Wyjazd na litwe

Wszystko co nie mieści się w powyższych kategoriach.

Moderatorzy: ella, klebek

Wyjazd na litwe

Postprzez zeus434 » środa 25 lutego 2015, 23:29

witam. prawko mam od niedawna. chciałbym w którąś sobotę zrobic z kolegami taki wypad na litwe do parku wodnego do druskiennik. mam w związku z tym kilka pytań:
1.Czy granica wygląda tam tak jak z niemcami że jest praktycznie niezauważalna , czy trzeba tam sie gdzies zatrzymywać żeby pokazac dowód itp.
2. jak jest z przepisami ruchu drogowego na litwie czy podobnie jak w polsce? i czy mandaty wysokie?
3.Czy moge zabrać niepełnoletnich kumpli którzy mają dowody osobiste?
4.Proszę o jakies inne wazne porady. wiem że to jest tylko około 40 km od granicy ale to jednak poza moim krajem i wole byc przygotowany. z góry dzięki :D
zeus434

Re: Wyjazd na litwe

Postprzez szerszon » środa 25 lutego 2015, 23:45

Jak Rosja nie zechce nagle bronić demokracji to nie ma problemu.
szerszon

Postprzez lith » czwartek 26 lutego 2015, 00:44

Na granicy tylko tabliczka, kierowcy jeżdżą mniej przepisowo niż w Polsce, ale spokojnie dojedziesz ;)
lith

Postprzez zeus434 » poniedziałek 02 marca 2015, 19:15

Mam jescze jedno pytanie. Otóż posiadam nawigację smartgps z mapa polski mapa map. czy można nagrac do niej mapę europy albo litwy, mógłbym wtedy odwiedzic wiecej ciekawych miejsc. z kąd najlepiej mogę ją pobrac i żeby było w miare tanio
zeus434

Postprzez lith » poniedziałek 02 marca 2015, 19:36

Z darmowych to korzystam głównie z UMP-pcPL i OpenStreetMaps, ale ja miałem styczność praktycznie tylko z Garminami. Na pewno można je wgrać też na inne odbiorniki, ale to już musisz poszukać sobie jak. W każdym razie te są oficjalnie za darmo i się sprawdzają całkiem nieźle.
lith

Powrót do Luźna gadka