaprzestać niezwłocznie po zakończeniu manewru.
Podczas przejazdu przez skrzyżowanie jeszcze nie zakończyłeś manewru skrętu w lewo i masz sygnalizować.
Z powyższego widać, że nie masz pojęcia o przepisach.
Ja technicznie nie mam mozliwosci.
Zła odpowiedź. Nie masz zielonego pojęcia.
Nie moj problem, ze przystepujecie do PoRD nie rozumiejac okreslen w nim uzytych i dopiero w jego tresci doszukujecie sie ich znaczen. Jak widac z marnym skutkiem.
Takich jak rzeczywisty własny kierunek jazdy na skrzyżowaniu bo widać resorakiem w piaskownicy ?
Pytałem o wskazanie tych pojęć w PoRD..technicznie nie masz możliwości ?

=============================================
tomekkoz napisał(a):Przeczytaj też sobie definicję wymijania i wyprzedzania, może cię oświeci ...
Przecież to synonimy...sprawdź w słowniku.