Zmiany w testach??

W tym miejscu zamieszczamy posty związane z egzaminami

Moderatorzy: ella, klebek

Zmiany w testach??

Postprzez fiszi » piątek 30 września 2005, 19:27

Witam. Jestem juz blisko egzaminu i powtarzajac ostatnio testy natknelem sie nowe pytania posrod zestawow. Nie bylo ich jakies 2-3 tyg temu. Wiekszosc jest taka sama ale sa wsrod nich nowe pytania. Nie mam ich takze w mojej ksiazce z testami z osrodka. Czy obowiazuja one juz we wszystkich WORDACH w Polsce?? jak zaczynalem kurs (sierpien) obowiazywaly jeszcze inne. Prosze o odpowiedz szczegolnie moderatorow. :?: :?: :?: :?: :?:
fiszi

Postprzez Myslovitz » piątek 30 września 2005, 20:11

Robiąc testy w tym portalu, też natknęłam się na takie, których wcześniej nie było ani w książce ani na CD z testami.
Są po prostu trochę inaczej sformułowane, trochę inna jest do nich ilustracja, ale przecież nie ma w nich nic zaskakującego.
Jeśli znasz przepisy, to nie ma się czym martwić. Choć pytanka te widziałam po raz pierwszy, nie miałam z nimi żadnego problemu :D
Też jestem ciekawa, czy obowiązują :mrgreen:
6.03.2006 - zdane
21.03.2006 - odebrane
Myslovitz

Postprzez miros » piątek 30 września 2005, 21:22

hmmm to ciekawe, bo jakos nie bylo zadnej wzmianki o zmianach w bazie testowej. watpie zeby zaszly jakies zmiany. te nowe pytania to: albo trafiles na nie pierwszy raz albo jest tak jak pisze myslovitz.
na nowym forum od 05 Lip 2002, na starym od 2001
kat B: wydane 15.04.02
zdane za pierwszym.

Obrazek
miros

Postprzez fiszi » sobota 01 października 2005, 09:39

:shock: :shock: :shock: Hmmm jestem prawie pewien ze sie zmienily, w kazdej grupie jest po kilka nowych, sa pzewaznie na koncu dzialu, jestem pewien bo jakies 2-3 tyg temu przerobilem wszystkie dzialy i pytania w CZEGO JESZCZE NIE UMIESZ, dla przykladu dzial sytuacje nietypowe od pyt 21- w gore. Niektore sa ze zmieniona ilustracja, niektore zmodyfikowane odpowiedzi a niektore kompletnie nowe. Racja jest fakt ze jesli zna sie zasady ruchu raczej nie ma problemow z odpowiedzia na nie. 8) 8)
fiszi

Postprzez ella » sobota 01 października 2005, 22:12

Ja też zauwazyłam nowe pytanie.
Jest rysuneczek --droga przed nami jedzie ciężarówka, znak zakaz wyprzedzania i ograniczenie prędkości do 50km/h
i pytanie, czy można wyprzedzić ciężarówkę ( może nie dokładnie bo piszę z głowy)
A- możesz jeżeli nie przekroczysz dozwolonej prędkości
B- nie możesz
C- nie pamiętam :oops:
Nie było tego pytania.
ella
Moderator

Postprzez Myslovitz » sobota 01 października 2005, 22:25

Tak, tu się zgodzę. Pytanie o możliwość wyprzedzenia ciężarówki jest zdecydowanie nowe.
Ja też w tej chwili dokładnie nie pamiętam możliwych odpowiedzi, ale poprawna odpowiedż, pamiętam że jest NIE :D

Pytanie tylko dlaczego pojawiły się "nowe" pytania. Mnie osobiście to nie przeszkadza, ale ciekawa po prostu jestem WHY???
6.03.2006 - zdane
21.03.2006 - odebrane
Myslovitz

Postprzez fiszi » sobota 01 października 2005, 23:17

A jednak mialem racje :idea: :idea: 8) Ale czy ktos moze wie czy mozna je juz spotkac w WORDACH w Polsce??? :?: :?:
fiszi

Postprzez ella » sobota 01 października 2005, 23:44

Ale z tymi testami to może byc jeszcze coś innego. Bo jak się loguje i wchodzi na stronę z testami to wyświetła się jeszcze napis
Szanowni Państwo, uprzejmie informujemy, iż w dniu 23-09-2005 o godzinie 14:00 z przyczyn technicznych nastšpi przerwa w działaniu wszystkich naszych serwisów. Za wszelkie utrudnienia serdecznie przepraszamy.
Być może nie wszystko jeszcze wróciło do normy i wkradły się jakieś stare pytania.
Tak czy inaczej trzeba poczekać do poniedziałku, żeby to wyjasnić.
ella
Moderator

Wyjaśnienie

Postprzez Smoke » poniedziałek 03 października 2005, 14:21

Witam wszystkich i spieszę z wyjaśnieniem tego zjawiska.

Otóż, jak już większość z Was pewnie wie, TVN przygotowuje kolejną edycję Narodowego Testu Na Prawo Jazdy. Również tym razem, w tworzeniu programu bierze udział Winfor, układając pytania i część oprawy tego widowiska. Z tym właśnie wydarzeniem wiąże się pojawienie "widmowych" pytań.

Pytania, które wychwyciliście jako nowe NIE są absolutnie zmianami wprowadzonymi przez ministerstwo i NIE obowiązują w żadnym z WORDów ani na żadnym egzaminie :!:
Zostały one bez uprzedzenia wpięte pomiędzy autentyczne pytania egzaminacyjne dla ustalenia odpowiedniego poziomu trudności i kalibracji wyników. :twisted:
Już w najbliższym czasie (czyli najprawdopodobniej jeszcze dzisiaj) zostaną one usunięte i nie będą już was niepokoić... przynajmniej do momentu, w którym ruszy drugi Narodowy Test Na Prawo Jazdy.

Mam nadzieję, że nikt z Was tego podstępu nie ma nam za złe, tym bardziej, że z większością pytań poradziliście sobie naprawdę dobrze, a średnią wyników ustaliliście na dość wysokim poziomie.

To chyba wszystko w tym temacie...

Pozdrowienia od ekipy technicznej i do zobaczenia już wkrótce!
An áit a bhfuil do chroí is ann a thabharfas do chosa thú.
Smoke
Administrator

Postprzez Myslovitz » poniedziałek 03 października 2005, 14:25

A to ci dopiero podstęp :D :P :o :lol:
Mnie się podobało :lol: :wink:
6.03.2006 - zdane
21.03.2006 - odebrane
Myslovitz

Postprzez adalberthus » poniedziałek 03 października 2005, 16:24

a mnie by się podobało,żeby wymieniali pytania chociaż co tydzień
jak chceta to jedźta, ale nie jedźta jak chceta
adalberthus

Postprzez miros » poniedziałek 03 października 2005, 19:36

no prosze prosze, to ci co rozwiazywali testy moga czuc sie zaszczyceni :) :) w koncu, nieswiadomie uczestniczyli w ukladaniu narodowego testu na prawojazdy :)

swietna sprawa :)
na nowym forum od 05 Lip 2002, na starym od 2001
kat B: wydane 15.04.02
zdane za pierwszym.

Obrazek
miros

Powrót do Egzamin na prawo jazdy