pieterNo nie bądź taki skromny, na pewno,umiesz. Skup się i nazwij poszcególne manewry na tym skrzyżowaniu. No... Instruktorze..
No toć nazwałem.
Mogę tylko pogratulować takiego "skrętu w prawo" i zajęcia odpowiedniej pozycji zgodnej z Art 22 i sygnalizacją zamiaru manewru.
Aha czyli jednak w prawo skręca?! W którym miejscu???
Naprawdę musisz troszkę staranniej czytać co sie do ciebie pisze
Jesteś zbyt słabym oponentem w dyskusji

i łatwo ciebie przyłapać na niekonsekwencji
A teraz pokaż mi paluszkiem, gdzie napisałem
jednak w prawo skręca
jak mi to pokażesz to możesz przejść do dalszej części , czyli
W którym miejscu???
Czyli wychodzi to, o czym piszę od dawna...zmiana kierunku jazdy jest dla ciebie tożsama ze skręcaniem zawsze i wszędzie , co jest oczywista bzdurą opartą na zasadzie
"bo widać"Cały tok waszego podejścia jest oparty na zasadzie "bo widać" , a nie na przepisach.
Muszę sobie wykupić kilka lekcji u ciebie.
Aby do mnie wsiąść do eLki trzeba w pierwszej kolejności mieć zaliczona teorię
Tak więc wybacz..poza tym chyba będziesz miał bliżej do dylka...więcej kasy z dojazdów zostanie na szkolenie uzupełniające.
Przede wszystkim to ty naucz się, że zawracanie może, ale nie musi być dwoma skrętami w lewo.
Opieraj sie na przepisach i nie nazywaj zawracaniem zmiany kierunku jazdy w lewo na dwóch odrębnych skrzyzowaniach. Na jednym skrzyzowaniu zawracając nie zmieniasz kierunku jazdy dwa razy w lewo, jak tu Władek napisał, "bo sie zatrzymał"
Może być także, jednym skrętami w lewo o 180 stopni, a także np. skrętem w lewo, cofnięciem w prawo i ponownym skrętem w lewo. (Na trzy)
Zrób tak na skrzyzowaniu , które zalinkowałeś
O tym rozmawiamy ?
Naklej sobie paseczek na górze kierownicy i obserwuj co się z nim dzieje w trakcie przejazdu przez to miejsce. Czy paseczek, odchyla się w prawo, w lewo czy pozostaje w miejscu...

po piaskownicy i resoraku jest to nowy hit forum
Pojedź sobie drogą krętą....

i obserwuj...
Po pierwsze wszystko ci wytłumaczyłem, po drugie nie odzywałem się bo Drezyna napisał świetny post na który widać nie ma odzewu.
1.

poza paskami na kierownicy nic nie zauważyłem..takie "tłumaczenie" niestety nie jest do przyjęcia
2. Możesz mi pokazać , jakikolwiek " świetny" post tego usera ? Nie odpisali, bo sie klawiatura zwinęła z rozpaczy...
Poprosiłem o interpretację art 25.1 poza skrzyżowaniem. Nie doczekałem się.
Było napisane, ale jesli czytasz tak dokładnie jak u mnie dopatrzyłeś się "skręcania w prawo"...
Nie doczekałem się również nazwania manewrów jakie wykonuje kierowca w moim przykładzie.
Jaki przykład taka odpowiedź...
Po takich brakach ty mi tu wyjeżdzasz z jakaś definicja....śluzy rowerowej...albo 16.7.
To jest bardzo dobra definicja specjalnie ułożona dla uczestników ruchu, który PoRD znają ze słyszenia
Jeśli tego nie rozumiesz to faktycznie sprawa jest poważna.