Pierwszeństwo na przecięciu dróg osiedlowych

Tu możecie podzielić się uwagami lub wątpliwościami związanymi z poruszaniem się na drogach

Moderatorzy: dylek, ella, klebek

Re: Pierwszeństwo na przecięciu dróg osiedlowych

Postprzez szymon1977 » piątek 18 lipca 2014, 22:50

Sprzeczna z KW jest tylko Twoja interpretacja PoRD. Moja już z KW jest zgodna. Widać nie tylko moja, skoro Ustawodawca żadnych zmian w definicji skrzyżowania nie planuje. Ale jak chcesz koniecznie o tym dyskutować to odkop wątek, w którym próbowałeś do swojej wizji przekonać. Tutaj ogranicz się do zaprezentowania co w sytuacji z wątku z niej wynika. Nie rób OT.
"Proszę podchodzić do wypowiedzi usera szymon1977 z dużą dozą wątpliwości i nieufności." - user Szerszon.
szymon1977

Re: Pierwszeństwo na przecięciu dróg osiedlowych

Postprzez LeszkoII » piątek 18 lipca 2014, 23:27

szymon1977 napisał(a):Sprzeczna z KW jest tylko Twoja interpretacja PoRD. Moja już z KW jest zgodna.
Niczego nie interpretuję. Biorę do ręki PoRD i weryfikuję stan faktyczny (napisałem o tym w poprzednim poście - brak odwołań :) )
Twoje kontrargumenty nigdy nie zostały na Forum przedstawione. Opierasz się na "poprawności" życzeiowej, ale nie takie rzeczy się zdarzały w prawie, że sama poprawność nie wystarczyła.
szymon1977 napisał(a):Nie rób OT.
Nie robię. Gdyby to było skrzyżowanie, to polemiki by nie było :P
"Specjalista to ktoś, kto wie wszystko o czymś i nie wie nic o czymkolwiek innym. W miarę postępów specjalizacji, to w końcu specjalista będzie to ktoś taki, kto wie wszystko o niczym i nie wie niczego o wszystkim" - śp. Józef Kossecki
LeszkoII

Poprzednia strona

Powrót do Sytuacje na drodze