Niejednoczesna zmiana pasa ruchu przez dwóch kierowców

Tu możecie podzielić się uwagami lub wątpliwościami związanymi z poruszaniem się na drogach

Moderatorzy: dylek, ella, klebek

Re: Niejednoczesna zmiana pasa ruchu przez dwóch kierowców

Postprzez rusel » środa 28 stycznia 2015, 19:58

Jednoczesna zmiana pasa ruchu...cóż to za problem polskich dróg? Będzie kolizja -patrz ptk A

Zaraz będziemy rozstrzygać równoczesne cofanie oraz włącznie sie do ruchu w formie zapisów kto był dalej, kto bliżej. Myślącym tego nie potrzeba.

Biurokracja szanowny Panie, biurokracja
rusel

Postprzez LeszkoII » środa 28 stycznia 2015, 21:32

:)-------------------------------------------------------------------------------------------

"Maćkowe oko biegłego" na podstawie zdjęć z uszkodzeń pojazdów ma wskazać winnego(oczywiście: formalnie nieformalnie i z ubolewaniem - nieformalnie formalnie). Tak to wygląda w praktyce. No sorry, coś tutaj nie gra. Sędzia, która nie posiada prawa jazdy zleca opinię biegłemu, który w konkluzji(na postawione przez sędziego pytanie) wygłasza subiektywne stanowisko, bez jakichkolwiek odwołań do zewnętrznych Źródeł Informacji. W. Sędzia tą konkluzję wkleja do uzasadnienia wyroku i ŚWIĘTY SPOKÓJ! Robota odwalona, "następny, proszę". Czytałem tego rodzaju opinię biegłego oraz wyrok(Ctrl+C VS Ctrl+V). Co mogę więcej napisać... chyba nic w tym podwątku.
rusel napisał(a):Zaraz będziemy rozstrzygać równoczesne cofanie oraz włącznie sie do ruchu w formie zapisów kto był dalej, kto bliżej.
Akurat na tak postawiony problem trzeba posłużyć się całościową analizą przepisów PoRD.
"Kto dalej - kto bliżej?".... ważne, aby nie na centymetry.
rusel napisał(a):Biurokracja szanowny Panie, biurokracja
Jakoś wpływu działań tej Biuroklasy nie specjalnie widać na przykładzie PoRD. Za to w temacie "interpretacja PoRD" prym wiedzie sekta AUTORYTETÓW z nadania.....(no właśnie kogo?), którzy sami maczali palce w tworzeniu PoRD.... i pisali podręczniki, rekomendacje 'pożądanych zachowań'... co ja będę więcej gadał... Przecie to oczywiste - ja nie EKSPERT!

:)-------------------------------------------------------------------------------------------
Ostatnio zmieniony niedziela 01 lutego 2015, 12:47 przez LeszkoII, łącznie zmieniany 1 raz
"Specjalista to ktoś, kto wie wszystko o czymś i nie wie nic o czymkolwiek innym. W miarę postępów specjalizacji, to w końcu specjalista będzie to ktoś taki, kto wie wszystko o niczym i nie wie niczego o wszystkim" - śp. Józef Kossecki
LeszkoII

Postprzez szerszon » czwartek 29 stycznia 2015, 14:34

Makabra napisał(a):Rusel, dokładnie to samo miałem na myśli :wink:

A który rysunek budzi wątpliwości ?

edytka..domyślam się :mrgreen:
Nie wiem , kto im tam pisuje te artykuły..
szerszon

Postprzez jasper1 » czwartek 29 stycznia 2015, 18:02

szerszon napisał(a):Nie wiem , kto im tam pisuje te artykuły..

Pewnie ci, co im z nadmiaru fantazjowania o PRD w końcu zaciera się granica między myśleniem życzeniowym a przepisami. :mrgreen:
Strach przed porażką, przed wyjściem na głupka to główna przeszkoda w uczeniu się
Genius is one percent inspiration and ninety-nine percent perspiration
jasper1

Poprzednia strona

Powrót do Sytuacje na drodze