PS. @dylek chyba może to potwierdzić.
Moderatorzy: dylek, ella, klebek
przez papadrive » wtorek 26 sierpnia 2014, 21:46
przez dylek » wtorek 26 sierpnia 2014, 22:48
przez szerszon » wtorek 26 sierpnia 2014, 23:49
Skandal...tak utrudniać...Gdyby komuś przyszło do głowy zawracanie (skręt w lewo) z prawego pasa, wyrżnie w taki krawężnik.
przez eragon » środa 03 września 2014, 17:58
przez szerszon » środa 03 września 2014, 18:15
przez dylek » środa 03 września 2014, 23:27
eragon napisał(a):A jak interpretować linie wzdłuż tych krawężników ?? Bo "podwójna ciągła" rozdziela pasy ruchu o przeciwnych kierunkach ruchu.. Co rozdziela tutaj ??
A można tak pojechać ??
przez Makabra » czwartek 04 września 2014, 09:18
lith napisał(a):@LeszkoII
Dokładnie. A można rondo oznakować w taki fajny sposób jak u nas ostatnio nowe:
https://www.youtube.com/watch?v=hmbm2oS7UTg
Może trochę przekombinowane, ale przy obecnych niejednoznacznych przepisach wszystko oznakowane jak krowie na rowie. Takie 'F11 z wyrysowaną obwiednią' chyba nie są oficjalnym znakiem, nie? A według mnie na rondach wielopasmowych powinny być standardem i nie byłoby problemu z tym czy się na rondzie skręca w lewo, czy zjeżdża 3 zjazdem, wszystko jednoznacnzie wyrysowane bez miejsca na własne interpretacje
przez lith » poniedziałek 08 września 2014, 18:03
przez Makabra » sobota 13 września 2014, 19:43
dylek napisał(a):https://www.youtube.com/watch?v=rKlPCWkxf0g&feature=youtu.be
odcinek z 10.08
Załamka...
Czy w tym Krakowie to serio w zarządzie dróg ludzie naprawdę są tak ułomni ?
- zmiana organizacji ruchu, ale znaku D-48 brak = fail
- skrzyżowanie równorzędne, ale linia przerywana, którą się wyznacza pasy wzdłuż drogi z pierwszeństwem pozostawiona = fail
- nowe oznaczenie pochowane po krzakach, ale za to na jezdni oczojebne malunki, obok jezdni pomarańczowe błyskotki skutecznie odwracające uwagę kierowców od oznaczenia pierwszeństwa = fail
Lobby zakładów blacharskich uczestniczyło w tym akcie gwałtu na kierowcach, czy jak ?
przez LeszkoII » poniedziałek 15 września 2014, 21:25
przez szoferemeryt » środa 24 września 2014, 08:22
przez szerszon » środa 24 września 2014, 08:25
Z całą pewnością będziesz miał skręcone koła ...czyli będziesz skręćał...oczywiście że sygnalizujesz zmianę kierunku ? (mam obowiązek sygnalizowania lewym kierunkowskazem?
przez szoferemeryt » środa 24 września 2014, 17:19
szerszon napisał(a):Z całą pewnością będziesz miał skręcone koła ...czyli będziesz skręćał...oczywiście że sygnalizujesz zmianę kierunku ? (mam obowiązek sygnalizowania lewym kierunkowskazem?)
oczywiście że sygnalizujesz zmianę kierunku ?
przez szerszon » środa 24 września 2014, 17:36
Ot i typowa odpowiedź szerszona.
W tym przypadku posłużyłem sie forma odpowiedzi preferowana przez moich oponentów w wiadomym temacie. Piszą dużo...tylko bez konkretów.To jest zapytanie czy odpowiedź?
Nie widzę tu ani odpowiedzi, ani pytania, widzę szyderstwo.
przez LeszkoII » piątek 03 października 2014, 17:57