Propozycje, zażalenia, ostrzeżenia i bany

Wszystko co nie mieści się w powyższych kategoriach.

Moderatorzy: ella, klebek

Re: Propozycje, zażalenia, ostrzeżenia i bany

Postprzez ella » czwartek 16 kwietnia 2015, 09:38

Myślę, że to są poważne argumenty za ograniczeniem czasu edycji.

Zrobione. Czas na edycje postu ustawiony jest na jedną godzinę. Skończy się także kasowanie swoich wpisów jak to ostatnio dość często się pojawiało.

Wieczorem poczyszczę to co uda mi się zlokalizować.
ella
Moderator

Postprzez pasqudek » czwartek 16 kwietnia 2015, 17:17

Walniety czas umieszczania postow.
Brak dzialu do np.sprzedazy ksiazek
pasqudek

Postprzez lith » czwartek 16 kwietnia 2015, 20:05

Co znajdę po pozgłaszam. Starczy po razie każdego spamera i lecą całe konta, czy bawisz się w usuwanie/edytowanie pojedynczych postów?
lith

Postprzez ella » czwartek 16 kwietnia 2015, 23:37

lith napisał(a):Co znajdę po pozgłaszam. Starczy po razie każdego spamera i lecą całe konta, czy bawisz się w usuwanie/edytowanie pojedynczych postów?

Dzięki za zgłoszenia. Trochę tego znaleźliście :)
Wystarczy po razie każdego spamera.
ella
Moderator

Postprzez szymon1977 » niedziela 19 kwietnia 2015, 10:44

O rondach mamy temat.
Owszem. A dlaczego do kosza poleciala moja wypowiedz a nie dwie ostatnie strony o rondach? Czyzby Moderator byl uczulony na posty mojego autorstwa? Wnioskuje o przeniesienie do koszawszystkich wypowiedzi dotyczacych rond albo przywrocenie mojej. Wnioskuje o sprawiedliwosc!
"Proszę podchodzić do wypowiedzi usera szymon1977 z dużą dozą wątpliwości i nieufności." - user Szerszon.
szymon1977

Postprzez dylek » niedziela 19 kwietnia 2015, 11:01

szymon - poleciały 3 posty trzech różnych userów.
Twój poleciał głównie za to, że na pytanie o łamane pierwszeństwo odpowiadasz :
kierunki ruchu odbywające się na drogach dochodzących do skrzyżowania o ruchu okrężnym oznakowanego C-12 nie przecinają się ze sobą. Ba! nawet do siebie nie dochodzącą. Wszystkie kierunki ruchu odbywające się na drogach dochodzących do skrzyżowania łączą się za to z kierunkiem ruchu odbywającym się na skrzyżowaniu.

Sio z takim OT :D
Pozdrawiam z prawego fotela "eLki" :D
dylek
Moderator

Postprzez szymon1977 » niedziela 19 kwietnia 2015, 11:47

Ale przeciez jest to nie tylko komentarz do omawianej w watku sytuacji ale i wprost odpowiedz na zadane w watku pytanie? Pytac o ronda mozna a odpowiedziec juz nie? Ogarnij sie Moderatorze! Jak sio z OT to z calym.
"Proszę podchodzić do wypowiedzi usera szymon1977 z dużą dozą wątpliwości i nieufności." - user Szerszon.
szymon1977

Postprzez dylek » niedziela 19 kwietnia 2015, 11:59

szymon1977 napisał(a):Ale przeciez jest to nie tylko komentarz do omawianej w watku sytuacji ale i wprost odpowiedz na zadane w watku pytanie? Pytac o ronda mozna a odpowiedziec juz nie?

Pytanie o ronda, podobnie jak i odpowiedź - też poleciało do kosza.

szymon1977 napisał(a):Ogarnij sie Moderatorze! Jak sio z OT to z calym.

OK, postaram się ogarnąć i cały twój OT wysyłać tam, gdzie jego miejsce. Mam nadzieję, że staniesz się z tego powodu szczęśliwszy.
dylek
Moderator

Postprzez szymon1977 » poniedziałek 20 kwietnia 2015, 11:28

Oby sprawiedliwie. Nie zapomnij o OT nie moim.
szymon1977

Postprzez lith » poniedziałek 20 kwietnia 2015, 23:00

Jadąc w lewo trzeba lewy. Prosto bez kierunkowskazu, bo nie skręcasz.

