Z cyklu "Co poeta miał na myśli ?"

Tu możecie podzielić się uwagami lub wątpliwościami związanymi z poruszaniem się na drogach

Moderatorzy: dylek, ella, klebek

Re: Z cyklu "Co poeta miał na myśli ?"

Postprzez papadrive » czwartek 19 czerwca 2014, 10:10

kg1956 napisał(a):Ok. Tam były wcześniej płyty betonowe i położono na to asfalt a znaku nie zlikwidowano.

Za tymi budynkami po prawej, zaczyna się nowsza nawierzchnia. Widocznie dołożono asfalt dalej, a o znaku zapomniano. Miłe, dla jadącego zaskoczenie. Miało nie być asfaltówki, a tu "fokus pokus" i jest asfalt. :P Lepsze rozwiązanie w tę stronę, niż odwrotnie. Kończy się asfalt, a znaku niet. :shock:
Nie zawsze, jazda zgodna z przepisami, gwarantuje bezpieczeństwo na drodze.
papadrive

Postprzez szoferemeryt » czwartek 19 czerwca 2014, 11:09

szerszon napisał(a):http://goo.gl/maps/24DEu
:mrgreen:

Jak mi się wydaje to omawiamy tę konkretna sytuację, a dokładniej temat poprawności znaku i tabliczki.
Odkąd to brama wjazdowa ma jakiekolwiek znaczenie i wpływ na ten konkretny znak i tabliczkę?
Jak zwykle zaczyna się o Kaśce ( znaku A-30), teraz już jest o Maryśce (wszelkich ograniczeniach i czym tam jeszcze).
Znak jest poprawnie ustawiony, a tabliczka wyraźnie i jednoznacznie określa że na drodze spodziewać sie możemy końca drogi o nawierzchni asfaltowej.
szoferemeryt

Postprzez papadrive » czwartek 19 czerwca 2014, 11:49

szoferemeryt napisał(a):
szerszon napisał(a):http://goo.gl/maps/24DEu
:mrgreen:

Jak mi się wydaje to omawiamy tę konkretna sytuację, a dokładniej temat poprawności znaku i tabliczki....

...Znak jest poprawnie ustawiony, a tabliczka wyraźnie i jednoznacznie określa że na drodze spodziewać sie możemy końca drogi o nawierzchni asfaltowej.

Nie wiem, czy zauważyłeś, że tam nie ma końca asfaltu. Dalej jest piękna ulica,nawet z wytyczonymi pasami :) więc przed czym ten znak ostrzega?
papadrive

Postprzez szerszon » czwartek 19 czerwca 2014, 13:10

szoferemeryt napisał(a):.....

Jak zwykle zaczyna się o Kaśce ( znaku A-30), teraz już jest o Maryśce (wszelkich ograniczeniach i czym tam jeszcze).

A czy czasem nie jest to twój post ???
==================
szoferemeryt napisał(a):Widać bramę?
https://www.google.pl/maps/@52.196587,2 ... !2e0?hl=pl
Idę spać, szkoda nocy.

==================================
To ty powoływałeś sie na jakąś bramę , a teraz masz pretensję. :hmm:
Znak jest poprawnie ustawiony, a tabliczka wyraźnie i jednoznacznie określa że na drodze spodziewać sie możemy końca drogi o nawierzchni asfaltowej.

No to pokaż mi ten koniec jezdni asfaltowej, z utęsknieniem czekam.
szerszon

Postprzez szoferemeryt » czwartek 19 czerwca 2014, 20:13

A kto to napisał?
szerszon napisał(a):No i ok. Jest 100 metrów i w tym miejscu skręcając w lewo dalej mam jezdnie o nawierzchni bitumicznej, a na wprost nie mam. No to której drogi dotyczy znak i dlaczego ?

