Ale podejrzewam, że nie aż taki.

Moderatorzy: dylek, ella, klebek
przez szerszon » niedziela 15 marca 2015, 17:41
przez Makabra » niedziela 15 marca 2015, 18:10
draus napisał(a):Co nie zmienia tej postaci rzeczy, że hamowanie lewą noga jest techniką lepszą.
przez lith » niedziela 15 marca 2015, 19:24
przez draus » poniedziałek 16 marca 2015, 02:42
Makabra napisał(a):Jeśli się tak nauczysz to będzie to dobra technika, ale jeśli przesiadasz się z manuala to żadna technika, a opanowanie jej zajmie jest niewspółmierne z pożytkiem jaki przynosi.
jasper1 napisał(a): Lith, tego o czym piszesz akurat w pełni nie zautomatyzujesz nigdy ze względu na zbyt małą częstotliwość sytuacji
draus napisał(a):jasper proponuję taki test - poproś kogoś, kto nie jeżdził na rowerze przez kilka lat, żeby to zrobił i porównaj z kims kto nie jeżdził nigdy.
Zobaczysz, że jest różnica.
jasper1 napisał(a):draus napisał(a):jasper proponuję taki test - poproś kogoś, kto nie jeżdził na rowerze przez kilka lat, żeby to zrobił i porównaj z kims kto nie jeżdził nigdy.
Zobaczysz, że jest różnica.
A co Ty chcesz w ten sposób udowodnić? Czy ktoś twierdzi, że nie ma różnicy pomiędzy kandydatem na kierowcę, który nigdy nie siedział za kierownicą i kierowcą, co już jeździł, ale miał przerwę? Wygląda na to, że albo nie rozumiesz albo nie czytasz co się do Ciebie pisze, a najbardziej prawdopodobne, że sam się już zupełnie pogubiłeś w tym, o czym piszesz.
przez jasper1 » poniedziałek 16 marca 2015, 07:55
przez Makabra » poniedziałek 16 marca 2015, 09:38
draus napisał(a):Makabra napisał(a):Jeśli się tak nauczysz to będzie to dobra technika, ale jeśli przesiadasz się z manuala to żadna technika, a opanowanie jej zajmie jest niewspółmierne z pożytkiem jaki przynosi.
No właśnie, dlatego moja żona hamuje prawą i jej to wystarcza, a teraz zastanów się gdzie ja się nauczyłem i powiedz to jasper1, może coś do niej dotrze.
przez lith » wtorek 17 marca 2015, 20:06
przez aguusia88 » środa 25 marca 2015, 22:39
przez draus » środa 25 marca 2015, 23:13
przez aguusia88 » środa 25 marca 2015, 23:52
draus napisał(a):jasper zdawałem egzamin z 10 razy i za każdym razem szkoliłem się dodatkowo.
Bzdury opowiadasz, żaden OSK ani Egzamin nie uczą ekstremalnych sytuacji, w których prawie każdy się potem znajdzie i od tego jak się zachowa będzie zależeć tak wiele.
Jesli myślisz, że się nigdy nie pomylisz, bo jeździsz ostrożnie , to powiem Ci, że to jest naiwne.
Co do zmiany lewej nogi na prawą to przejechałem w symulatorach gdzieś tak kolejny milion km, chociaż oczywiście zajęło mi to znacznie mniej czasu, ale zmieniałem się sposobem prowadzenia wielokrotnie, czasami w ciągu 1 minuty odchodząc od komputera.
Ostatni egzemin zdawałe na manualu po kilku misięcznej jeżdzie automatem.
Jeżdzę 10x lepiej od Ciebie, ale nigdy nie będę takim gburem, żeby twierdzić, że nigdy się nie pomylę (więc ćwiczenie ekstremalnych sytuacji jest niepotrzebne).
Agusia, ja już wszystkie możliwości widziałem, w lewo , prawo na wprost... nie wiem czemu ale najczesciej są to warszawskie tablice.
przez lith » czwartek 26 marca 2015, 00:10