ks-rider napisał(a):Henq napisał(a):...wszyscy Niemcy wiedzą że kreuz to krzyż Ty zresztą też tak to nazwaleś, ale jednak dla Ciebie kreuz to rozwidlenie, no i nie dziwie się że nie potrafisz ogarnąć skrzyżowania dwóch autostrad tzw węzła.
Ty wiedziec, ze polska jezyka to berdza trudna jezyka

Nie mow mi prosze co wiedza Niemcy, i co mowia Niemcy, bo smiem twierdzic, ze wiem to troche lepiej.
Ok, ale gdzie napisałem, że "kreuz" to Polskie słowo? skoro 33 lata na emigracji* to dobrze powinieneś widzieć jak w j.niemieckim brzmi słowo "rozwidlenie"

a nie swoje pseudo tłumaczenia wstawiać

(nie doszukuj się podtekstów w słowie "emigracja")
ks-rider napisał(a):Nie weim kto Ci naopowiadal, ze czegos nie ogarniam, alewiem, ze Cie nie przekonym, wiec sobie podarujmy.
Ale do czego mnie chcesz przekonać, czy do tego, że:
węzeł autostradowy to nie skrzyżowanie? - nie uda Ci się to, ponieważ inna nazwa węzła to właśnie skrzyżowanie - odsyłam do definicji.
czy do tego, że na autostradzie nie ma ruchu poprzecznego? - tak nie ma, nigdy nie twierdziłem inaczej, ale nie znaczy to, że na autostradzie nie ma skrzyżowań
ks-rider napisał(a):Przezyj najpierw 33 lata gdzies za granica, a pozniej pogadamy czy bedziesz pamietal wszystkie polskie slowa.
pozdrawiam mundrale

O czyżby ks-rider i oskbelfer to jedna i ta sama "mundrala"?
Im lepszy samochód terenowy - tym traktor musi dalej jechać.