Zmiany w Profilu Kandydata na Kierowcę

Wszystko co nie mieści się w powyższych kategoriach.

Moderatorzy: ella, klebek

Zmiany w Profilu Kandydata na Kierowcę

Postprzez Kinga2 » piątek 20 czerwca 2014, 22:14

Witam. Mam takie pytanie: czy w Profilu Kandydata na Kierowcę można wprowadzać zmiany? W momencie kiedy go generowałam nie miałam problemów ze wzrokiem, później jednak okulista przepisał mi okulary i muszę je założyć na egzamin a w profilu tego nie ma. Czy mogę ten profil zaktualizować donosząc nowe zaświadczenie od okulisty/lekarza medycyny pracy że powinnam nosić okulary? Bardzo proszę o pomoc, kogoś kto wie czy można coś z tym zrobić bo nie wiem co robić :cry:
Kinga2

Re: Zmiany w Profilu Kandydata na Kierowcę

Postprzez Anett » piątek 20 czerwca 2014, 22:22

Wizyta w WK i aktualizacja danych.
Zamienią ci badania i nie będzie problemu

Ale nie musisz zmieniać. Nie musisz mieć okularów wg badań ale skoro ci są potrzebne to je załóż. O to że masz problemów ci nikt robił nie będzie
Anett

Postprzez Kinga2 » piątek 20 czerwca 2014, 22:31

O dziękuje za odpowiedź. Mam nadzieję, że to prawda Trochę mnie to uspokoiło, ale muszę to jak najszybciej załatwić żeby mieć spokój. A orientuje się może ktoś czy za tę aktualizację w Wydziale Komunikacji trzeba zapłacić?

Właśnie gdzieś na forum przeczytałam, że kogoś przez to nie dopuścili do egzaminu, więc wolę nie ryzykować i po prostu to zgłosić.

A aktualizował już może ktoś swój Profil Kandydata na Kierowcę i jest w podobnej sytuacji jak ja? Da się to w miarę bezproblemowo załatwić?
Ostatnio zmieniony piątek 20 czerwca 2014, 22:35 przez Kinga2, łącznie zmieniany 1 raz
Kinga2

Postprzez Anett » piątek 20 czerwca 2014, 22:34

Miałam podobny problem. Wzrok mi się pogorszył, i poszłam w okularach na egzamin (aktualnie soczewki) choć w badaniach nie miałam przepisanych i nie robili problemu

Za to się nie płaci
Anett

Postprzez Kinga2 » piątek 20 czerwca 2014, 22:39

Bo to niestety tak jest, że wszystko zależy na jakiego egzaminatora się trafi. Dlatego wolę nie ryzykować, że za taką "głupotę" obleję egzamin.

Zresztą wolę później mieć wpisane w prawie jazdy, że muszę jeździć w okularach/soczewkach skoro i tak będę musiała to robić.
Kinga2

Postprzez Kinga2 » sobota 21 czerwca 2014, 17:26

Czy ktoś jeszcze miał taki problem jak ja i może coś więcej na ten temat powiedzieć?
Kinga2

Postprzez lith » sobota 21 czerwca 2014, 19:37

Ja bym nic nie zmieniał. Nie ma czegoś takiego jak zakaz jazdy w okularach :mrgreen: Jak masz kod to musisz, jak nie masz to nie musisz, ale możesz. Zresztą bywa, że przychodzą ludzie w okularach na badanie wzroku i wcale kodu nie dostają. Sam zazwyczaj jeżdżę w okularach, ale szczerze mówiąc dobrze, że nie mam wpisanego, bo nigdy nie wiadomo, czy się nie zdarzy jakaś kontrola, czy kolizja jak okularów akurat miał nie będę. Zawsze wtedy jeden problem mniej.
lith

Postprzez oskbelfer » wtorek 24 czerwca 2014, 22:41

Kinga2 napisał(a):Bo to niestety tak jest, że wszystko zależy na jakiego egzaminatora się trafi. Dlatego wolę nie ryzykować, że za taką "głupotę" obleję egzamin.

Zresztą wolę później mieć wpisane w prawie jazdy, że muszę jeździć w okularach/soczewkach skoro i tak będę musiała to robić.

Dlaczego wymyślasz bzdury, albo powielasz bzdurne opinie że zależy to od egzaminatora ?

Nikt Ci nie zabroni nosić okularów, natomiast jeśli ktoś ma wpisane w prfilu okulary to wtedy jest obowiązek ich używania na egzaminie i jeśli ich nie masz to niestety egzaminator nie dopuszcza Cię do jazdy..

Jednak jest rówżnica --- obowiązek/kaprys... np szkłła zerówki lub przeciwsłoneczne..

No chyba że masz szkła grubości denek od słoików ....

A na marginesie - coby się ktoś tutaj nie rzucał w sprawie mojej wypowiedzi - sam noszę okulary lub soczewki więc proponuję luzik :)
sorry taki mamy klimat....sorry - na autostradach nie ma skrzyżowań, am sorry
N'attendez pas le Jugement dernier. Il a lieu tous les jours.
oskbelfer

Postprzez Kinga2 » piątek 27 czerwca 2014, 18:57

Moje pytanie dotyczyło tego czy można uaktualnić Profil Kandydata na Kierowcę i zmienić w nim zaświadczenie od lekarza.

