Dwa pasy terenu to dwie drogi czy jedna droga? Co z tego, że podasz dziesiątki przepisów, które Twojej teorii nie przeczą, skoro przeczy jej sama definicja DROGI?oskbelfer napisał(a):DROGI to nie to samo, co DRÓG...
Moderatorzy: dylek, ella, klebek
przez szymon1977 » poniedziałek 04 sierpnia 2014, 11:53
Dwa pasy terenu to dwie drogi czy jedna droga? Co z tego, że podasz dziesiątki przepisów, które Twojej teorii nie przeczą, skoro przeczy jej sama definicja DROGI?oskbelfer napisał(a):DROGI to nie to samo, co DRÓG...
przez szerszon » poniedziałek 04 sierpnia 2014, 13:45
Dwa pasy terenu
przez LeszkoII » poniedziałek 04 sierpnia 2014, 14:36
szerszon napisał(a):Dwa pasy terenu
czy aby na pewno dwa pasy terenu...
przez Henq » poniedziałek 04 sierpnia 2014, 18:37
oskbelfer napisał(a):szymon1977 napisał(a):
Jak dla mnie temat do zamknięcia, zanim "udowodnicie", że romb jest prostokątem. Z pewnością Wam się to uda skoro o takich "mało istotnych szczegółach" zapominacie jak definicja drogi... przepraszam, o kątach prostych zapominacie. Wszak wszystko się zgadza, poza właśnie definicją drogi... przepraszam, poza kątami prostymi.
DROGI to nie to samo, co DRÓG...
sorry taki mamy klimat
sorry mamy autostrady - więc i korki przy bramkach na autostradach
Popieram tę Panią w calej rozciąglości --- niechaj "ciemny polski lud" ruszy dupsko np w kierunku Italii i postoi "chwilę" na bramkach - to również, okaże się że nie tylko w Polsce jest jak jest
ale zrobiłem OT --------- sorry taki mamy kodeks drogowy -------- jak ktoś nie ogarnia pewnych zagadnień to i skrzyżowania widzi na autostradach, a ja nie mam czasu udowadniać że nie jestem wielblądem, a tłumaczyć komuś gdy ma ten ktoś "klapy" na oczach, a na dodatek "myśli" że "zrozumiał" ---- sorry --- kto dał prawko ?
przez oskbelfer » poniedziałek 04 sierpnia 2014, 19:06
przez LeszkoII » poniedziałek 04 sierpnia 2014, 20:05
1. Czy drogi zaznaczone na czerwono to autostrady? Pytam, bo wg. Ciebie leżą w jednym pasie terenu.oskbelfer napisał(a):(...)ale jak ktoś nie trybi że autostrada dzieli (zjazd) się, albo łaczy (wjazd) ale cały czas w obrebie jednej drogi (NIE DRÓG)
Co to za głupie pytanie? Może zapytaj, czy z jednej drogi lokalnej mogą rozwidlić się dwie drogi lokalne? Albo czy dwie drogi twarde mogą łączyć się w jedną drogę twardą?oskbelfer napisał(a):Czy z jednej autostrady (np Bursztynowej ) powstają dwie autostrady (Bursztynowa 1 i Bursztynowa 2)
Masz dodatkowy problem z definicją autostrady, która MUSI być drogą dwu-jezdniową, chyba że masz inny egzemplarz ustawy PoRDoskbelfer napisał(a):No weźcie ludzie ---------- tłumacze Wam jak krowie na drodze, że coś co jest "liczbą pojedynczą" nie może stworzyć skrzyżowania poprzez przecięcie czy rozwidlenie....
przez jasper1 » poniedziałek 04 sierpnia 2014, 20:16
,LeszkoII napisał(a):szerszon napisał(a):Dwa pasy terenu
czy aby na pewno dwa pasy terenu...
Dwa wydzielone pasy terenu czy dwa pasy drogowe czy dwa obręby ewidencyjne?
Na razie pozostawiam pytanie otwarte, bo nie znam odp.
