Czy mam rację?

Tu możecie podzielić się uwagami lub wątpliwościami związanymi z poruszaniem się na drogach

Moderatorzy: dylek, ella, klebek

Re: Czy mam rację?

Postprzez Borys_q » środa 04 marca 2015, 20:10

Generalnie masz rację. Na przyszłość radze jednak lepiej patrzeć co się wkoło auta dzieje, żeby złego nie kusić.
Szybka jazda nie wymaga odpowiednich umiejętności. Trzeba jedynie wiedzieć który pedał odpowiada za jej zwiększanie.
Borys_q

Postprzez Makabra » środa 04 marca 2015, 20:21

Ciężko skręcając patrzeć co się dzieje dookoła :D Trzeba było frajerowi nawrzucać że jeździć nie umie bo skręcał w lewo ze złego pasa.
Makabra

Postprzez Makabra » środa 04 marca 2015, 20:31

Kup sobie swoją kamerę. Polecam wydać te 250zł :)
Makabra

Postprzez LeszkoII » środa 04 marca 2015, 21:17

Buenor napisał(a):(...)jest jeden pas, bo nie ma żadnej linii(...)
Są dwa pasy ruchu, niewyznaczone. Reszta - jak koledzy wyżej. Uzupełnię jeszcze, że pojazd z Twojej prawej strony nie miał prawa Cię wyprzedzać podczas wykonywania tego samego manewru, co Ty.
"Specjalista to ktoś, kto wie wszystko o czymś i nie wie nic o czymkolwiek innym. W miarę postępów specjalizacji, to w końcu specjalista będzie to ktoś taki, kto wie wszystko o niczym i nie wie niczego o wszystkim" - śp. Józef Kossecki
LeszkoII

Postprzez Borys_q » czwartek 05 marca 2015, 21:11

Ciężko skręcając patrzeć co się dzieje dookoła :D

Wcale nie tak ciężko trzeba wiedzieć gdzie patrzeć, gość prawdopodobnie był widoczny w wewnętrznym lusterku.
Szybka jazda nie wymaga odpowiednich umiejętności. Trzeba jedynie wiedzieć który pedał odpowiada za jej zwiększanie.
Borys_q

Postprzez Makabra » czwartek 05 marca 2015, 21:29

Lepiej skręcając patrzeć na boki czy ktoś aby na czerwonym nie jedzie rozpędzony, zamiast patrzeć do tyłu. Najwyżej się zahaczy z tym matołem co ze złego pasa też skręca w lewo.
Makabra

Postprzez Borys_q » piątek 06 marca 2015, 23:22

Lepiej skręcając patrzeć na boki czy ktoś aby na czerwonym nie jedzie rozpędzony, zamiast patrzeć do tyłu.

A od kiedy jedno wyklucza drugie??
Borys_q

Postprzez Makabra » piątek 06 marca 2015, 23:39

Spróbuj sprawnie ruszając szukać rozpędzonego atua z lewej, potem z prawej tak żeby nic nie przeoczyć, i dodatkowo patrzec w lusterka :wink: Chyba by trzeba na polsprzegle bez gasu sie wtaczac zeby wszystkie kierunki ogarnac.
Makabra

Postprzez Borys_q » sobota 07 marca 2015, 00:13

Spróbuj sprawnie ruszając szukać rozpędzonego atua z lewej, potem z prawej tak żeby nic nie przeoczyć, i dodatkowo patrzec w lusterka :wink:

Nie rozumiem w czym masz problem, normalna sprawa tak się jeździ (przynajmniej sprawni kierowcy).
Borys_q

Postprzez Makabra » sobota 07 marca 2015, 00:29

No faktycznie, mój błąd.
Makabra

Postprzez Henq » poniedziałek 09 marca 2015, 18:18

Makabra napisał(a):Ciężko skręcając patrzeć co się dzieje dookoła :D Trzeba było frajerowi nawrzucać że jeździć nie umie bo skręcał w lewo ze złego pasa.

Nie ma wyznaczonych pasów więc jak mógł skręcać ze złego pasa?

LeszkoII napisał(a):
Buenor napisał(a):(...)jest jeden pas, bo nie ma żadnej linii(...)
Są dwa pasy ruchu, niewyznaczone. Reszta - jak koledzy wyżej. Uzupełnię jeszcze, że pojazd z Twojej prawej strony nie miał prawa Cię wyprzedzać podczas wykonywania tego samego manewru, co Ty.

No i w takim przypadku dozwolony jest skręt w lewo skąd?
Na moje oko to skoro kolega stał to nikt go nie wyprzedzał, omijał a to różnica.
Im lepszy samochód terenowy - tym traktor musi dalej jechać.
Henq

Postprzez lith » poniedziałek 09 marca 2015, 18:30

No jak nie ma wyznaczonych to trzeba przy lewej krawędzi jezdni (osi jak jest dwukierunkowa), a co? Czyli jak masz 2 pasy (wyznaczone, czy nie) bez oznaczeń to tylko z lewego możesz skręcać w lewo.
lith

Postprzez Henq » poniedziałek 09 marca 2015, 18:39

lith napisał(a):No jak nie ma wyznaczonych to trzeba przy lewej krawędzi jezdni (osi jak jest dwukierunkowa), a co? Czyli jak masz 2 pasy (wyznaczone, czy nie) bez oznaczeń to tylko z lewego możesz skręcać w lewo.

Nie tylko z lewego.
Im lepszy samochód terenowy - tym traktor musi dalej jechać.
Henq

Postprzez lith » poniedziałek 09 marca 2015, 18:55

A to ciekawostka jakaś, chętnie poczytam.
lith

Postprzez Makabra » poniedziałek 09 marca 2015, 20:56

Henq napisał(a):
Makabra napisał(a):Ciężko skręcając patrzeć co się dzieje dookoła :D Trzeba było frajerowi nawrzucać że jeździć nie umie bo skręcał w lewo ze złego pasa.

Nie ma wyznaczonych pasów więc jak mógł skręcać ze złego pasa?

No są dwa pasy niewyznaczone, lewy i prawy. Niech będzie, ze skręcał od złej krawędzi jezdni jeśli Cię to uszczęśliwi :P
Makabra

Następna strona

Powrót do Sytuacje na drodze