Ja słyszałam, że mogą mnie nie dopuścić do egzaminu i wolę nie ryzykować. Więc daruj sobie swoje komentarze (piszę do osoby udzielającej się powyżej która i tak nic nie wniosła do tej dyskusji).

Raczej zależy mi na tym, żeby odpowiedział ktoś, kto był w podobnej sytuacji jak ja i aktualizował swój profil, żeby powiedział jak to można sprawnie załatwić/ czy w ogóle jest taka możliwość.
Kinga2

Postprzez oskbelfer » piątek 27 czerwca 2014, 21:10

dziewuszko, gdybyś czytała ze zrozumieniem, zamiast słuchać bzdur, a następnie powielać bzdury między innymi na forum to:

1. zrozumiałabyś z tekstu że nie musisz nic w profilu zmieniać --- nie masz okularów w profilu więc nic nie musisz robić.... zakładasz okulary na nos i idziesz na egzamin

wiec skończ wylewać żale, ogarnij tekst pisany --- a mój post wnosi wiele, pod warunkiem że czyta się ze zrozumieniem

jeśli będziesz u mnie zdawać lub w moim wordzie, to nikt Cię nie obleje za to że masz okulary, pomimo że w pkk nie masz ich zapisanych

kumasz czy dalej będzisz gęgać że coś tam słyszałaś ?
oskbelfer

Postprzez Kinga2 » piątek 27 czerwca 2014, 22:25

Gdybyś Ty chłopczyku czytał ze zrozumieniem to już dawno byś zrozumiał, że ja te zmianę chcę zamieścić w swoim profilu i nie chodzi tylko o egzamin, ale po prostu chcę mieć kod ograniczający wpisany w prawo jazdy. Co w tym takiego trudnego do zrozumienia?

Nie rozumiem czemu się tak uczepiłeś i jeszcze starasz się być chamski. Luz.

Koniec dyskusji z Tobą.

Jeżeli ktoś inny ma na ten temat coś do napisania, może sam coś zmieniał w PKK, to chętnie poczytam.
Kinga2

Postprzez szerszon » piątek 27 czerwca 2014, 22:34

Gdybyś Ty chłopczyku czytał
:rotfl:
Musimy tu stworzyć wątek..najlepsze cytaty...albo do "na wesoło" :lol:
szerszon

Postprzez tomcioel1 » piątek 27 czerwca 2014, 22:44

oskbelfer napisał(a):dziewuszko, gdybyś czytała ze zrozumieniem, zamiast słuchać bzdur, a następnie powielać bzdury między innymi na forum to:

1. zrozumiałabyś z tekstu że nie musisz nic w profilu zmieniać --- nie masz okularów w profilu więc nic nie musisz robić.... zakładasz okulary na nos i idziesz na egzamin

wiec skończ wylewać żale, ogarnij tekst pisany --- a mój post wnosi wiele, pod warunkiem że czyta się ze zrozumieniem

jeśli będziesz u mnie zdawać lub w moim wordzie, to nikt Cię nie obleje za to że masz okulary, pomimo że w pkk nie masz ich zapisanych

kumasz czy dalej będzisz gęgać że coś tam słyszałaś ?

wyobraź sobie że sa tez inne wordy i w niektórych potrafią sie dopitolic do tego że ktoś przychodzi w okularach ... i albo zdejmie i pojedzie bez (czym potwierdzi że nie ma wady tylko nosi bryle dla ynteligencji) albo go nie dopuszczą ...

Kinga2 napisał(a):Raczej zależy mi na tym, żeby odpowiedział ktoś, kto był w podobnej sytuacji jak ja i aktualizował swój profil, żeby powiedział jak to można sprawnie załatwić/ czy w ogóle jest taka możliwość.

idziesz do lekarza , dostajesz nowy papier i z tym papierem do wydz komunikacji - trwa to moment i robią korektę i masz już kod wpisany do profilu
tomcioel1

Postprzez Kinga2 » piątek 27 czerwca 2014, 23:01

Dziękuję bardzo za odp
Kinga2

Postprzez oskbelfer » sobota 28 czerwca 2014, 15:59

tomcioel1 napisał(a):
wyobraź sobie że sa tez inne wordy i w niektórych potrafią sie dopitolic do tego że ktoś przychodzi w okularach ... i albo zdejmie i pojedzie bez (czym potwierdzi że nie ma wady tylko nosi bryle dla ynteligencji) albo go nie dopuszczą ...

Tak ? Naprawdę ?

Chyba Cię facet pogięło ....

Który to word taki ?

Nazwisko egzaminatora - barana, nie mającego pojęcia jak interpretować zapisy ?

Mecenas - dlaczego nie radzisz ludziom, aby w takowej sytuacji odwoływali się do marszałka ?

Toż to jawna krzywda, wymagać od kogoś zdjęcia okularów (np zerówek) to tak jak nie dopuścic kogoś w okularach przeciw słonecznych do egzaminu...

Chyba kłamiesz ...
oskbelfer

Następna strona

Powrót do Luźna gadka