...ale w związku z tym, że w prawo nie ma żadnej drogi to ja bym jadąc prosto mignął prawym- ktoś jadący z naprzeciwka nigdy nie wie czy jedzie ktoś kto jedzie bez sygnalizatora, bo jedzie prosto, czy jedzie jak Twój tata i poleci nagle w lewo. Jak zobaczy prawy to nie będzie miał wątpliwości, ze może śmiało wjeżdżać na skrzyżowanie. Ale na egzaminie tak nie cuduj

viewtopic.php?f=3&t=37348

Uważam, że post jest jak najbardziej na temat i chciałbym, żeby wrócił na miejsce.
lith

Postprzez szymon1977 » poniedziałek 20 kwietnia 2015, 23:08

Wiele wypowiedzi na temat laduje w koszu. Jak chociazby moja, w ktorej na przykladzie staram sie wyjasnic jaka jest roznica pomiedzy "zmianą" a "zmienianiem się" kierunku jazdy. A wielu nie zdaje sobie sprawy, ze roznica jest i na tej z pozoru drobnej niescislosci opiera cale wywody logiczne.
szymon1977

Postprzez dylek » poniedziałek 20 kwietnia 2015, 23:25

lith - temat po odesłaniu do FAQ powinien być od razu zamknięty. Tu mój błąd - fakt, przyznaję się :D
Jeśli uważasz, że odpowiedź z FAQ jest niepełna, to wrzuć tu logiczną propozycję jej uzupełnienia - dlaczego nie łamiąc (których) przepisów zamigałbyś prawym i dlaczego nie na egzaminie.

szymon1977 - temat brzmi : "Skrzyżowania o ruchu okrężnym - jak jeździć". Przeanalizuj na chłodno, czy twój post o zmienianiu skarpetek jest na temat, czy nie jest ?
dylek
Moderator

Postprzez szymon1977 » poniedziałek 20 kwietnia 2015, 23:43

1. Jednym z zasadniczych problemow z przejazdem przez rondo jest wlasciwe postrzeganie zmiany kierunku jazdy. Istotne wydaje sie byc tutaj dostrzezenie roznicy pomiedzy okresleniami "zmiana" a "zmienianie sie" kierunku jazdy. Niektorzy tej roznicy niedostrzegaja. Analizuje... proba przekonania ze jest roznica jest jak najbardziej na temat.

2. W watku dot. PP na skrzyzowaniu z lamanym pierwszenstwem przedstawiono sytuacje i zadano pytanie dot. ronda. Dlaczego pytanie pozostalo? Dlaczego odpowiedzi traktujace rondo jak skrzyzowanie zwykle pozostaly? A dlaczego moja odpowiedz traktujaca rondo jak rondo poszla do kosza?
szymon1977

Postprzez dylek » poniedziałek 20 kwietnia 2015, 23:53

szymon1977 napisał(a):1. Jednym z zasadniczych problemow z przejazdem przez rondo jest wlasciwe postrzeganie zmiany kierunku jazdy. Istotne wydaje sie byc tutaj dostrzezenie roznicy pomiedzy okresleniami "zmiana" a "zmienianie sie" kierunku jazdy. Niektorzy tej roznicy niedostrzegaja. Analizuje... proba przekonania ze jest roznica jest jak najbardziej na temat.

2. W watku dot. PP na skrzyzowaniu z lamanym pierwszenstwem przedstawiono sytuacje i zadano pytanie dot. ronda. Dlaczego pytanie pozostalo? Dlaczego odpowiedzi traktujace rondo jak skrzyzowanie zwykle pozostaly? A dlaczego moja odpowiedz traktujaca rondo jak rondo poszla do kosza?

1.http://www.forum.prawojazdy.com.pl/viewtopic.php?f=11&t=37355 - komentarz zbędny

2.
A dlaczego moja odpowiedz traktujaca rondo jak rondo poszla do kosza?
- bo to nie temat o rondach.

Sam prosiłeś w tym wątku o dokładniejsze usuwanie OT... cóż...
dylek
Moderator

Postprzez lith » wtorek 21 kwietnia 2015, 02:41

@dylek
Przecież właśnie w wywalonym poście napisałem dlaczego bym zamigał prawym.

----------------------------------------
O, jakiś spamer-to-be szaleje, ciekawe czy wrzuci linki w podpis, czy co teraz będą robić:
search.php?author_id=39926&sr=posts
lith

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Luźna gadka