Propozycje, zażalenia, ostrzeżenia i bany

Wszystko co nie mieści się w powyższych kategoriach.

Moderatorzy: ella, klebek

Re: Propozycje, zażalenia, ostrzeżenia i bany

Postprzez kg1956 » piątek 24 kwietnia 2015, 14:22

Temat rond zyskał status jakiegoś tabu. Bywa, że w innym wątku( na zupełnie inny temat) podaje się przykład ronda, ponieważ jest to potrzebne do wyjaśnienia problemu. Nie bądźmy przewrażliwieni pod kątem rond i nie usuwajmy wszystkich postów o rondach tylko dlatego, że mają swój oddzielny wątek.
kg1956

Postprzez szymon1977 » piątek 24 kwietnia 2015, 18:45

Nasi Moderatorzy sa w tej materii wyraznie przewrazliwieni.

Poczynilem takie oto spostrzezenie:
w watku niedotyczacym ronda pojawila sie w jednej z wypowiedzi sytuacja przedstawiajaca rondo. Pojawilo sie pytanie. Pojawily sie odpowiedzi pomijajace fakt, ze na rondzie ruch odbywa sie dookola wyspy w kierunku pokazanym na znaku c-12. Pojawila sie takze odpowiedz ten fakt uwzgledniajaca. Pojawila sie... i zniknela w koszu. Czyzby niepoprawnosc polityczna?
"Proszę podchodzić do wypowiedzi usera szymon1977 z dużą dozą wątpliwości i nieufności." - user Szerszon.
szymon1977

Postprzez szerszon » piątek 24 kwietnia 2015, 20:06

szymon1977 napisał(a): Pojawila sie takze odpowiedz ten fakt uwzgledniajaca. Pojawila sie... i zniknela w koszu. Czyzby niepoprawnosc polityczna?

Nie tam. Żadna poprawność. Jakby było coś mądrego to nie zostałoby usunięte.
szerszon

Postprzez szymon1977 » piątek 24 kwietnia 2015, 20:44

Czyli niepoprawnosc polityczna. Gdybym napisal warszawskie "madrosci" to by pozostalo.
"Proszę podchodzić do wypowiedzi usera szymon1977 z dużą dozą wątpliwości i nieufności." - user Szerszon.
szymon1977

Postprzez szerszon » piątek 24 kwietnia 2015, 20:48

Gdybys napisał zgodnie z przepisami, a nie swoim widzimisię, które , jak ci pokazano wiele razy pozostawia wiele do życzenia to by zostało.
Miej pretensje do siebie.
szerszon

Postprzez szymon1977 » piątek 24 kwietnia 2015, 21:22

Mam rozumiec, ze jak bede po warszawsku udawal, ze rondo nie jest rondem a ruch na nim nie odbywa sie dookola wyspy to bede mogl pisac o rondach do woli? Nie, dziekuje.
szymon1977

Postprzez szerszon » piątek 24 kwietnia 2015, 21:25

Znowu nie zrozumiałeś i wymyślasz teksty, których nikt nie napisał.Rzeczywiście i faktycznie.
szerszon

Postprzez dylek » piątek 24 kwietnia 2015, 21:47

szymon - w tamtym wątku pojawiło się faktycznie nawiązanie do ronda...ale jako przykład rozstrzygania pierwszeństwa na skrzyżowaniu vs przed skrzyżowaniem. Nawiązanie do toczącej się dyskusji...
Ty zobaczyłeś rondo w poście...i już smarujesz swoje wywody: "jak jeździć po rondach" i jakie kierunki, jakie drogi mamy na rondach itd..itp.....Sorry - od tego jest już temat (wyjątkowo pobłażliwie traktowany, bo taka była jego idea - gdzieś trzeba się wygadać). Ale ten jeden temat...a nie każdy w którym masz okazję snuć swoje wywody.
Pozdrawiam z prawego fotela "eLki" :D
dylek
Moderator

Postprzez szymon1977 » sobota 25 kwietnia 2015, 01:03

dylek napisał(a):szymon - w tamtym wątku pojawiło się faktycznie nawiązanie do ronda...ale jako przykład rozstrzygania pierwszeństwa na skrzyżowaniu vs przed skrzyżowaniem. Nawiązanie do toczącej się dyskusji...
Ty zobaczyłeś rondo w poście...
...i opisałem jak i dlaczego w tym konkretnym przypadku pierwszeństwo MOIM ZDANIEM powinno się rozstrzygać nie na podst. wzajemnej pozycji pojazdów sprzed skrzyżowania a na podstawie pozycji przed punktem kolizyjnym. MOIM ZDANIEM skoro Oddział 7 mówi o kierunkach ruchu - skupiłem się na kierunkach ruchu właśnie. A, że w podanym przykładzie ruch odbywa się w kierunku pokazanym na znaku C-12... nie będę udawał, że nie. Przykład o tyle dobry, że kierunek odbywającego się ruchu wprost na znaku pokazany i raczej nikt nie powinien mieć co do niego wątpliwości.

Niesmak pozostaje, ale mniejsza o to. A propos tematu o rondach:
dylek napisał(a):...od tego jest już temat (wyjątkowo pobłażliwie traktowany...)

Czytając niektóre wypowiedzi, przepełnione "prywatą" często pozbawione za to jakiegokolwiek merytorycznego odniesienia do toczącej się dyskusji - zbyt pobłażliwie. Większość z nich można streścić w kilku słowach: "To ja mam rację a Ty to jesteś..."
szymon1977

Postprzez szerszon » sobota 25 kwietnia 2015, 09:54

"To ja mam rację a Ty to jesteś..."

Też mi się nie podoba,że prostowacze rond nie podają argumentów, a w kluczowym momencie udają ,że nie ma sprawy.
Również jesteś takim typem usera, który podsyca co jakiś czas płomień pod tą telenowelą powtarzając tezy dawno już omówione.
szerszon

Postprzez oskbelfer » sobota 25 kwietnia 2015, 21:36

Proponuję nowy temat - rondo dla czubków - i tam niech pisze każdy kto chce , byle co, byle jak.... niechaj się towarzystwo jara :)
sorry taki mamy klimat....sorry - na autostradach nie ma skrzyżowań, am sorry
N'attendez pas le Jugement dernier. Il a lieu tous les jours.
oskbelfer

Postprzez pasqudek » niedziela 03 maja 2015, 00:22

@ELLA: PROBLEM Z CZASEM!
Specjalnie duzymi literami.
pasqudek

Postprzez ella » niedziela 03 maja 2015, 20:54

przecież ja ci go nie ustawię
ella
Moderator

Postprzez pasqudek » wtorek 05 maja 2015, 14:20

[quote="ella"]przecież ja ci go nie ustawię[/quote]
Wina po stronie forum. Na innych forach mam standardowe ustawienia i czas jest podany prawidlowo. Tylko tutaj jest +15 minut
pasqudek

Postprzez szerszon » wtorek 05 maja 2015, 18:16

Jesteś na forum z powodu dowiedzenia sie czegoś o ruchu drogowym, czy tylko nie masz według czego ustawić sobie zegarka ?
szerszon

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Luźna gadka