niezdany egzamin

W tym miejscu zamieszczamy posty związane z egzaminami

Moderatorzy: ella, klebek

niezdany egzamin

Postprzez atriii » środa 14 września 2005, 18:33

czy ktos mi powie co sie dostaje w przypadku niezdania praktycznego co to za kartka

i czy w osrodku udzielaja informacji o zaliczeniu egzaminu jezeli np zadzwonie i spytam sie czy taka a taka osoba zdala w tym dniu
atriii

Postprzez wiruswww » środa 14 września 2005, 20:03

Jest to kartka na której jest twoje imię i nazwisko i przyczyna niezaliczenia egzaminu, na czym polegał twoj błąd i na sam koniec pieczątka egzaminatora. Kartka nie jest potem do niczego potrzebna i możesz ją odrazu porwac.

A co do drugiego pytania WORD nie może udzielić takich informacji, nie możesz zadzwonic i spytac się kto zdał a kto nie. Mozesz zadzwonic i spytac sie czy ty zdałes bo nie jestes pewien bo np nie uslyszales od egzaminatora. Chodzi o to czy jak twoi rodzice zzadzwonią to czy powiedzą? sądze ze powiedzą
Czasami mam dość tej całej techniki. Przez tą całą technologie ludzie oduczyli się rozmawiać twarzą w twarz :( I to jest naprawde smutne.
wiruswww

Postprzez ella » środa 14 września 2005, 20:39

W myśl ustawy o ochronie danych osobowych nie powinni udzielać takich informacji przez telefon nawet jak to Ty zadzwonisz i zapytasz. Skąd można wiedzieć, że to akurat Ty a nie kto inny. A może to instruktor chce się dowiedzieć czy jego uczniowie zdali czy nie. A przecież ma dane kursantów.
Taką informację powinni tylko podawać wtedy jak sam się osobiście do nich zgłosisz z dowodem.
ella
Moderator

Postprzez wiruswww » środa 14 września 2005, 20:52

Ella powinni a jak jest to dwie rożne sprawy. Zgodnie z prawem nie mogą udzielić żadnych informacji, a że to Polska to wiadomo że takowych udzielają
Czasami mam dość tej całej techniki. Przez tą całą technologie ludzie oduczyli się rozmawiać twarzą w twarz :( I to jest naprawde smutne.
wiruswww

Postprzez ella » środa 14 września 2005, 21:09

U mnie w pracy żadnych takich danych przez telefon się nie udziela. Albo udziela się je osobiście sprawdzając osobę z dowodem albo wysyła się dane na adres tej osoby.
Więc zgodnie z prawem WORDY też nie powinny ale własnie różnie to u nas bywa.
ella
Moderator

Postprzez Silent » środa 14 września 2005, 22:34

Nie tylko u nas tak bywa... przecież Mitnick właśnie dzięki pozyskiwaniu danych tą właśnie metodą, zdobył hasła do wielu ważnych serwerów w różnych instytuacjach... pod tym kątem to z Polską nie jest aż tak drastycznie źle, tj. nie jesteśmy gorsi od innych narodów :lol:
Obrazek
Silent

Postprzez gostek » czwartek 15 września 2005, 09:04

spróbowac możesz , ale chyba nie da rady u mnie na uczelni nawet ocen przez telefon niechcieli podaswać - wszystko bedzie zależało od osoby która odbierze telefon :?
gostek

Powrót do Egzamin na prawo jazdy