Fakt w lewo jest jezdnia asfaltowa, a o drodze na wprost to ja pisałem?
Przecież prosto jest wjazd na posesję i brama, to kto tu się myli ja czy ty!
szoferemeryt

Postprzez szerszon » czwartek 19 czerwca 2014, 20:52

szofer... :lol: nie osłabiaj mnie. :lol: Na wprost to kierunek jazdy, mimo ,że idzie po łuku..bardzo lekkim, ale to jest dalej na wprost.
Ubawiłeś mnie.
szerszon

Postprzez szymon1977 » czwartek 19 czerwca 2014, 21:36

O matko... Wyasfaltowano drogę a ostrzeżenia o końcu asfaltu nie zdjęto. I cztery strony dyskusji o tym? Zadzwońcie do zarządu dróg jak was tak to mierzi i będzie po problemie.
"Proszę podchodzić do wypowiedzi usera szymon1977 z dużą dozą wątpliwości i nieufności." - user Szerszon.
szymon1977

Postprzez szerszon » czwartek 19 czerwca 2014, 21:38

podobno jeszcze wybrukowana ... :lol:
szerszon

Postprzez papadrive » czwartek 19 czerwca 2014, 21:55

Niby nic, a może komuś, kto nie zna okolicy, stworzyć mały problem. Jadąc od ul.Łopuszańskiej, widzimy znak, że dalej będziemy "kolibać" się po wertepach, może błotnistych (?). Z pewnych względów nie mamy zamiaru po takich dziurach jeździć, więc rychło zawracamy, bo dalej jest jednokierunkowa. W dodatku nie mamy pewności, że da się dojechać od strony przeciwnej. :? W pierwszą w prawo (po zawróceniu), w ul. Jantar nie możemy skręcić, dopiero w następną i tak w koło. Ja rozumiem, że teraz nawigacja jest codziennością, ale i takie cudeńko czasami wprowadza w błąd. :wink: Znaki nie powinny tego robić.
papadrive

Postprzez kg1956 » niedziela 22 czerwca 2014, 10:29

No i właśnie chodzi o to, żeby niektórych wystraszyć, że dalej są dziury i żeby zawrócili a nie hałasowali na wąskiej drodze wzdłuż posesji śwagra, który wysmyczył bramę na środku drogi i myśli, że wzbogaci się na tym znaku!
kg1956

Postprzez szerszon » poniedziałek 07 lipca 2014, 07:17

Obrazek
szerszon

Postprzez Henq » poniedziałek 07 lipca 2014, 20:00

hm.. droga jednokierunkowa, zakaz zatrzymywania się i postoju nie dotyczy komunikacji miejskiej no w sumie logiczne, chyba że chodzi o parking lub o zwężenie i remonty?
Im lepszy samochód terenowy - tym traktor musi dalej jechać.
Henq

Postprzez LeszkoII » poniedziałek 07 lipca 2014, 22:06

A po co miałaby się tam(i gdziekolwiek indziej zresztą też) zatrzymywać komunikacja miejsca (zatrzymanie niewynikające z przepisów lub warunków) :hmm:

Tabliczka nieco zaskakująca :)
"Specjalista to ktoś, kto wie wszystko o czymś i nie wie nic o czymkolwiek innym. W miarę postępów specjalizacji, to w końcu specjalista będzie to ktoś taki, kto wie wszystko o niczym i nie wie niczego o wszystkim" - śp. Józef Kossecki
LeszkoII

Postprzez Henq » wtorek 08 lipca 2014, 16:31

LeszkoII napisał(a):A po co miałaby się tam(i gdziekolwiek indziej zresztą też) zatrzymywać komunikacja miejsca (zatrzymanie niewynikające z przepisów lub warunków) :hmm:

Tabliczka nieco zaskakująca :)

Bo może. Nie pomyślałes że akurat tam jest koniec trasy jakiegoś numeru i pan/i szofer sobie drugie śniadanie konsumuje oczekując na następny kurs?
Im lepszy samochód terenowy - tym traktor musi dalej jechać.
Henq

Postprzez LeszkoII » wtorek 08 lipca 2014, 18:40

Henq napisał(a):Nie pomyślałes że akurat tam jest koniec trasy jakiegoś numeru i pan/i szofer sobie drugie śniadanie konsumuje oczekując na następny kurs?
Przyjrzałbym się dowodowi rejestracyjnemu tego autobusu. Już widziałem właśnie takie "drugie śniadania" odbywające się poza parkingami w O.Z. i trwające kilkanaście minut... nierzedko z włączonym silnikiem...

....co wolno wojewodzie-MPK to nie....
"Specjalista to ktoś, kto wie wszystko o czymś i nie wie nic o czymkolwiek innym. W miarę postępów specjalizacji, to w końcu specjalista będzie to ktoś taki, kto wie wszystko o niczym i nie wie niczego o wszystkim" - śp. Józef Kossecki
LeszkoII

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Sytuacje na drodze