Moderatorzy: dylek, ella, klebek
przez padingtton » piątek 03 kwietnia 2015, 16:23
przez Makabra » piątek 03 kwietnia 2015, 18:12
przez LeszkoII » piątek 03 kwietnia 2015, 20:36
No to w czym problem, skoro:padingtton napisał(a):i niestety przy cofaniu lekko puknełem znak jednak nic mu sie nie stało
Art. 45.1.8 ) Zabrania się samowolnego umieszczania lub włączania albo usuwania lub wyłączania znaków i sygnałów drogowych oraz urządzeń ostrzegawczo zabezpieczających lub kontrolnych na drodze, jak również zmiany ich położenia lub ich zasłaniania;
Art. 85. § 1. Kto samowolnie ustawia, niszczy, uszkadza, usuwa, włącza lub wyłącza znak, sygnał, urządzenie ostrzegawcze lub zabezpieczające albo zmienia ich położenie, zasłania je lub czyni niewidocznymi,podlega karze aresztu, ograniczenia wolności albo grzywny.
§ 2. Tej samej karze podlega, kto samowolnie niszczy, uszkadza, usuwa lub ustawia znak turystyczny.
§ 3. W razie popełnienia wykroczenia określonego w § 1 lub 2 można orzec obowiązek zapłaty równowartości zniszczonego lub uszkodzonego przedmiotu albo obowiązek przywrócenia do stanu poprzedniego.
To co to za przejście, które nie spełnia definicji przejścia dla pieszych? Nie ma zakazu zawracania na przejściu.padingtton napisał(a):kawalek za miastem zapomnialem ze zawrócilem na przejsciu dla pieszych (nie było namalowanych pasów)
Zdjęcie to nie to samo co video.padingtton napisał(a):ogólnie nie martwiłbym sie tym ,ale niestety jedyna osoba która tam szła czyli jakis starszy pan prawdopodobnie zrobił zdjęcie zaistniałej sytuacji.
Nic Ci nie grozi a już na pewno nie utrata PJ z tytułu opisanych przez Ciebie historyjek.padingtton napisał(a):I w tym wypadku mam pytanie co grozi mi jeśli wyśle je na policje
przez kubono » poniedziałek 06 kwietnia 2015, 19:47
przez jasiek23 » środa 08 kwietnia 2015, 23:15
przez padingtton » poniedziałek 13 kwietnia 2015, 16:11
przez wiseacre » wtorek 14 kwietnia 2015, 21:48
przez JAKUB » wtorek 14 kwietnia 2015, 23:29