Natomiast z geoporta.gov.pl wynika, że żadna łącznica nie jest autostradą (w sensie klasy drogi).
przez Henq » poniedziałek 04 sierpnia 2014, 20:44
oskbelfer napisał(a):jeśli droga się "rozwidla" to powstają dwie drogi np Warszawska i Lubelska
jeśli dwie drogi się łaczą to do Warszwskiej "wpina" się Lubeska
ale jak ktoś nie trybi że autostrada dzieli (zjazd) się, albo łaczy (wjazd) ale cały czas w obrebie jednej drogi (NIE DRÓG) to niestety nic nie poradze
oskbelfer napisał(a):Czy z jednej autostrady (np Bursztynowej ) powstają dwie autostrady (Bursztynowa 1 i Bursztynowa 2)
oskbelfer napisał(a):No weźcie ludzie ---------- tłumacze Wam jak krowie na drodze, że coś co jest "liczbą pojedynczą" nie może stworzyć skrzyżowania poprzez przecięcie czy rozwidlenie....
przez LeszkoII » poniedziałek 04 sierpnia 2014, 21:10
Mogę się jej na pamięć nauczyć, ale nie chcę - po co.jasper1 napisał(a):Nie chcesz ponownie pochylić sie nad definicja autostrady, trudno, wg mnie bez tego dalej ani rusz.
Czytałem i nawet wniosek wyciągnąłem, że jezdnia główna autostrady to korona drogi- (UoDP) -autostrady. To samo dotyczy relacji każdej drogi (w sensie PoRD) z koroną drogi (w sensie UoDP).jasper1 napisał(a):to proponuje byś poszukał sobie definicji pasa drogowego autostrady.
Tego zdanie nie rozumiem.jasper1 napisał(a):Skoro piszesz, że łącznica jest klasy technicznej GP, to musi być droga krajową albo wojewódzką, a na niej zamiast numeru drogi mamy A-9.
...a łącznica częścią autostradyjasper1 napisał(a):Pas autostrady częścią łącznicy
przez szerszon » poniedziałek 04 sierpnia 2014, 22:37
Jasepr, jak chcesz obronić tezę, iż autostrada posiada np. 4 jezdnie?
Jak chcesz bronić tezy, że droga może mieć szerokość ponad 350 metrów?
przez oskbelfer » poniedziałek 04 sierpnia 2014, 23:13
Henq napisał(a):No i widzisz jakie Ci bzdury wychodzą, że niby co autostrada np A-4 łączy się lub rozwidla z A-1 to nadal jest jedna i ta sama A-4?
Ale skąd mają powstawać? autostrada (np Bursztynowa) łączy się lub rozwidla z inną autostradą (np Diamentową) więc nic nie powstaje mamy cały czas dwie różne drogi.
Nie ma liczby pojedynczej cały czas mowa o dwóch drogach.
Cały czas mowa o dwóch autostradach,
lub jednej autostradzie i jednej drodze niższej klasy która łączy sie z tą autostradą więc gdzie tu liczba pojedyncza,
jest droga nr1 i droga nr 2 dla mnie to liczba mnoga.
przez Henq » wtorek 05 sierpnia 2014, 19:39
przez oskbelfer » wtorek 05 sierpnia 2014, 19:54
przez Henq » wtorek 05 sierpnia 2014, 20:03
oskbelfer napisał(a):Nie Henqu --- prosiłem Cię byś zapodał jakiegoś linka z Polski
oskbelfer napisał(a):Jeśli nie dasz rady, to może Makabra, a jeśli nie to będę niedługo w paru wordach prowadził zajęcia z problematyki prd, więc zapraszam na zajęcia
przez szymon1977 » środa 06 sierpnia 2014, 11:16
oskbelfer napisał(a):CZEKAM NA LINKI DO MERYTORYCZNEJ DYSKUSJI
Jak zwykle grzebiesz nie wiadomo po co i na dodatek nie tam gdzie trzeba. Geodezyjny pas drogowy obejmuje znacznie więcej niż kodeksowa droga. Ba! Jeden geodezyjny pas drogowy w skrajnym przypadku może kilka dróg obejmować.LeszkoII napisał(a):Pas drogowy ma konotacje w innych, "geodezyjnych" ustawach...